Глобальні оголошення!

Дитяча художня література

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитяча художня література

Повідомлення TaniaPicaSSo » 23 листопада 2014, 01:11

Не можу не поділитись враженнями від казочки Куркова "Чому їжачка ніхто не гладить". Я його дорослих творів ніколи не читала, тільки й знаю, що є такий письменник. А тут, виявляється, він ще й дитяче пише. Але, як на мене, краще би не писав :impossible:
Книжку купила моя мама, повелась на дуже гарне оформлення, просто чарівні ілюстрації. Але сама казка...
Їжачок гуляє і бачить, як всі когось обнімають, там дівчинка кицю, хлопчик песика і т.д. І їжачок всім дуже заздрить. Отут вже перший момент який мені не подобається, що дуже часто використовується оце слово "заздрить". Ну дуже воно якесь негативне та різке, а тут через кожне речення. Заздрить киці, заздрить песикові, заздрить конику. Такий-от заздрісний їжачок.
І стало їжачку сумно, що його ніхто не обнімає. І він сів і розплакався. А тут йде мишка, питає, чого плачеш. Їжачок їй і каже, що плаче, бо його ніхто не обнімає. А миша каже, то й що, мене он теж ніхто не обнімає, я ж не плачу! :dash: Тут у мене взагалі німа сцена. Заспокоїла називається. Я ж не плачу!
Тоді мишка пояснює їжачку, що тварини діляться на свійських та диких. І свійських обнімають, а диких ні. Їжачок перепитав, а я що дикий? Миша каже, так. Їжачок каже, ну то й добре. І заспокоївся. І пішли вони з мишкою пити чай. Я думала, може хоч обнімуться в кінці, але ні, завіса!
Мені ця казка абсолютно не сподобалась. Повністю відсутні виховні моменти, на мою думку, і взагалі сюжет нецікавий. Все якось дуже цинічно, зовсім не по-дитячому. Порилась в інтернеті по відгуках, було цікаво, що пишуть, то ніде негативних відгуків не зустріла. Не знаю, чи то моя суб"єктивна думка така. Але мені після тої казки якийсь аж осад на душі лишився. В кінці твору мені того їжачка шкода ще більше, ніж коли він плакав через те, що його не обнімали. Бо коли плакав, в нього ще якісь почуття були, а в кінці миша вбила в ньому всі сподівання на те, що його хтось колись полюбить чи обніме. І їжачок стає в кінці холодним і цинічним. Ніби каже, ну що ж, мене ніхто не любить, то й не треба.
Може це мене якесь викривлене бачення :confused: Буду рада почути ще чиїсь думки.
Кому цікаво, ось тут можна почитати книжку
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення taranjka » 23 листопада 2014, 01:49

в нас ця книжка теж є, то ми тільки малюнки дивимося
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TanenRom » 08 грудня 2014, 00:50

TanenRom написав:Наші нові придбання:Мулька-суперзірка і Латочка та Хмареня
а на день народження планую купити Діти з Гаміріного:

Латочка та Хмареня - прочитане - дитина в захваті - прочиталась на одному подиху.

Прочитаний ще один новий детектив
- тільки позитивні відгуки

Зараз читаємо " Вертихвіст "
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Повідомлення Natalinda » 08 грудня 2014, 01:08

TaniaPicaSSo такий собі жестячок :ha: я колись тримала в руках цю книжку, але мені пружинка не сподобалася, то я навіть очима не перебігала
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 08 грудня 2014, 01:18

Ми нарешті прочитали книги Олени Лободи про хлопчика Захара. Нимидора і Таненром хвалили. Дуже сподобалося, такі я б сказала психотерапевтично-виховні. В одній правда кілька слів недопереклали. Чоловік трохи збоку слухав, та перепитував скільки років Захару, занадто він все вміє))))) І чай собі робить і з табуретки до світильника дістає, щоб ялинку привязати)))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення ЗІрка » 08 грудня 2014, 01:53

рекомендуємо з того, що маємо вдома і що читаємо:

- короткі оповідки з гумором та мораллю про пригоди автомобільчика для непосидючої дитини 3-4 років (плюс-мінус) ще є про паровозик, кораблик ... теж плануємо придбати

ще сподобалася серія маленькому лицарю - абетка хоробрості, чесності та доброти
короткі віршовані тексти але досить непогано продумані (теж для 3-4 років приблизно)
Зображення
ЗІрка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 258 раз.
Подякували: 953 раз.
Діти: хлопчик Андрусик

Повідомлення okcana » 19 грудня 2014, 18:29

Нарешті нам сьогодні також Миколай приніс книжку "Мед для мами" ))) (тут хтось рекомендував її), нам сподобалася ця книжка, й справді дуже така добра і повчальна, ми прочитали на одному диханні.... Шкода що в книжечці тільки одна історія (
Ще прочитали сьогодні "Ведмежі історї" - "В гостях у бабусі і дідуся" та "У тата важливі справи" від в-ва Пелікан. Нам вони також сподобалися, в книжці по одній історї, їх є чотири книжечки, але в нас тільки ці дві
Ось тут можна глянути і почитати їх розгортки

І ще сьогодні прочитали "Вовчик коляндик", також дуже хороша різдвяна казка!
В на сьогодні день читання, доця трошки прихворіла, до садочку не пішла, то ми читаємо книжечки, які приніс нам Миколай :wink:
okcana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 935 раз.
Подякували: 607 раз.
Діти: дівчинка Настуся, 5 рочків

Повідомлення taranjka » 19 грудня 2014, 19:19

я Мед для мами на память знаю. Спочатку з одною дитиною вивчила, потім з другою повторила, тепер з третьою... мене серед ночі розбудити то можу розказати :ha:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення taranjka » 29 грудня 2014, 12:21

тут перелік кращих дитячих книжок року. і загалом гарний сайт для любителів дитячої літератури :yes:
Зображення
taranjka Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Milichka » 29 грудня 2014, 13:34

А нам Миколай багато книжечок Всеволода Нестайка приніс, зараз читаємо "Чарівні казки: Ковалі щастя, або Новорічний детектив" - мені подобається)))), гарна книжка
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість