Раннє відлучення для дитини може відбутись досить безболісно і просто... але для жіночого організму може все закінчуватись не так просто... Як на мене, таки варто дочекатись природного завершення, інволюції лактації (кому цікаво, можна почитати
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
) Це коли молоко не прибуває, груди не набрякають, навіть якщо малюка не годують більше 12 годин... Сам організм вирішив, що годувати вже достатньо!
Завершення лактації - це сильні гормональні зміни, а якщо ще на додачу ви повністю зцідите груди (отже молока ще було багато) і потім їх перев"яжете, а потім ще вип"єте гормональні таблетки... воля ваша, ВИ МАЄТЕ ПОВНЕ ПРАВО ТРАВИТИ СЕБЕ... АБО НІ!!! Це ваше тіло, ваше здоров"я. Просто дехто хоче припинити пошвидше... не розуміючи, які наслідки це може мати. Часто бачу, що жінки в 1,4 починають все згортати, бо дуже вже набридло те годування
Я догодувала майже до 3 років (десь за тиждень до дня народження). Вирішила закінчити, бо дуже боліли соски, ранки були настільки сильні, що терпіти було вже не сила... і малий мене пошкодував, якби він наполіг я б дала знову не зважаючи на дискомфорт. Він тулився до грудей, гладив ручками але присмоктатись вже не намагався... чоловік взнав, що ми відлучаємось десь через тиждень після того, як ми перестали смоктати... тобто ні криків ні істерик не було! Психологічно для нього все завершилось дуже добре... і до того ж в мене був сильний бронхіт і довелось пити антибіотики, відступати було нікуди... Інволюція молока відбулась десь бл. 2роки і 8 міс., проміжні годування я забрала бл. 2,5 роки, залишивши тільки на сон і на ніч. Зараз спить усю ніч не прокидаючись, колись прокидався вже над ранок... до 2,5 років вночі часто прокидався, та довго не смоктав, мене це не напрягало...