Любов написав:Останнім часом чомусь не можу порозумітися зі своєю свекрухою :( . Ні, я нічого проти неї не маю, вона добра. Тільки відколи народився малюк вона змінилася чи то я іншою стала, сентиментальною якоюсь, почала все сприймати не так як колись. Раніше на таке могла і уваги не звернути. Сама себе не розумію. Постійно якісь поради мені дає, як і коли годувати, як одягати, в слінгу не носити, бо на руках вона краще носитиме. :x Не хочу такої допомоги. От плаче дитина, напевно зубки ріжуться, бо тягне в рот все підряд і чухає ясная, стараюся заспокоїти, а вона стане над головою в той момент і допитується чого ж то він так плаче. Не маю вже сили їй пояснювати чого дитя плаче, або чого я не хочу щоб вона знаходилась в кімнаті, коли я годую маля.

Люба, я тебе прекрасно розумію:) Так відбувається тому, що ти стала МАМОЮ, а тебе сприймають, як маленьку дівчинку, яка бавиться в маму:) І постійно складаєш іспит перед свекрухою на профпридатність
Моя свекруха після народження Іллі теж дуже хвацько засучила рукави і вирішила взяти над нами шевство

. Навіть халат свій привезла, поки я лежала в пологовому :x Тільки те шефство було таким дурним "Не лізь до дитини руками", "Не гладь його поголові", " не беріть дитину на руки" :evil: і противало це шефство рівно годину, поки розпивалося шампанське за наше повернення з пологового

.
Перед виходом я простягнула їй халат, зі словами "Ви забули"

.
А під час коротких візитів, я мовчки чекаю, доки вона удавано посюсюкається з онуком, на поради не реагую, роблю вигляд, що не почула. Її то бісить, але вона мовчить.
Дуже смішно, коли я виходжу в туалет, а вона швиденько починає вчити мого чоловіка, як в три місяці йому треба давати дитині яблучне пюре
Взагалі, ще перед пологами я попередила чоловіка, - якщо твоя мама буде діставати мене, то вона лишиться зі своїм сином, а я зі своїм:)
Люба, в твоєму випадку є лише 2 варіанти, або терпіти, або попросити чоловіка, щоб він поговорив з мамою. Самій в жодному разі не треба, щось їй казати - будеш виглядати невдячною невісткою. Раніше ви ділили одного чоловіка. а тепер двох:)
А мій чоловік каже, що стосунки свекрухи і невістки - це всього лише жіночі ревнощі:)