Глобальні оголошення!

Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Як відлучити дитя від грудей. Ваш досвід.

Повідомлення Natalinda » 22 березня 2014, 11:51

nadusha ну я розумію якщо це все роблять люди які бережуть давні традиції укр. народу. А коли просто так, навіть не знаючи чого так, то який в цьому сенс?
Я відлучаючи не знала ніяких давніх повірїв, відлучала тоді коли прийшов час для дитини. Поняття не маю який був місяць - то що доля моєї дитини завідома буде неповною? Чи не віра в забобони це врешті решт?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення svetla » 22 березня 2014, 16:47

Я старшу відлучила в листопаді. Так в нас вийшло. Спокійно, без криків-плачів.А малий вже так напрягає,що хочеться чим скоріше. може 2-3тижні і відлучу :dreams:
А ті всі звичаї-забобони... ну їх. Таким заморочуватися якось нема коли
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення flash-ka » 22 березня 2014, 19:40

про традиції.
мені бабці всякі старенькі розповідали,що дітки родились переважно на початку літа, бо зачинались,коли вже врожай зібрано і є трохи часу :hi: (то і ті ягоди червоні тоді якраз в розгарі)
і відлучали в той час, коли дітям вже було 3 роки. і знову червоні ягоди. чого це легко? бо дитина вже розуміє,що крім циці стільки всього довкола? за день стільки емоцій,що засинали без циці...
якось так.
звичайно зараз трохи інший час і обставини. але бачу по своїй дитині,що чим доросліша вона і чим тепліша пора року, тим швидше і надійніше вона засинає. що вдень, що вночі.
Зображення
flash-ka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1125 раз.
Подякували: 1186 раз.
Діти: донечка Вікторія

Повідомлення Оксанютка » 23 березня 2014, 01:19

Галина написав:
flower написав:А перевязування доречі нащо?

В мене подружці масажистка сціджувала і перев’язувала. Але я багато чула і читала, що від того можуть бути великі проблеми.[/
Так погоджуюсь, що з перев"язуванням можуть бути великі проблеми, а от масажисти,ну дуууже вже рекомендують(зрозуміло чому).Коли лише розпочинала ГВ , то вдавалася до послуг масажистки, то вона мені відразу ж розказувала як то треба буде завершувати:врна гарно зцідить і перев"яже :impossible:

Щодо червоних ягід, то я собі розумію так:це сприятливий час, бо довкола є вже стільки природніх вітамінчиків і радості від сонечка і тепла,що мали б компенсувати відсутність маминого молочка.Навіть не вдаючись до повір"їв і забобонів розумію, що в перехідні періоди(кінецьзими-весна, кінець осені-зима)не варто відлучати і стресувати й без того ослаблений організм.
Оксанютка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 150 раз.
Діти: Два хлопчики-горобчики

Повідомлення flower » 24 березня 2014, 10:26

Якісь не правильні вам масажистки попадались :wink: :wink:
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення svetla » 13 квітня 2014, 14:05

Отже, ягід ми не дочекалися, а випала нагода і закінчили ГВ з синочком.
Було якось так,що він смоктав,а там вже нічого не було і я казала,що досить,бо маму болить (для нього то "коль"). Так він вдень перестав просити. Потім якось довго спав і не дала вночі,а млий не сильно просив. Так що ми від 7квітня вже без циці. Але ще жаліє маму,що циця "коль" - "ай-ай-ай :ha:
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення TYulia » 13 квітня 2014, 21:26

а скільки вашому малому? Як проходить процес засинання? Чи просинається ночу попити чи щось подібне?
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення svetla » 13 квітня 2014, 22:26

Малому 1р. і 9міс. (один день до 9міс. не дотягнули).
Засинає біля мене, чи на руках, чи залазить в крісло для годування і обнімає іграшку і поки я до нього дойду,то засинає. Певного ритуалу засинання в нас немає нажаль - як прийдеться. вночі прокидається. Та я й і не надіялась,що спатиме всю ніч( старша то до цих пір прокидається - то пити,то пісяти,то просто маму за руку потримати). Пив може раз чи два. Не просить. Тільки водить мене з кімнати в кімнату,з дивана на диван. ("водить" в мене на руках каже куди йти).то ми можемо досипати ніч в залі. Може полазити по мені і заснути. Тобто по-різному,ніч на ніч не схожа. Але цицю не просить. За цей період один раз згадав,але я нагадала,що то вже всьо і "коль". І більше не просив.

Шось я сумбурно написала...

То головне морально наважитися мамі. Я чекала криків і плачів. Чекала коли свекор трохи на дачу вибереться (він там тижнями навесні і влітку сидить),щоб його не зачіпило відлучення наше.То потім чекала тепла щоб довше гуляти і малий замучувався і краще засинав. А вийшло як вийшло. Просто в певний момент зрозуміла,що можна і не давати вже - вийшло.
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Nin4ik » 14 квітня 2014, 01:24

Оксанютка, а таблеток не треба було пити?

як на мене, то таки найкраще дочекатись природної інволюції молока (за відсутності годування більше 12 год гдуди "не набирають молока" не набрякають... якось так). Тоді і перев"язувати немає потреби. Якщо для малюка більш раннє відлучення і може завершитись спокійно, то для чого так знущатись над жіночим організмом. Це
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн

Впевнено спілкуюся

за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Повідомлення Nin4ik » 14 квітня 2014, 02:14

Раннє відлучення для дитини може відбутись досить безболісно і просто... але для жіночого організму може все закінчуватись не так просто... Як на мене, таки варто дочекатись природного завершення, інволюції лактації (кому цікаво, можна почитати
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
) Це коли молоко не прибуває, груди не набрякають, навіть якщо малюка не годують більше 12 годин... Сам організм вирішив, що годувати вже достатньо!

Завершення лактації - це сильні гормональні зміни, а якщо ще на додачу ви повністю зцідите груди (отже молока ще було багато) і потім їх перев"яжете, а потім ще вип"єте гормональні таблетки... воля ваша, ВИ МАЄТЕ ПОВНЕ ПРАВО ТРАВИТИ СЕБЕ... АБО НІ!!! Це ваше тіло, ваше здоров"я. Просто дехто хоче припинити пошвидше... не розуміючи, які наслідки це може мати. Часто бачу, що жінки в 1,4 починають все згортати, бо дуже вже набридло те годування

Я догодувала майже до 3 років (десь за тиждень до дня народження). Вирішила закінчити, бо дуже боліли соски, ранки були настільки сильні, що терпіти було вже не сила... і малий мене пошкодував, якби він наполіг я б дала знову не зважаючи на дискомфорт. Він тулився до грудей, гладив ручками але присмоктатись вже не намагався... чоловік взнав, що ми відлучаємось десь через тиждень після того, як ми перестали смоктати... тобто ні криків ні істерик не було! Психологічно для нього все завершилось дуже добре... і до того ж в мене був сильний бронхіт і довелось пити антибіотики, відступати було нікуди... Інволюція молока відбулась десь бл. 2роки і 8 міс., проміжні годування я забрала бл. 2,5 роки, залишивши тільки на сон і на ніч. Зараз спить усю ніч не прокидаючись, колись прокидався вже над ранок... до 2,5 років вночі часто прокидався, та довго не смоктав, мене це не напрягало...
Зображення

Зображення
Nin4ik Офлайн

Впевнено спілкуюся

за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 686 раз.
Подякували: 385 раз.
Діти: Валерій та Матвій

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей