Торт "П"яна вишня". Пекла похреснику на 2 роки!
Тісто:Яйця - 9 штук
Цукор - 180 гр
Борошно - 130 гр
0,5 чайної ложки порошку до печива
Какао - 80 гр
Крем:Масло вершкове - 300 гр
Згущене молоко - 400 гр
Начинка:Вишня без кісточок - 2,5 склянки
Горілка/коньяк/ром - 0,5 склянки
Приготуємо бісквіт. Відокремлюємо білки від жовтків. Збиваємо білки в міцну піну, поступово додаючи 90 грамів цукру. Відставляємо в сторону. В окремій мисці збиваємо жовтки з рештою цукру.
У миску з 130 гр борошна додаємо 80 гр какао та 0,5 чайної ложки порошку до печива і перемішуємо.
У збиті жовтки викладаємо половину збитих білків, обережно перемішуємо. В отриману суміш просіваємо борошно з какао, акуратно перемішуємо. Додаємо інші білки і перемішуємо зверху вниз, в одному напрямку, до отримання однорідного тіста.
Викладаємо тісто в роз'ємну форму діаметром 26 сантиметрів, вистелену папером для випічки і змащену олією. Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 170 - 180 градусів Цельсія 50 - 60 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряємо дерев'яною паличкою.
Готовий бісквіт охолоджуємо, очищаємо від паперу і залишаємо на 4 - 5 годин.
Вишню відціджуємо, збираючи рідину.
У миску міксера кладемо 300 гр м'якого вершкового масла і збиваємо його на високій швидкості до пишноти і в 3-4 прийоми, не припиняючи збивання, додаємо 400 гр згущеного молока.
З бісквіта зрізаємо кришку товщиною 1,5 сантиметра, вибираємо з бісквіту м'якоть і відправляємо її в крем. В результаті у нас вийшла бісквітна чаша з товщиною стінок 1,5 сантиметра. Дно і стінки чаші злегка змочуємо рідиною, яка залишилася після відціджування вишні.
У миску з кремом і крихтою додаємо відціджену вишню і все добре перемішуємо. Викладаємо начинку в бісквітну чашу, накриваємо кришкою і відправляємо в холодильник.
Прикраса торту зверху - Ваша фантазія. Залила шоколадом і прикрасила вишнею! Можна боки також прикрасити крихтою!
Смачного!
