Глобальні оголошення!

Солодощі в дитячому харчуванні

Пригодовування, раціон, режим харчування...

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Солодощі в дитячому харчуванні

Повідомлення Ira » 31 грудня 2010, 01:34

Цікавить:
- з якого віку даєте і що саме?
- шоколад даєте? Якщо так, то коли вперше дали?
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Re: Солодощі в дитячому харчуванні

Повідомлення Marta » 31 грудня 2010, 02:23

Шоколад спробувала десь приблизно в 1 рік 10міс, в тому районі, я вже й не пам"ятаю...
А, може, і пізніше...Перед Миколая....Але вона спробувала, може 1 раз вкусити- і мені віддає. Не сильно подобається.
Хоча бабуся вже і Кіндер шоколад молочний купувала- мама все з"їла... :zybu:
До того печиво з 8 міс, спеціальне дитяче, потім простеньке, потім вже, яке буде.(з начинкою)
Тобто це не їжа, а так, коли захоче (не часто), то бере, а я не забороняю. То десь в загальному з 1,6 року.
Пам"ятаю, в дворі в хлопчика літом було день народження- всунули Лізі кусок торта, я не встигла опом"ятатися- як вона вже їла, прицямкуючи, то я вже не відбирала. Але півник саморобний з паленого цукру таки незамітно викинула, бо не розумію, як то можна їсти... :crazy:
Ще з "солодощів"- "Гематоген" теж з 1,9-1,10 року.
І вітамін С в таких великих таблетках- це в нас улюблена цукерка.
Але то буває рідко. Часто- то булочки, особливо з часником. То улюблене.)

Проте, я от проти таких солодощів до 1,5 року, потім теж проти, але коли всі діти щось їдять, а їй не можна, дитина в очі заглядає, просить, то вважаю при святі можна дати попробувати, не забороняти категорично, а раптом їй взагалі не сподобається, що вона вже й не захоче?
А маю подругу, що з 9 міс спеціально дає чорний шоколад,бо то корисно кубик з"їсти... :crazy:
Marta Офлайн

Повідомлення Nymydora » 31 грудня 2010, 02:37

А я не даю нічого солодкого, тобто такого, що містить цукор, взагалі. До 3 р. планую не давати, а далі принаймні не давати вдома, бо ж в садочку полюбе наїсться. Не думаю, що моя дитина обділена. Він їсть з задоволенням пилок, пасту з родзинок. А на плейгрупі, коли дітки їли печиво, цукерки, шоколад, Денис спокійно гриз яблуко, банан чи ківі і нікому в рот голодними очима не дивився.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Marta » 31 грудня 2010, 02:45

Нимидорка, я ж кажу, що до 1,6 не давала- всунули, а шоколад в 1, 10. Мені здається то дууууже важко потім, хіба самій не їсти (не рахую, коли є алергія), бо, ну не знаю, всі діти різні, але вона вже просить-"дай то"-"нє! не то!!! то!", а як замітить, де- то піде і візьме. Як не достане- то візьме стільчик, притягне-вилізе і таки достане...))))
Не знаю, як до 3-х....Але бажаю успіху! Звичайно, що солодке- то кака!
Marta Офлайн

Повідомлення Alisa » 31 грудня 2010, 09:33

І я планую огородити дитину від солодкого якомога довше. До першого колективу в садочку - 3 років. Вже навіть з бабцями і дідусями провела розмову.
Взагалі боюсь солодощів. Всі вони містять аспартам - що є неприпустимо для дитячого ( ну й дорослого теж) організму.
Вже знайшла в свекрухи стару льодяничницю - залізну формочку з зайцями, півниками. Буду сама цукерки робити з цукру і води. Але теж після 3 років.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення lore1ei » 31 грудня 2010, 10:52

Я сама дуже люблю шоколад, часто його їм. Ну і відповідно мала бачить і просить. Даю трішки, і то вона більше обмастить губи чим поїсть.
Печива не їмо.
Замість цукру в нас мед, або ще бананом підсолоджуєм, наприклад творог.
lore1ei Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення Ira » 31 грудня 2010, 15:14

Я дитяче печиво вперше дала Лєрі у 8 місяців. Хоча і до тепер стараюсь ним не зловживати. Вже й не пам"ятаю, коли ввостаннє давала, десь ще осінню надворі. Літом доводилось давати, хоч і не хотілось. Але гуляла довго, гуляля з мамами, які давали своїм діткам, а моя ходила і клянчила у всіх.
Домашню випічку даю десь з року і 5 місяців.
Цукерки вперше дала в рік і чотири (були в гостях у секрухи, а там Лєрин двоюрідний братик наминав їх). То булим іриски. З того часу інколи даю "Сливки-ленивки", "Корівку". Хоча вперше секруха привезла цукерки, коли малій був рік, і коли взнала, що ми ще не даєм дуже жаліла дитину.
А от шоколад ще не давала, поки планую до 3-ох не давати, а там буде видно.
Ira Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 326 раз.
Подякували: 390 раз.

Повідомлення Shalimar » 01 січня 2011, 23:27

улыбнуло
а состав "детского печива" читали? )) (и чем оно отличается от "взрослого"?)
мне сладкого не давали до 4-х лет, не знаю, как всякие там печеньки, но шоколадных конфет точно
не вижу необходимости давать ребенку такое......
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Marta » 02 січня 2011, 00:45

Я також проти того, бо це як не як, некорисно.
Проте, мені особисто дідо з 2-х років кожного дня, коли йшов з роботи, приносив шоколадний батончик. Не знаю, з"їдала я його, чи ні, але фотки є, що вся замурзана.)
На здоров"я ттт не жаліюсь. Хоча без шоколаду не можу жити)))
Так що, я вважаю, не потрібно бути сильно категоричною.
Хоча, я так само колись була категорична...До півтора. Потім якось легше почала дивитись на те все.
Marta Офлайн

Повідомлення Natalinda » 02 січня 2011, 01:08

Ну мій в плюс-мінус рік спробував чоколядову цукерку. Випадково, певною мірою через мій недогляд. Сподобалося. Як чує шарудіння обгортки відразу вкурює, шо то цукерка і починає шукати :zybu: Хитрий і розумний жук :zybu:
Якщо даю то вкрай рідко і то маленький кусочок, через те що немаю сили волі дивитися в ті милі оченята. ЧЯерез чоловікову роботу виключити наявність цукерків в хаті є неможливим, тому я всіма способами мінімалізую зустрічі мого Юрка і цукерків.

До року була категоричною і дістала б інфаркт побачивши свою дитину з цукерком чи шоколадкою, зараз спокійніше не це реагую, але в жодному разі не заохочую.

Мені до 3-х років не давали шоколадних цукерок - берегли зуби :zybu: Зуби в мої навіть не 30-ть перепломбовані вже по раз 5 :( . Тому при виборі шоколадної цукерки і льодяника я за шоколадні цукерки, але то має бути мінімум-мінімум, принаймні до тої пори поки харчування дити ни повністю під контролем мами.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Далі

Повернутись до Ложечка за маму, ложечка за тата...

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей