flower » 07 жовтня 2015, 12:06
Розказати можу за свої кесарські пологи. Так от там давали список за списком. Я здавала 4 рази рушники і мило, включаючи ще патологію в якій лежала до операції. Список був на операцію що потрібно, потім в дитячий відділ (там якраз і був той блендідас і ще купа всякого), потім список на відділ (шприци, рукавички і т.д при тому що всерівно на укол потрібно мати своє.) Ще готуйтеся, що вас будуть змушувати заплатити благодійні внески. Так так наголошую на слові ЗМУШУВАТИ, бо вони наказово кажуть плаити і ще й суму вказують, ніхто не згадує навіть, що це по бажанню людини і сума теж по бажанню. Так от мене заставляли платити ще в патології за аналізи( в них там прям список висить на стіні біля посту медсестри, що скільки коштує) в термінал в фонд добра, я зразу попередила медсестру, що платити не буду, прийшла лікарка після того і я їй пояснила свої права і що медицина в нас поки безкоштовна. Всерівно ті гроші не йдуть на реактиви і інше, бо пробірку на кров треба свою купляти, спирт і вата навіть своя, то за що платити? Потім на 3му поверсі вже після операції лікарка яка мене вела сказала мені оплати 400 грн благодійних внесків, бо якоби я не з Тернополя і бла бла. Знову ж таки прийшлося нагадати їй закони і те, що ми маємо право вибирати мед.заклад і лікаря не залежно від приписки. Більше до мене після того не приходили за благодійні внески казати оплачувати. А всі решта здавали схиливши голову, бо думалищо їх не випишуть (бо так там говорить персонал, що перед випискою здати чек потрібно їм). Я і так потратила не мало на операцію, напевно в сумі 10 тисяч вийшло, адже купляєш все від а до я, від леза і нитток, анастезії і голки для неї, всіх лікарств потрібних і не потрібних до списків здавати на відділ і т.д. І комусь дарити гроші ні за що не збиралась, в мене є на кого і на що тратити. Порада всім почитайте собі трошки про примус платити благодійні внески і закони які порушуються (статей в інтернеті є багатсько), щоб ви потім могли знати як відповісти, щоб за себе постояти. Адже благодійність, це вільне волевиявлення людини, хочеш платиш, а хочеш ні, але ніяк не примусівка.