Глобальні оголошення!

ГВ - скільки ж йому тривати?

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: ГВ - скільки ж йому тривати?

Повідомлення Natalinda » 10 січня 2011, 11:27

мешканка написав:бачила на вихідних ситуацію (приїхала в гості родичка з дитиною (майже 2 роки)) Дитина майже нічого не їсть, запхати щось в неї-велика радість для батьків, зате на циці висить добряче... За весь час, що вони в нас були-дитя купа раз залазило на маму, щоб її "посмоктати" то одну-то другу, то знову першу....Вночі дитина постійно будиться, щоб посмоктати цицю, нормального спання ні для кого нема. Як на мене, то таке годування далеко не в радість. Дивлячись на таку ситуацію, точно не хочу годувати до 2...не те що далі.

Ну я теж думаю що то у вихованні проблема. Правда не хочу зарікатися як буде в нас. Поки я дитині категорично не дозволяю самій шось там з грудьми своїми робити. Груди - мамині!!! Дитина повинна це зрозуміти, а щоб дитина це зрозуміла - мама має дати їй це зрозуміти. В мене подруга тішиться що дитина вилазить на неї і задирає футболку і всім про це розповідає, який малий мудрий, як все знає і дивується що моя дитина такого ж віку таке не робить і думає що в мене дитина не така мудра. Все. Про що може бути мова.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення lore1ei » 10 січня 2011, 11:32

мешканка написав:бачила на вихідних ситуацію (приїхала в гості родичка з дитиною (майже 2 роки)) Дитина майже нічого не їсть, запхати щось в неї-велика радість для батьків, зате на циці висить добряче... За весь час, що вони в нас були-дитя купа раз залазило на маму, щоб її "посмоктати" то одну-то другу, то знову першу....Вночі дитина постійно будиться, щоб посмоктати цицю, нормального спання ні для кого нема. Як на мене, то таке годування далеко не в радість. Дивлячись на таку ситуацію, точно не хочу годувати до 2...не те що далі.

От знаю мамусь, які відлучили дитину від грудей, бо нічого більш не їла.
Питаю, і як, апетит появився.
Кажуть що все як було, нічого не їсть, а тепер і груди(

І ще, дитина смокче не щоб лише поїсти в такому віці.
От сидимо за столом, мала вже і поїла дорослої їжі, грається, бігає, потім починає вередувати, бо набридає все, хоче іншої обстановки.
От і починає просити груди.
А якби було чим зайнятись, були інші дітки, якісь дитячі розваги, то навряд чи треба були груди.
То з власного досвіду.
Наприклад на останній плейгрупі дитя так загралось, що їй не лише груди були не потрібні, а й я)
Но я кажу ходи на ручки, вона втікає)
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення мешканка » 10 січня 2011, 12:22

lore1ei написав:

І ще, дитина смокче не щоб лише поїсти в такому віці.
От сидимо за столом, мала вже і поїла дорослої їжі, грається, бігає, потім починає вередувати, бо набридає все, хоче іншої обстановки.
От і починає просити груди.
А якби було чим зайнятись, були інші дітки, якісь дитячі розваги, то навряд чи треба були груди.
То з власного досвіду.
Наприклад на останній плейгрупі дитя так загралось, що їй не лише груди були не потрібні, а й я)
Но я кажу ходи на ручки, вона втікає)

В тому то й річ, що були мої малі, з якими гратись, і іграшок багато, і обстановка нова і гралися дорослі з ними-все одно, була тільки мама і циці.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення happymami » 10 січня 2011, 13:05

lore1ei написав:І ще, дитина смокче не щоб лише поїсти в такому віці.

В тому то й річ, що були мої малі, з якими гратись, і іграшок багато, і обстановка нова і гралися дорослі з ними-все одно, була тільки мама і циці.

А може таким чином дитинка навпаки привертає увагу мами в той бік, щоб її захистити? Може вона ревнує, що мама ще до когось говорить? Може бачить, щол вона не лідер, а твої дітки, приміром, і хоче так самоствердитися?
Мій менший може весь день цицю зовсім не їсти. А може - кожні 30 хв. Залежить від обстановки і від кількості уваги, яку отримує від мене. Якшо в незнайомій обстановці, то може боятися надмірної уваги оточуючих і тоді ховається за цицю (тобто під цицю) :lol: :lol: :lol: .

Можа й та дитинка просто спокою хотіла?
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення Перлинка » 10 січня 2011, 14:13

Перлино, попрошу таку цитату, де я справді пишу, що ГВ - то мені напряжно, бо про цю цитату тобі вже сказали.
Ти, по-моєму, не бачиш що написано, а бачиш те, що хочеш бачити. Не гребуєш також тим, щоб щось додумати та перекрутити. Якщо іншим зрозуміло, що я хотіла сказати тут, то лиш ти одна бачиш тут зовсім інше, аніж написано.

По перше я вже писала,що якщо ти наполягаєш що такого не писала,то я вибачаюсь і визнаю що мені привиділись,бо перечитувати твої більш як 2300 повідомлень не маю бажання,щоб щось доводити.Хто як зрозумів ,так зрозумів,добре що дівчата тебе підтримали і розуміють в потрібному тобі контексті.В мене є на це своя думка,чи ти ще мене хочеш переконати?

Людина, яка не годувала й року й не має досвіду в ГВ мислить про те, як відіб"ється довготривале ГВ на дитині!!! Та ще й як це напряжно? Може й напряжно. В кожного свої таракани. Мені особисто напряжно й лінь було б носитися з сумішами, бутилочками, кипятінням і т.п. І зараз, коли ми вже все їмо, циця ще дуже виручає - не встигла для малого зготувати, чи нема такої їжі, яку йому можна - циця. Хворіємо - їсти нічого не хоче - циця. Завжди під рукою.

Я вже кілька раз в цій темі писала,що вважаю нормальним ГВ до 2,5 навіть до 3 років(з натяжкою :lol: ) ,але не більше про що й завівся весь сир-бор,і дитину твого віку сама б ще годувала,якби...навіть боюсь написати причину,бо ви ж також не вірите що таке буває,так як і я не вірю що довготривале ГВ приносить массу задоволення окрім дитини ще й матері.
А носитися з бутилочками та сумішами після 1-1,5 року нема жодної необхідності,бо дитна вже нормально їсть дорослу їжу.Не встигла приготувати,чи чогосьтам не хоче не аргумент,таке буде завжди і в 7 і в 10 і в 15 років.Також як хворіє,я й досі як хворію не хочу їсти але ж мені цицьки не дають.Знову ж таки це не стосується дитини твого віку,бо гадаю ти щось наплутала,як стала наводити цей приклад ,бо 1 рік і 4 ,то велика різниця.
Щодо довготривалості. Я дуже мало знаю випадків годування до 5 років. А точніше жодного.
Я теж не маю досвіду довгогодування , але спостерігаючи за нашим ГВ, я впевнена, що Ждан сам себе відлучить безпроблемно років до трьох.
І якщо якійсь дитині на це треба трошки більше часу, то я не бачу в цьому нічого протизаконного, страшного чи вульгарного. Бо також вважаю, що груди - для годування.
Ми не годуємося вже на вулиці, буває, що циця вже лиш двічі на день, буває що й три-чотири рази, я не рахую.

Трошки більше часу це ще рік,два чи 5?Бо гра з вогнем згадувала і такий вік( 8 років) на підпільному відео для обраних.Дивно що в інтернеті можна побачити все на світі ,а дитна 4 років,що смокче цицю тільки в закритому перегляді(щоб ніхто не насміхався :zybu: ).
Те що ви тут з пустушками чи бутилками порівнюєте ,також недоречно,бо якщо дитину відлучають від грудей у 2 чи 2,5 ,то ніхто їй в такому віці вже натомість не дає ніяких сосок і пляшечок.Я таких випадків не зустрічала,а якщо буває то також не вважаю нормальним.
Хоч знаю одну жінку,вона вже доросла,їй мама наливала молоко чи кашу в пляшечку з соскою і вона брала з собою до школи в 1-ий клас,як вона там це пила чи ховалась,чи з неї сміялись історія умалчіваєт.Але гадаю це той випадок,коли мама вважал,що дитина сама має позбутись тої залежності,коли їй того захочеться,тобто якщо б мала мала переконання довгогодування,то не виключено,що та дівчинка ще б смоктала цицю.
Але пробачте в 7 років я вже знала звідки беруться діти.І ходила сама(з подругами) в парк на качелі та в кафе на морозиво.А ще в мене був постійний кавалер,з яким ми обмінювались подарунками на свята,і він вважвся батьком моїх дітей(ляльок),та ревнував,бо я мала ще одного прихильника :zybu: ,квіти від якого він видирав в мене з рук та викидав.Отакий романтік,а ви кажете цицька ;-)
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 10 січня 2011, 14:43

Людина, яка не годувала й року й не має досвіду в ГВ мислить про те, як відіб"ється довготривале ГВ на дитині!!! Та ще й як це напряжно?

Ну і ще мені дещо незрозумілий цей презирливий тон.Я за 3,5-чи 4 роки ,як ви рекомендуєте годувати ,вже народжую третю дитину ,і мені дивно що дати цицькю заслуговуж більшої шани ніж дати життя.Навіть якщо я не сама їх виховую ,а зі сторонньою допомогою,була б поряд моя мама допомагала б мама,і це б такого обурення не викликало,а якщо няня чи садочок,то вже ...
Тим більше,навіть якби мені вдалось ГВ,то годувати могла б лиш до вагітності .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Re: Скільки часу ви годували дитину грудьми?

Повідомлення Ludmila » 10 січня 2011, 15:24

гра з вогнем написав:грудне годування, окрім того, що це ідеальне харчування виконує багато інших ролей. як на мене дуже важливим у грудному годуванні є контакт матері та дитини, який сприяє формуванню почуття довіри, любові, доброти, комунікативних навичок.
а що ж відбувається якщо матір як під час годування, так і в подальшому замінює дурник, пляшечка, нянька, мультик, відеогра? відбувається те, що описав Еріх Фромм у своїй праці Втеча від свободи.
Людина залишається самотньою, не зважаючи ні на що. Людина втрачає здатність будувати довірливі стосунки.

Мені так сподобались ці слова Гри про звязок між ГВ та формуванням в маленької людини почуття довіри, любові, доброти.... Справді, це ж так і є! І ніщо його не замінить - ось цей зв'язок між мамою і дитям через ГВ. Мій досвід ГВ дуже короткий, на жаль, хоч я б хотіла, щоб він був набагато довшим. :oops: От тільки мені здається, що годування грудним молочком діток, яким виповнилось три, чотири рочки то задовго, ну просто я подумала, що зараз мами виходять на роботу раніше, як в такому разі поєднувати ГВ? Щоправда, якщо це не повний роб. день, то напевно можливо. ;-)
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 15:33

Перлинка, де тут презирливий тон?

Я дійсно, як і Ная, щиро не розумію, як можна говорити про речі, яких не знаєш?
Ти ніколи не годувала грудьми однорічну (а тим більше, дворічну) дитину - а це, повір, зовсім не те, що тримісячну.

Те що ви тут з пустушками чи бутилками порівнюєте ,також недоречно,бо якщо дитину відлучають від грудей у 2 чи 2,5 ,то ніхто їй в такому віці вже натомість не дає ніяких сосок і пляшечок.Я таких випадків не зустрічала,а якщо буває то також не вважаю нормальним.

а я зустрічала. І теж вважаю, що це ненормально. Тому що краще вже до 4 годувати раз так дитині треба, ніж в 2.5 пихати соску.

Хоч знаю одну жінку,вона вже доросла,їй мама наливала молоко чи кашу в пляшечку з соскою і вона брала з собою до школи в 1-ий клас,як вона там це пила чи ховалась,чи з неї сміялись історія умалчіваєт.Але гадаю це той випадок,коли мама вважал,що дитина сама має позбутись тої залежності,коли їй того захочеться,тобто якщо б мала мала переконання довгогодування,то не виключено,що та дівчинка ще б смоктала цицю.

І як? Які психічні відхилення має та жінка? В неї більше тараканів, ніж в іншої середньостатистичної людини?

Але пробачте в 7 років я вже знала звідки беруться діти.І ходила сама(з подругами) в парк на качелі та в кафе на морозиво.А ще в мене був постійний кавалер,з яким ми обмінювались подарунками на свята,і він вважвся батьком моїх дітей(ляльок),та ревнував,бо я мала ще одного прихильника :zybu: ,квіти від якого він видирав в мене з рук та викидав.Отакий романтік,а ви кажете цицька ;-)

От чудово, значить ти, твої кавалери в 7 років вже давно навіть би в ярої прихильниці годування до армії відмовились би від грудей.
І більшість дітей також.

В нашому суспільстві таке довге годування не прийняте, і якщо вже годують 4-ри,5-ти річну дитину, то це ж не просто тому, що мама собі так захотіла? Значить чомусь саме тій дитині так треба? І, думаю, мама не заставляє дитину і не душить авторитетом, бо хоче ГВ до 5. Так в них склалося. І якщо в мами є сили це зрозуміти і допомогти дитині хм... перерости потребу в ГВ, а не насильно відлучати чи таскати по психіатрах - то це ж чудово.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення Vika » 10 січня 2011, 15:44

навіть в голову прийти не могло що така дискусія тут можлива . мені молока не жалко і грудей не жалко , скілки захоче стільки і буде гамати . і чоловік мене підтримує в цьому . як саме ви вважаєте буде наикраще для вас і вашої дитини так і поступайте .
Мала карта ,Бетховена (якщо не помиляюся)за життя теж генієм не визнавали , але тим не менше він продовжував писати чудову музику . такщо не забивай голову дурницями а насолоджуися життам і найкращим в світі (для тебе ;-) ) синочком
Vika Офлайн

Re: Скільки часу ви годували дитину грудьми?

Повідомлення mala-karta » 10 січня 2011, 15:47

Ludmila написав:От тільки мені здається, що годування грудним молочком діток, яким виповнилось три, чотири рочки то задовго, ну просто я подумала, що зараз мами виходять на роботу раніше, як в такому разі поєднувати ГВ? Щоправда, якщо це не повний роб. день, то напевно можливо. ;-)

Людмила, я знаю мам, яким довелося вийти на роботу раніше, але ГВ вони зберегли.
Дитина вже в 4-5 місяців може витримати перерву в 4 години (ну, деякі раніше, деякі пізніше..) А там і обідня перерва в мами...

Деякі мами просто годують зранку, ввечері, вночі і на вихідних.

Для річної дитини ГВ це вже не те, що для тримісячної. А дворічна прекрасно обходиться цілий день без ГВ.
В півтори року мій малий справді згадував про груди тільки тоді, коли вже нічка наступала - цілий день він був зайнятий.

І от ці моменти, коли після цілого насиченого дня він міг заспокоїтися на рухах з грудьми, зняти якийсь негатив чи стресс, який накопичився за день - як на мене, це просто чудово.
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей