Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 16:35

Oksana написав: Просто (крім окремих рідкісних випадків), діти після трьох не відмовляться, якщо використовувати груди як засіб від капризів, чи ниття :)

Залишають груди і після 3. І навіть ті, яких абсолютно не обмежували, і яким ніхто не говорив, що він вже великий хлопчик. Просто і лекго :)
Oksana написав:О, до речі, про хвороби. оСтрашенно боялась як при хворбах без ГВ, нічо ж їсти не будуть. Їдять!!! Для мене то було великим відкриттям :zybu:

Мій теж їсть ;-)
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 16:36

мешканка написав: ГВ це тільки маленька складова імунітету

так ;-) ніхто з цим і не сперечається.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Alisa » 12 січня 2011, 16:38

Naya написав:
Alisa написав:Ная,
мене б насторожило, чому більшість дітей самовідлучаються до трьох, а моїй є потреба в ГВ до п*яти.
Тому що дитина в три суттєво відрізняється від дитини в 5.

Ну, припустимо, твоя дитина не хоче ще самовідлучатися до 4 чи 5. І тебе це насторожує.
І що в такому випадку?
Єдине правильне рішення - це примусово відлучити?
І на тому совість чиста, бо дитина така як всі?

Примуси - точно не моя історія :zybu: .

Впевнена, що якщо жінка не бажає розтягувати ГВ до абсурду, то поступово до трьох років можна відлучити дитину. Спочатку забирається одне годування, з часом ще одне... потім лишається тільки перед сном... А поступово жодного.
Три роки - великий проміжок часу, щоб грамотно завершити ГВ.

Ну якщо мамі впадло готувати, думати над збалансованим раціоном, витрачатися на продукти - то можна до безкінечності сунути цицю і лактація триватиме вічно!!! :zybu: :zybu: :zybu:

А якщо взагалі не знайомити дитину з їжею - то він не самовідлучиться ніколи :zybu: .
Грамотне завершення ГВ - робота мами.

Лесю, а ти справді збираєшся Ждана до п*яти і більше на циці тримати???

Бо якось тоді всі ці дискусії та плам*яні промови неправдоподібно виглядають.
Востаннє редагувалось Alisa в 12 січня 2011, 16:48, всього редагувалось 1 раз.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Oksana » 12 січня 2011, 16:41

mala-karta написав:поступово до трьох років можна відлучити дитину. Спочатку забирається одне годування, з часом ще одне... потім лишається тільки перед сном... А поступово жодного.

о, я з цим згідна :) Але ні з ким не спорю і нічо не доказую. Думаю неправильно взагалі тут то всьо переливати з пустого в порожнє, бо таких хто годував довше 3-ох тут наразі немає ;-) Чекаємо, може колись ця тема буде на фактах когось з нас, отоді було б цікавіше ;-)
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення Natalinda » 12 січня 2011, 16:44

мешканка написав:Не щоб посперечатись, а так, інформація для роздумів:
Моя старша, яку я годувала до року, має чудову здатність протистояти хворобам. Я теж хвилювалась, що, як припиню ГВ-будуть болячки чіплятись, дякувати Богу, зовсім такого не було. В садочку, під час окліматизація, хворіли 1 місяць, потім підхопили вітрянку і теж просиділи вдома тиждень і оце зараз 3 дні щось вірусне. Це за більше, як пів року. Дякувати Богу-жодного разу не пили ніяки антибіотики за 3,5 роки. В той час, як менша, ще будучи виключно на ГВ перехворіла 2 рази бронхітами з антибіотиками. Це дає мені змогу вважати, що ГВ це тільки маленька складова імунітету. (після року)

Іра та я теж такі живі приклади знаю, але ж є така наука як статистика і саме опираючись на неї роблять узагальнюючі висновки не лише про користь чи некористь ГВ, і не лише про ГВ а про все на світі. І саме та наука статистика формує поняття норми.

Я ніколи не дізнаюся скільки разів захворів би мій Юрко за рік будучи не на ГВ. Може ні разу, може раз, може 5. Бо я його годувла. Так само і ти не знатимеш скільки бронхітів було б в Христинки не будь вона на ГВ.
Тут так або вір або не вір :) І як писала недавно в іншій темі Немидора "по вірі вашій вам дано буде"
Я була на ГВ 2 місяці, в садочок не ходила бо хворіла весь час, до 5-го класу теж, а потім почала влітку їздити до родичів на море і по нинішній день, дякувати Богу хворію не сильно. То можна ж різні висновки зробити. Можна було мене раніше на море завезти, можна було годувати довше, можна було лишити все як є...

Я не сперечаюся, я роздумую :)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Alisa » 12 січня 2011, 16:51

Oksana написав:
mala-karta написав:

Думаю неправильно взагалі тут то всьо переливати з пустого в порожнє, бо таких хто годував довше 3-ох тут наразі немає ;-) Чекаємо, може колись ця тема буде на фактах когось з нас, отоді було б цікавіше ;-)

Золоті слова :zybu: .
Вся ця дискусія ні про що :zybu:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Перлинка » 12 січня 2011, 17:00

Natalinda написав:Я не сперечаюся, я роздумую :)

Цікаво,якщо писати таку примітку ,то можна й далі писати ;-) ?
Чи всім ,лиш не мені,бо моя присутність в цій темі незрозуміла :zybu: ?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Alisa » 12 січня 2011, 17:01

Natalinda написав:
Перлинка написав:

Ну і Алісиної теж нерозумію.

А що тут розуміти? :zybu:
Мені особисто фіолетово, хто кого чим і як годує :zybu: .
Але якщо вже є тема, і є теза, навколо якої весь сир-бор, то чому б не висловитися :zybu:
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Повідомлення mala-karta » 12 січня 2011, 17:07

Alisa написав:
Naya написав:
Alisa написав:Ная,
мене б насторожило, чому більшість дітей самовідлучаються до трьох, а моїй є потреба в ГВ до п*яти.
Тому що дитина в три суттєво відрізняється від дитини в 5.

Ну, припустимо, твоя дитина не хоче ще самовідлучатися до 4 чи 5. І тебе це насторожує.
І що в такому випадку?
Єдине правильне рішення - це примусово відлучити?
І на тому совість чиста, бо дитина така як всі?

Примуси - точно не моя історія :zybu: .

Впевнена, що якщо жінка не бажає розтягувати ГВ до абсурду, то поступово до трьох років можна відлучити дитину. Спочатку забирається одне годування, з часом ще одне... потім лишається тільки перед сном... А поступово жодного.

Ну якщо мамі впадло готувати, думати над збалансованим раціоном, витрачатися на продукти - то можна до безкінечності сунути цицю і лактація триватиме вічно!!! :zybu: :zybu: :zybu:

А якщо взагалі не знайомити дитину з їжею - то він не самовідлучиться ніколи :zybu: .
Грамотне завершення ГВ - робота мами.

Аліса, ти не повіриш, але діти, яких НІКОЛИ спеціально не годували, ще до 3 вимагають в мами борщ. Просто при них їли, вірніше, їх брали за стіл (ну а куди дитину, коли мама з татом йдуть їсти??) І діти собі самі пробували що вдасться з'їсти.
І ні разу та мама насильно цицьку не пихала.
А ГВ є :)
і зараз, звичайно, спитають, НАЩО???
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Хлопчик Андрійко

Повідомлення Natalinda » 12 січня 2011, 17:10

Перлинка написав:
Natalinda написав:Я не сперечаюся, я роздумую :)

Цікаво,якщо писати таку примітку ,то можна й далі писати ;-) ?
Чи всім ,лиш не мені,бо моя присутність в цій темі незрозуміла :zybu: ?

Natalinda написав:
мешканка написав:Не щоб посперечатись, а так, інформація для роздумів:
Моя старша, яку я годувала до року, має чудову здатність протистояти хворобам. Я теж хвилювалась, що, як припиню ГВ-будуть болячки чіплятись, дякувати Богу, зовсім такого не було. В садочку, під час окліматизація, хворіли 1 місяць, потім підхопили вітрянку і теж просиділи вдома тиждень і оце зараз 3 дні щось вірусне. Це за більше, як пів року. Дякувати Богу-жодного разу не пили ніяки антибіотики за 3,5 роки. В той час, як менша, ще будучи виключно на ГВ перехворіла 2 рази бронхітами з антибіотиками. Це дає мені змогу вважати, що ГВ це тільки маленька складова імунітету. (після року)

Зважаючи на виділене в пості мешканки я написала що не сперечаюся а роздумую.
А тобі писати ніхто не боронить ;-)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей