Так я закатала 2 півлітрові баночки конфітюру з базиліком
Вискубала все під нуль практично на городі
, лишилося 2 кущики, бо в мене цього року зійшов тільки карликовий базилік
Пахне !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Правда побоююся що мої питатимуть що то за трава))))) Але як піде то наступного разу можна буде спробувати в марлевому мішечку виварити, а потім по гілочкі зверху в банку.
Давала теж Конфітюрку.
Минулого разу як закривала полуничне варення то до того соку що залишився (я люблю щоб в баночці було максимум ягід, то все лишається багато того соку) додала теж конфітюрки, консистенція мені подобається, бо таке густеньке вийшло, але от на смак мені трохи ніби відчувається желатин комочками ніби, хоч на вигляд однорідне. Як охолоне побачу що вийшло тут. До того ж різні виробники взяла для порівняння.
Колір справді чудовий! Не виварене таке, а насичено червоне.
Питання до консервувальниць)
Піну збираєте як варите варення? Прямо під нуль? Чи взагалі не звертаєте уваги на неї? Чи на доводите до кипіння?
В мене в двох баночках піна чи то зробилася чи то зібралася, не знаю що робити. Переварити чи просто першим виймаи взимку
Вся так пахну базиліком і полуницею
mariana дякую на разі за рецепт, спробуємо відпишуся. Баночки так і підписала "конфітюр з базиліком Маріана"