В мене вчора було рівно 10 років стажу роботи на держслужбі

Перше і на сьогодні єдине місце роботи - управління зовнішніх зносин (знаю, смішно звучить, особливо в російському перекладі

, але стосується міжнародних відносин та зовнішньоекономічної діяльності). І за фахом я економіст-міжнародник. Працювати там мені дуже цікаво - постійно в русі, постійно нові проекти, знайомства... Навіть вже перед самим декретом ініціювала спільний з поляками проект по сприянню розвитку малого і середнього бізнесу, який вже отримав фінансування від Міністерства закордонних справ Польщі на цей рік (нажаль наш уряд фінансує різні програми і проекти з кожним роком все менше й менше). Зараз ним займається один з працівників мого відділу. Мабуть то мене через це так жаба давить, що вже 2 місяці ходжу на курси польської мови
Минулого року стала ще однією із співзасновниць українсько-литовського товариства. Вперше в житті писала і реєструвала статут громадської організації. Лищ тоді на власній шкурі відчула, яка в нас дика бюрократія :o
А ще два останні роки була головою Державної екзаменаційної комісії на Україно-німецькому економічному факультеті в нашому економічному універі. Не можу вам передати, які там розумні молоді люди!!! :гуд: Інколи навіть не було кому "4" поставити, не те що "3". З кожної групи приблизно по 5 чоловік паралельно навчалися в Дрезденському універі, причому не за власні кошти, а вигравши стипендіальні програми!!! Випускники магістратури, які захищали дипломні, практично всі вже були працевлаштовані - Київ, Донецьк, Львів... Більшість з тих, хто вчився в Німеччині, там же і находили роботу або продовжували навчання, здобуваючи вищу наукову ступінь (PhD). Останніх німці навіть більше люблять, бо місцеві, отримавши дипломи бакалаврів, відразу починають власну справу, заробляють на себе. А в наших якось то з менталітетом пов'язано чи що - вроді якби престижно мати науковий ступінь :? Я ніби й непогано вчилася, тобто теорію трохи ще пам'ятаю, але коли слухала ті всі виступи, завжди підчитувала щось, бо соромно було б, якби щось не в тему спитала :oops: Така робота дуже стимулює займатися самоосвітою. Мені й цього року декан факультету пропонував очолити ДЕК, ще восени дзвонив. Але я чесно зізналася йому, що не зможу, бо якраз в період держіспитів маю народити :flag:
Думала ще попробувати якось долучитися до партійної діяльності - там теж дуже цікава своя специфіка роботи. Але мабуть добре, що не встигла. Бо в нас тепер як за совєтів - одна партія forever!!! А, ну і ще + опозиція, якій правляча партія дозволила бути опозицією
Але все думаю, як би то той весь досвід застосувати, щоб ще й гроші трохи заробляти?! :? Бо поки з/п вистачає лише на нормальні шмотки і їжу. А так щоб відкласти, на щось серйозніше підзбирати, то ніяк
Шось я певно нафлудила тут забагато?! Якщо, то викидайте. Мусить бути хоч якась цензура, щоб не провокувати паніки серед народу ;-)