krapk@ » 15 січня 2013, 11:28
слухайте ви такі дивні речі пишите. Бактерії живі організми і достатньо 1 ложки щоб вони розмножилися знов. Без перебільшення, саме я-найдавніше і найдовше використовую закваски. Юрчику було 5 місяців як ми купили йогуртницю. З тих пір не було жодного вечора що він не їв сир з йогуртом,а нам вже більше 3 років. Розкажу як я роблю. Першу закваску (так звану материнську) виливаю в півлітрову баночку, і з неї роблю наступну партію. Вона до 10 днів!!!!!! перспокійно зберігається на самій холодній поличці холодильника. Беру на літру 3 стлових ложки. Роблю через день-два по 5 баночок-більше ми не зїдаємо. Вже останню баночку (коли нема материнської закваски) я теж перезаквашувала - йогурт був дуже смачний. Роблю восновному віво, пару раз купувала і гуд фуд, але як на мене наші кращі. Моя порада-вимикайте йогуртницю, коли ще йогур не зовсім загус-але не відкривайте кришки-він дійде. Якщо ж бачите що вже густий, навіть сироватка появилася. Зразу ставте в холодильник, щоб бактерії перестали розмоножатися, бо дійно появиттся сир і це вже не буде такий смачний йогурт, проте щодо користі-абсолютно 100% він корисний, і нема такого як померші бактерії, вибачте.....(ну хіба ви в холодильнику його на місяць забудете)
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.
Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово