От, зроблю коротенький підсумок.
Все - моя думка, але раптом комусь щось підкаже?
Автокрісло краще брати окремої групи, а не спарене 1-2-3.
Група 1 дозволяє нахилити крісло для сну, легше установлюється, менше важить, дає кращі результати в краш-тестах.
Однозначно краще брати дороге крісло, яке задовольняє вимогам ECE R44/04, і показує хороші результати краш-тестів.
Китайські крісла по 500 грн - то крісла для ДАІшників. Наші ДАІшники поки мало за таке зупиняють, тому якщо ви купляєте крісло для даішника, то, як на мене, дешевше буде без крісла. Якщо ж ви розумієте, для чого це крісло, то не поскупіться, купіть нормальне - це на кілька років, це безпека та зручність дитини.
Щодо зручності. В кріслі дитина сидить високо, в дитини кращий огляд і, відповідно, менше капризів.
Звертайте увагу на оббивку, можете трогати в магазинах, читати в неті - в нашого дуже приємна і ніжна :)
Сьогодні вважається, що найбезпечніше місце - ззаду посередині (а не як колись вважали, за водієм) -
http://www.avtodeti.ru/?t=44&s=242. Я спочатку хотіла так установити, але в магазині нам поставили за водієм (так простіше поставити), ми не хотіли нашвидкоруч переставляти, так і залишили. І я не пошкодувала, потім, як їхали, я сиділа ззаду по-центру і на мене весь час дув кондиціонер. Не знаю, як би на то реагував син :) Так що поки що буде за водієм.
Одні мої знайомі кажуть, що їх син не хоче сидіти в автокріслі, він любить пострибати в машині, побібікати. Як на мене, це занадто. Це речі, які в машині робитися не повинні - то не забавка. І, мамина з татом залізна впевненість, що в машині не граються дверима, рулем і т.д. - 90% гарантії, що дитина того робити не буде. Я от просто знаю, що мій того робити не буде. Не буде і все.
І ось ще для тих, хто вважає, що автокрісло це дуже дорого:
http://www.avtodeti.ru/?t=44&s=421Підрахунки для нашого автокрісла: 1599 грн / (365*2.5) = 1.75 грн (2.5 - мінімальний термін, який воно прослужить).
Всього 1.75 грн в день! І зате я впевнена, що якщо, не дай Бог, щось в дорозі трапиться - моє дитя буде захищене.