Глобальні оголошення!

Догодовування або перехід на суміш

Модератори: TaniaPicaSSo, Любов

Re: Догодовування або перехід на суміш

Повідомлення TanenRom » 26 лютого 2010, 19:16

alex написав:Перебуваючи в роддомі,мені жодного разу ніхто не говорив нагодувати синочка сумішшю.І коли ми вже були в дома,до нас приходила дільничий лікар і бувала медсестра-і ніхто ніколи не говорив догодовувати сумішами,а навпаки говорили лише за грудне вигодовування!!! :)

У мене в пологовому було аналогічно!!! :)
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення ynikalka » 27 березня 2010, 11:42

mala-karta, і внас така ж ситуація була... але не встигли запхати ту суміш. забрала прямо з рук дитину!
Liza, а хіба дитну зараз забирають від мами в пологовому? я на скільки знаю, дитинка постійно має бути з мамою в палаті!
якось в розмові мені лікар сказала, що там малого погодували(!!!), шось там покололи (бо дуже був неспокійний) і він спить.

а чому ви нічого не знали? в вас було кесарево?
а що значить шось там покололи...
я взагалі в шоці...я слідкувала за всім, що робили з моєю дитинкою ,коли від мене її забирали. йшла туди і під моїм наглядом в неї брали аналіз крові.. а мова про те, щоб шост там давати чи шось там колоти, без мого відома, взагалі не могла йти!!!
Зображення Зображення Зображення
ynikalka Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 25 раз.
Діти: Донечка Софійка і Євочка

Повідомлення Liza » 27 березня 2010, 18:40

ynikalka написав:...Liza, а хіба дитну зараз забирають від мами в пологовому? я на скільки знаю, дитинка постійно має бути з мамою в палаті!

ну так, дитина мусить бути в одній палаті з мамою - я теж це знаю - але в моєму випадку так не вдалося зробити одразу. я описала свою історію пологів в іншій темі і там є пояснення цих деталей. потуги були важкими, в маляти набряки були, ще і казали, що підозрюють в нього пневмонію - коротше кажучи, стан дитини був такий, що лікарі мусили йому вводити ліки.

ynikalka написав:
якось в розмові мені лікар сказала, що там малого погодували(!!!), шось там покололи (бо дуже був неспокійний) і він спить.

а чому ви нічого не знали? в вас було кесарево?

не знала, бо малюк спочатку був у дит.відділенні, а мені лише 2 рази дозволили підійти до нього на кілька секунд. та мені взагалі прийшлося там ходити, нити, принижуватися, щоб мені дали можливість підійти до дитини! пологова лікар приходила до мене кілька разів після пологів, запитувала "як там малий?", а я їй скаржилася, що мені не віддають дитину. тоді вона казала, що піде попросить, щоб мене впустили до дитини, або мені щоб принесли його. ймовірно у котрийсь із разів, коли мені приносили дитину, це сталося завдяки пологовій лікарці.

ynikalka написав:...а що значить шось там покололи...
я взагалі в шоці...я слідкувала за всім, що робили з моєю дитинкою ,коли від мене її забирали. йшла туди і під моїм наглядом в неї брали аналіз крові.. а мова про те, щоб шост там давати чи шось там колоти, без мого відома, взагалі не могла йти!!!

то і значить, що покололи малому ліки. коли я запитувала лікарки, що за ліки йому кололи, вона сказала (ЯК ЖЕ Я НЕНАВИДЖУ ТАКІ ВІДПОВІДІ!) щось типу "ви ж не лікар. що вам дадуть назви цих ліків?" (!!!). потім я таки добилася, щоб вона мені назвала "вікасол", "лазікс", ще щось там...
а від чого ви в шоці? від того, що я не дивилася, що колять моїй дитині? якщо так, то вперше мені повідомили про ліковливання вже пост-фактум, а якби я попросила, щоб мені повідомили, коли будуть робити наступні процедури і впустили мене спостерігати за цим, то, боюся, на мене би дивилися криво. але думаю, що в такому випадку має бути пофіг, що про мене подумали би, адже то моя дитина.
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення ynikalka » 27 березня 2010, 21:14

а від чого ви в шоці? від того, що я не дивилася, що колять моїй дитині?

ні, з кожним разом, коли читаю чи чую розповіді про відношення лікарів в пологовому як до мами так і до дитини, настає таке обурення!!!!!як можна йти вчитись і працювати лікарем, а ще й нести відповідальність за життя, і в одночас так халатно і не відповідально ставитись до своєї справи! а ще крутити носом, бо замало їм "дякують" в грошовому еквіваленті!!!

коли я запитувала лікарки, що за ліки йому кололи, вона сказала (ЯК ЖЕ Я НЕНАВИДЖУ ТАКІ ВІДПОВІДІ!) щось типу "ви ж не лікар. що вам дадуть назви цих ліків?" (!!!)
:shock: :shock: :shock: :shock: хіба десь у європейському пологовому так би відповіли...

вибачте, що даної теми це не стосується, але настільки болить за тих всіх мам і діток.. на власному досвіді також переконалась у лікарській "компетентності"...

пропоную створити тему про ситуації, що виникали у вас, коли ви мали справу з нашими лікарями! і описувати їх, навіть називати імена!щоб хоча б надалі майбутні мами не стикались з цим!

Liza, ЗДОРОВ"я ВАМ І ВАШОМУ СОНЕЧКУ!!
Зображення Зображення Зображення
ynikalka Офлайн

Тільки роззираюся

Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 25 раз.
Діти: Донечка Софійка і Євочка

Повідомлення Naya » 29 березня 2010, 10:39

Naya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1093 раз.
Подякували: 1240 раз.
Діти: Синочки Жданчик та Мирославчик

Повідомлення мешканка » 29 березня 2010, 13:20

Мою старшу доцю переконали догодовувати сумішшю ХІПП( я ж тоді не була така начитана), бо вона родилася 2,800 і багато втратила... Тож ми пробували догодовувати сумішшю потрошки, правда, в мене дитина була більш розумніша, ніж я і суміші, практично, не їла... Основний аргумент: дитина неспокійна, ослаблена, вас так додому нескоро випишуть... З меньшенькою я вже була більш свідома і нічим догодовувати не давала...але, як лишила малечу в дитячому відділі і пішла на ренген-то їй там якусь "глюкозку" з пляшечки смоктати дали, щоб не плакала. От тобі і маєш.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення mala-karta » 29 березня 2010, 14:45

от, мешканка - аналогічна ситуація.
Я на рентген - малий плакав, дали "кашку".

Це ж хто :dash: ті ренгени понавидумував?
Зображення
Зображення
mala-karta Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3590 раз.
Подякували: 3167 раз.
Діти: Хлопчик Ромчик
Хлопчик Андрійко

Повідомлення alenka » 30 березня 2010, 00:06

в пологовому я попросила мед.персонал не догодовувати малу нічим і недопоювати,( вираз обличчя у однієї старшої працівниці мені після цього здався підозрілим :)). Але оскільки вона моментально присмоктувалася і наминала за обидві щоки після того як мені її приносили, можу сказати, що її недогодовували :)
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 243 раз.
Подякували: 316 раз.

Повідомлення Любов » 30 березня 2010, 06:06

дівчата, стільки корисної інформації прочитала. дякую вам. мені скоро прийдеться побувати в пологовому. я не думала, що медперсонал без згоди матері чи її дозволу можуть догодувати малятко, буду уважніша.
Зображення
Любов Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2250 раз.
Подякували: 1641 раз.
Діти: хлопчик і дівчинка

Повідомлення mukha » 08 травня 2010, 14:27

в мене в другого синочка - Тіма ( Тимофій),9 міс. - 3 місяці не набиралася вага й не збільшувався ріст... в перший раз мені зразу сказали підгодовувати сумішю, але я не послухалась.. й далі кормила виключно молочком та сама наминала халву, мясо, кефіри й тд.. пила аппілак... не помогло... здали аналізи крові - виявивився брак заліза. цього разу вже послухала й почала вводити ше суміш.. малий за тиждень набрав 450г. ваги... аж розкабанів :).. я далі давала грудь. але таким чином за 2 тижні Тіма відмовився від мого молочка...в кінці кінців рівно в 9 міс. ми перестали з грудним годуванням... тішить те, що потянули хоча б до 9 місяців.. але в порівнянні з старшим синочком ( Макара кормила до 1,4 рочки) трохи злажались :(..
mukha Офлайн

Поперед.Далі

Повернутись до Грудне вигодовування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Heise IT-Markt [Crawler] і 5 гостей