гра з вогнем написав:для крихт треба брати холодне масло і дуже швидко розтирати
як тільки утворилися крихти - відразу припиняти, інакше може утворитися тісто
можна робити в міксері тоди менший ризик що від тепла рук перетвориться на тісто
Іноді, я так розумію, кльово не знати якихось премудростей.

Є в мене рецепт сирника, подібний до того, що писала
irinka, там теж крихти. Я роблю його досить часто, масло і розтоплювала до кипіння

і лляла таким, і охолодженим, і трохи розтопленим, крихти виходять завжди, а тісто ніколи, бо пропорції борошна і масла: 2 стакана до 100 гр масла. Менше з тим, той шоколадний сирник дуже сподобався дітям.
До речі, про сирники. Варіація на тему: Відкритий сирний пиріг з ягодами.
Тісто: 100 вершкового масла, 250 гр борошна, 1 яйце
Начинка: 500 гр сиру, 100 гр цукру, 2 яйця, 1 пакетик ванільного цукру, цукрова пудра, ягоди.
Приготування:
Вершкове масло охолодити в морозилці, порізати на шматки додати просіяне борошно і яйце, швидко замісити тісто. Завернути в плівку і покласти в холодильник на 30 хв.
Сир розтерти з цукром, додати яйця і ванільний цукор. Змішати блендером.
Тісто розкатати і викласти в підходящу за розміром форму, зробивши високі бортики. Сирний крем викласти на тісто, розрівняти. Зверху рівномірно викласти ягоди.
Поставити пиріг в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і випікати 30 хв.
Після приготування охолодити, викласти на блюдо і посипати цукровою пудрою перед подачею.
Примітки: в оригіналі була чорниця. Я використала малину. Думаю, підійде будь-яка ягода. Смак виходить дуже цікавий: несолодке тісто, солодкий сирник і кисленьки ягоди, підсолоджені пудрою. Правда моїм діткам не дуже сподобалось.