Глобальні оголошення!

Щеплення - дві сторони медалі

Модератори: TaniaPicaSSo, Галина, олеся

Чи робили ви щеплення своїм діткам?

Ви можете обрати 1 варіант відповіді

Переглянути результати

Re: Щеплення - дві сторони медалі

Повідомлення Lesya » 30 серпня 2012, 16:11

Якщо чесно - не знаю. Треба імунолога питати.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Повідомлення гра з вогнем » 30 серпня 2012, 18:01

Приклади першого - відсутність в наш час епідемій тифу або чуми, приклади другого - періодичні збільшення захворюванності на ту чи іншу інфекційну хворобу за умови наявності високого проценту щеплених.

Відсутність тифу чи чуми відбулося внаслідок покращення санітарно-гігєнічних умов. Це основне для профілактики цих хвороб.
Високий процент щеплених нажаль лиш на папері, тим більше у нашій країні, там де високий процент щеплених не лише на папері й хвороби, від яких щеплюють рідко коли трапляються.

бактерія-збудник кашлюка досить всюдисущий, з ним не справились навіть у високорозвинених країнах з великим процентом щеплених

знову ж таки повертаємося до першого. не справляються. тому, що щепленнями охоплений менший відсоток ніж потрібно, окрім того є напливи нещеплених. тим не менше ситуація з кашлюком в країнах, де щеплення не вважається прихованим винищенням людства значно нижчі. у той час на Україні вже давно почали фіксувати спалахи кашлюки, і зараз ця хвороба набирає обертів.

збудник кору настільки заразний (про це мені і завідувач говорила), що досить буде і тих двох з медвідводом, щоб поширити захворювання

так. тому щеплення проти кору важливі. шеплення значно знижує шанси захворіти.
окрім того передбачається, що діти з медвідводом дійсно мають причини для нього. а отже не відвідують дитячі заклади, а якщо відвідують то застосовують профілактичні заходи та проводять щоденні огляди медпрацівниками закладу.

дифтерією та поліомієлітом (в разі щеплення ОПВ - живою вакциною) міг би нещеплену дитину заразити і сам хлопчик, причому з більшою ймовірністю.

щеплення живою вакциною зараз не використовують. я взагалі не розумію для чого антивакцинатори досі згадують живі вакцини, якщо медицина вже давно просунулася вперед.
окрім того при щепленні живою вакциною в часи нашого дитинства вводився двотижневий карантин.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 30 серпня 2012, 18:10

гра з вогнем написав:в країнах, де щеплення не вважається прихованим винищенням людства
:ha: :clapping:
гра з вогнем написав:щеплення живою вакциною зараз не використовують. я взагалі не розумію для чого антивакцинатори досі згадують живі вакцини, якщо медицина вже давно просунулася вперед.
окрім того при щепленні живою вакциною в часи нашого дитинства вводився двотижневий карантин.
мне от краснухи менее трех лет назад делали живой вакциной (после родов, перед выпиской)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення гра з вогнем » 30 серпня 2012, 18:38

я для дорослих не знаю як робиться. знаю точно шо акдс робиться не живоб вакциною і проти поліомієліту крапельки вже не дають.

хоча у нас всяке буває :(
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення pan_kotskyy » 30 серпня 2012, 20:24

гра з вогнем написав:і проти поліомієліту крапельки вже не дають.
хоча у нас всяке буває :(

ще минулого року сусідка "хвалилась", що малій капельки давали, так що дають-дають.
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Tajga » 30 серпня 2012, 20:42

гра з вогнем написав:Відсутність тифу чи чуми відбулося внаслідок покращення санітарно-гігєнічних умов. Це основне для профілактики цих хвороб.

а я про що? Колективний імунітет не залежить виключно від вакцинації. Іншими словами: вакцинація не єдина причина появи колективного імунітету, покращенння сан-гігієнічних умов також одна з причин.
гра з вогнем написав:Високий процент щеплених нажаль лиш на папері, тим більше у нашій країні, там де високий процент щеплених не лише на папері й хвороби, від яких щеплюють рідко коли трапляються.

Цікаво, а як щодо Росії? Наскільки я знаю, там законодавством дозволено відмовлятись від щеплень і дозволено нещеплених брати в садочок і до школи. Щось не чути про епідемії в наших сусідів. Гадаю, якби було очевидне погіршення епідситуації, закони б швидко змінили.
гра з вогнем написав:тому щеплення проти кору важливі. шеплення значно знижує шанси захворіти.

Вчасний карантин також знижує шанс захворіти.
гра з вогнем написав:окрім того передбачається, що діти з медвідводом дійсно мають причини для нього. а отже не відвідують дитячі заклади,

Цікаво... От у одної нашої форумчанки в дитини алергія і через це медвідвід, гадаєш, їм не варто відвідувати садочок?
гра з вогнем написав:щеплення живою вакциною зараз не використовують. я взагалі не розумію для чого антивакцинатори досі згадують живі вакцини, якщо медицина вже давно просунулася вперед.

я б не стала так впевнено стверджувати.
Інактивована вакцина для профілактики поліомієліту (далі — ІПВ) застосовується для перших двох щеплень, а при протипоказаннях до введення оральної поліомієлітної вакцини (далі — ОПВ) — для всіх наступних щеплень за цим Календарем.

Вакцина ОПВ застосовується для 3-6-го щеплень (щеплення за віком — 5 місяців,18 місяців, 6 років та 14 років) за відсутності протипоказань до ОПВ.
календар щеплень

і жодних карантинів зі свого дитинства не пам'ятаю, не знаю, як справи зараз. pan_kotskyy, мала твоєї сусідки була на карантині, не пам'ятаєш?
гра з вогнем, ти не дала мені відповіді на питання:
Tajga написав:
гра з вогнем написав:Хвороби циркулюють в певних умовах, одна справа якщо той хлопчик постійно сидить у закритих приміщеннях з дорослими дядями і тьотями, тоді нещеплені дяді і тьоті можуть стати причиною захворювання.
проте частіше трапляється так, що маленькі хлопчики проводять багато часу граючись з іншими хлопчиками і дівчатками, часто в закритих приміщеннях, часто сплять поруч, їдять поруч і какають теж на сусідніх горщиках.
Саме тому ймовірність що хлопчик захворіє внаслідок контакту з іншими хлопчиками і дівчатками в рази вища ніж від контакту з дорослими дядями і тьотями.

я щось трохи розгубилась, а звідки тоді ті хлопчики і дівчатка можуть заразитись, якщо спілкуються тільки одне з одним?... І я між іншим говорила про щеплених дядь і тьоть, в яких просто не виробився імунітет.
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення pan_kotskyy » 30 серпня 2012, 21:00

Tajga написав:pan_kotskyy, мала твоєї сусідки була на карантині, не пам'ятаєш?

вона не ходить в садок, вдома в них ще двоє діток, тобто мови про якийсь карантин не було, але свого малого я намагалась тоді подалі тримати, боюсь...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення гра з вогнем » 30 серпня 2012, 21:06

а я про що? Колективний імунітет не залежить виключно від вакцинації. Іншими словами: вакцинація не єдина причина появи колективного імунітету, покращенння сан-гігієнічних умов також одна з причин.

тайга давай мухи окремо, котлети окремо

Є хвороби поширення яких, на сьогодні стримує колективний імунітет, наприклад коклюш. І є хвороби поширення яких стримують антибіотики - наприклад тиф. Поки не було знайдено антибіотиків з певною ефективністю працювала протитифна вакцина.

Не можна порівнювати хвороби, які передаються повітряно-капельним шляхом (коклюш) і ті, які переносять воші чи пацюки (тиф, чума) в плані їх стримування колективним імунітетом.
Хвороби поширюються різними шляхами і стримуються відповідно теж.
Шоб не поширювався коклюш, потрібно вакцинація, щоб не поширювалася чума і тиф, достатньо не спати в обіймах пацюків.

Цікаво, а як щодо Росії? Наскільки я знаю, там законодавством дозволено відмовлятись від щеплень і дозволено нещеплених брати в садочок і до школи. Щось не чути про епідемії в наших сусідів.

Кашлюк в Росії
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

Вчасний карантин також знижує шанс захворіти.

Ймовірність захворіти хворобами, які поширюються повітряно-крапельним шляхом значно кращше стримує вакцинація ніж карантин. Доказом цього є ті самі спалахи кашлюка серед невакцинованих або псевдовакцинованих.

От у одної нашої форумчанки в дитини алергія і через це медвідвід, гадаєш, їм не варто відвідувати садочок?

Лікар перед тим як давати медвідвід взвішує шанси які може завдати щеплення дитині-алергику і ймовірність захворіти важкою хворобою. Він на це вчився в університеті. Даючи дитині медвідвід, гадаю він робить певні помітки в карточці та інструктує батьків що робити в разі певних підозр. Також зауважень в карточці дитини повинна дослуховуватися медсестра садочку.
Мені все рівно чи відвідуватиме такий садок дитина. Це справа батьків. Але я свою дитину не дала б у садок з нещепленими чи псевдощепленими дітьми.

Я коли читала календар щеплень України 4 роки тому. звернула увагу. що щеплення від поліомієліту не проводяться живою вакциною окрім якихось специфічних випадків. Можливо щось змінилося. Думаю лікар у такому випадку теж дає певні інструкції.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення гра з вогнем » 30 серпня 2012, 21:26

а звідки тоді ті хлопчики і дівчатка можуть заразитись, якщо спілкуються тільки одне з одним?...

я теж не розумію твого запитання.

чому я минулої зими дуже важко перехворіла грипом, якщо я взагалі з дому не виходжу?
Більше ніхто з тих, хто проживає зі мною не хворів.

я б теж хотіла знати відповідь на це питання, але напевно для цього потрібно який мед завершувати. або хоча б кілька тижнів за підтручниками провести, шоб от прям зараз з ходу відповісти тобі.
для мене це питання рівноцінне тому - звідки взялася перша хвороба? от не було-не було все ідеально і звідкись взялася.
я не знаю, чому хворіють люди (в глобальному плані), чому хворіють не всі люди і чому захворіла (в даному випадку) тільки я.
навіть лікар, з медичною освітою, може лиш припускати, якщо я його запитаю чому я захворіла.
швидш за все він відповість, що хворобу мені передали мої рідні, які поза домом контактують з іншими людьми
а як саме ця хвороба передалася тіки мені, чому вони не захворіли, а захворіла лиш я - знати не можу.

те саме й з твоїм прикладом. я не знаю як хлопчики і дівчатка можуть заразитися, але якщо хвороба вже проникла - вона пошириться у дитячому колективі значно швидше ніж у дорослому.
тому що діти пчихають один на одного, слюнявлять іграшки і т.п.

а загальні підрахунки того, як відбувається спалах хвороби (того самого кашлюка, про якого здається. ми й говоримо) описано тут

те що хвороби поширюються швидше в дит колективі ніяк не відміняє ревакцинації дорослих.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 30 серпня 2012, 22:22

гра з вогнем написав:тайга давай мухи окремо, котлети окремо

Ти знаєш, я не проти. ))) Тільки ніяк навіть точного визначення КМ і схеми його роботи не може знайти, що цікаво. Хіба тут непогано написано, але все ж поверхово:
Крім індивідуального імунітету розрізняють колективний імунітет та імунний прошарок населення. Під колективним імунітетом розуміють несприйнятливість суспільства до інфекційних хвороб. Він створюється внаслідок перенесеної епідемії або завдяки масовій вакцинації населення і досягненню високого матеріального та культурного рівня (забезпечення якісним харчуванням, житлом, екологічне благополуччя тощо).

Тобто все ж таки, Км не дорівнює вакцинації. А що вакцинація недорівнює КМ, говорить наступний абзац: | +
Вакцинацію можна вважати успішною, якщо після неї в колективі не менше 80 % осіб набуває повноцінного імунітету. За таких умов створюється достатній імунний прошарок населення (частка осіб, які несприйнятливі до певної інфекційної хвороби), що стає на заваді появи нових випадків хвороби. Однак збудники відзначаються мінливістю. У першу чергу це стосується їх вірулентності (Вірулентність (від лат. Virulentus — «отруйний»), ступінь хвороботворності (патогенності) даного інфекційного агента (звичайно віруса, можливо, бактерії або іншого мікроба). Ще на початку XX сторіччя було встановлено, що пневмококи, виділені від хворих і носіїв, мають різну вірулентність. Пізніше було підтверджено, що збудники здатні змінювати свою вірулентність на різних стадіях хвороби. Згодом динамічне спостереження за групами людей показало зміни вірулентності збудників під час епідемічного та інфекційного процесів.

Згідно із концепцією В.Д. Белякова, мікроорганізми можуть перебувати у двох фазах – резервації та активації. У фазі резервації вірулентність збудників мінімальна, через що вони перебувають в організмі, не спричиняючи хвороби, або викликають лише спорадичну захворюваність. Зовні це сприймається як епідемічне благополуччя. Але через якийсь час, в результаті зниження опірності організму та антигенної мінливості збудників, вони активуються, переходячи в другу фазу. Саме тоді захворюваність зростає і реєструється епідемічний спалах. Згодом кількість імунних осіб до цієї інфекції збільшується і це стає на заваді дальшого розповсюдження хвороби, епідемія вгасає.

Таким чином, В.Д. Беляковим була обґрунтована теорія саморегуляції паразитарних систем у ході епідемічного процесу.

До речі, про імунітет | +
На формування імунітету суттєво впливають різні фактори: індивідуальні особливості організму (в окремих осіб імунітет виробляється сповільнено або не виробляється); вік (імунологічна реактивність грудних дітей та у старечому віці знижена); особливості харчування людини (негативний вплив незбалансованого раціону та нестачі вітамінів); клімат (при деяких інфекційних хворобах у південних районах імунітет формується активніше, ніж у північних); екологічна ситуація.

Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Поперед.Далі

Повернутись до Здоров'я карапуза

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей