Глобальні оголошення!

Дитяча художня література

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитяча художня література

Повідомлення Русік » 20 листопада 2015, 15:31

nadusha,
7 звичок високоефективних підлітків. Шон Кові
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Дорогу осилит идущий!
Русік Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2)
Дякував (ла): 896 раз.
Подякували: 1209 раз.
Діти: Козаки Микола та Сашко + козачка Катерина

Повідомлення Сяна » 29 листопада 2015, 21:51

ми недавно закінчили читати першу книгу із трилогії про Муфтика, Мохобородька і Півчеревичка (у книжці 2 оповідання - "Котяча облога" і "Пацюча фортеця").
сподобався сюжет і теми - про друзів, самопожертву, взаємозв"язки у природі, бажання допомагати іншим тощо.
єдине, що мова (переклад) трохи дивний, багато фразеологізмів і таких фраз чи слів, що дитина не розуміє, треба було пояснювати. ну, але збагачується словник лексичний :yes:
хтось читав про цих друзів? мене цікавлять дві інші книги (Ціна слави і Вовча пастка) - як вам? не знаю, чи купувати
Щасливий той, хто щасливий у себе вдома.
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1072 раз.
Подякували: 1277 раз.
Діти: донечка

Повідомлення Сяна » 29 листопада 2015, 22:52

ще, готуючись до свят, склала список книжок, які хотілося б купити, але цікавлять ще відгуки тих, хто їх читав
А-Ба-Ба...;
- Матильда (Чарлі і шоколадна фабрика уже в шафі чекає)
- Великий дружній велетень
- Дерманського про Погпне Поганисько
Школа:
- Людвігу Прехитрому - ура!...
- Дивовижна подорож Нільса...
- Мурахи не здаються
- ну і 2 книги про Мохобородька, Муфтика і Півчеревичка
ВСЛ:
- Стильна книга для панянки
- Ракета на 4-х колесах (там є кілька в циклі)
Махаон:
- Казки Р.Кіплінга (що саме там є?)
- Жили собі тролі
- Таємний сад
- Діти з Гамірного
-інші книги (окір Пеппі і Діти з Гамірного) а. Ліндгрен - Роня... і про дитиктива Блюмквіста
- Карлсон (дівчата писали, що мають книги, цікавлять відгуки)

Хто що читав? які враження?
хочеться стільки всього, але, по-перше, нема сенсу купляти все на раз, по-друге, не хочеться витрачати гроші на те, що буде просто лежати
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Natalinda » 30 листопада 2015, 00:21

Сяна хотіла запитати чиє видавництво, але в другому пості вже прочитала. Памятаю що Нимидора читала про Муфтика Денискові, можна по темі пошукати. МИ не читали, я довго думала, читала рецензії, поки не купувала.

Дерманського про Чудове Чудовисько в прогграмі позакласного читання за 4-й клас бачила, тому ще не витягували, думаю раніше весни не читатимемо, але маю всі книги, може дати спробувати.

Про Людвіга гарна книжка, сьогодні Юра якраз згадував як курка вчила лисицю як правильно висиджувати яйця)))) Дружба між лисеням і курчам, мило і цікаво, є до речі ще від ВСЛ. Ми маємо від Школи.

Нільса кілька разів пробували дивитися мультик, радянський ще. Неподобається((((( а я так любила в дитинстві книжку. Маємо від Махаону, невитягую, по причині відсутності інтересу до мультика.

Мурахи не здаються дуже хвалили мені 2 мами з форуму, які нажаль мало пишуть в цих темах :clapping: в одної хлопчик, в іншої дівчатка, то і тим і тим сподобалося дуже. Ми ще не читали і не купували.

Ракета як я зрозуміла трохи для старших, хоча б перший клас. Я давала почитати третьокласниці, ми ще не читали.

Кіплінга брали почитати, цікаво, але особисто собі не купувала, вирішила обмежитися Мауглі.

Жили собі тролі - трохи специфічно, в нас прочитане лиш раз, Юрі не подобаються малюнки, можу дати погортати. Подобається лише зимова історія.

Діти з Гамірного дуже хвалять, я сподіваюся взяти в бібліотеці почитати, бо ж не накупишся.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TattyMummy » 30 листопада 2015, 00:43

Ми читали "Мурахи не здаються", меншому в 4,5 не дуже пішло, старшому в 6,5 сподобалось, але не в захваті.
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення oksa_mal » 30 листопада 2015, 11:32

ми недавно Нільса перечитували вже певно втретє, в нас в-ва Пелікан, дуже гарні малюнки, дітям подобається.
Зображення

Не тратьте деньги на одежду...Тратьте на путешествия...Какая разниця, сколько лет вашим кедам, если вы гуляете в них по Парижу.
oksa_mal Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 224 раз.
Подякували: 307 раз.
Діти: хлопчик
дівчинка

Повідомлення denamama » 30 листопада 2015, 12:15

В нас е 2 книги "Жили собi тролi", менi дуже сподобались iлюстрацii тому купила. У дiтей особливого захвату не викликали. Можу дати почитати. Ось деякi фото:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
denamama Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 171 раз.
Діти: Два хлопаки

Повідомлення taranjka » 30 листопада 2015, 13:05

Ракета - нам зарано, багато підліткових приколів і не все поясниш. Чекає свого часу. Але стиль написання гарний.
Книжка для панянки - теж для підлітків, і більше тим дівчатам, що цікавляться модою.
Матильда - я писала раніше, нам сподобалася.
Велетень - якраз маємо читати
Нільс свого часу улюблена книжка, при тому що мультик не Дуже пішов
Про Людвіга - читала десяток разів, в нас Всл- Дуже гарні ілюстрації
Погане погансько- якраз миколай має принести
Кіплінга казки від махаону (така Дуже кольорова) адаптовані, діти слухали з цікавістю
Таємний сад - рекомендували як класну

Ми дочитали Мій дідусь був черешня - Дуже гарна хоч і сумна книжка. Про смерть і її сприйняття маленьким хлопчиком
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення alenka » 30 листопада 2015, 16:19

Нам "Мурахи не здаються" - пішли на ура. Дівчата просять по другому і третьому колу читати.(Це при тому що книжок в нас дуууже багато). Я думаю тут залежить все від того що дитина любить,а мої люблять комашок, тваринок, квіточки - тому їм було цікаво. Ще їх насмішило слово "Дзуськи" - це і задало настрій для всієї книжки, що теж важливо :).
"Жили собі тролі" - не всі історії сподобалися, але та що про рись - теж читана-перечитана.(знову любов до тваринок).
Стильну книгу для панянки - хочу, але ще точно зарано, тому купівлю відклали на потім .
ЗображенняЗображення
alenka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 243 раз.
Подякували: 316 раз.

Повідомлення Сяна » 30 листопада 2015, 16:32

alenka, пригадую, що ви ще ніби мали книги А. Ліндгрен (окрім Пеппі). ще не читали?
Толстой Л. М.
Сяна Офлайн

Почуваюся, як вдома

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей