Глобальні оголошення!

Домашня школа

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Домашня школа

Повідомлення Marichka » 13 березня 2012, 22:34

Я проти домашньої школи.Чоловік-за.

Памятаю,моя знайома вчилася у вечірній чи заочній школі в старших класах.Вдома поверхнево щось вчила,здавала і займалась своїми справами,ніби і швидше закінчила.Я тоді їй заздрила-нам стільки було читати,вчити! :)
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення pan_kotskyy » 13 березня 2012, 22:41

taranjka написав:мені не подобається, те як зараз навчають, як відбивається охота до навчання і т.д.

маю яскравий приклад - дитина 12 років, вчитись не хоче... все з-під палки...
коли в школі канікули-карантин-сам захворів - ТО СВЯТО!
чия тут вина? і чому ж якщо в школі так класно, дитина має стійку відразу до школи і уроків? разом з тим в англійській мові успіхи, бо має репетитора з англ.мови....

до слова, для мене така ситуація дивна, бо я вчитись любила не зважаючи на те, що колектив (без якого, як виявляється, неможливий нормальний розвиток дитини ::Р: ) не завжди був кращий (поміняла 3 школи, маю з чим порівняти)
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Dashko » 14 березня 2012, 00:12

Даш, я не фанат теперішньої шкільної освіти, але як людина після педагогічного усвідомлюю, що зараз практично неможливо знайти універсального гувернера (бо домашній вчитель - це і є гувернер), хоча би тому, що з того часу, коли інститут гувернерства був поширений, науки розвинулися, і одна людина не спроможна осягнути різні галузі знань на такому рівні, щоб пояснити і навчити дитину. Особливо, якщо ти хочеш, щоб це було більше і ширше, ніж передбачає програма. Якщо ж наймати кількох вчителів (а вийде, що багатьох треба буде: іноз.мови, фізика-атематика, природничі науки, філолог, історик, музика, малювання), то це вийде дорого
.
Головне, як на мене, не відбити в дитини вродженого бажання до пізнання. Тоді дтина багато інформації взмозі сама опанувати. А батькам треба тільки трохи скеровувати. В чомусь і батьки зможуть допомогти, щось будемо вчити разом з дитиною, на різні гуртки можна ходити, а може й репетитор знадобиться, думаю лише в рідкісних випадках. До того ж дитина буде мати час на різні поїздки, подорожі, заходи, відвідання музеїв, виставок, театрів, ... Під час цього теж зможе отримати багато знань і навичок.

Момент "соціалізації" безперечно важливий, і про це треба думати. Але школа в першу чергу - для отримання знань. І, якщо існуюча школа дуже погано справляється з цим ,треба шукати щось інше. Крім того, ще не ясно, чого більше від шкільної соціалізації, плюсів чи мінусів. Думаю, особисто в мене в школі зародилося багато комплексів.

Ну і питання юридичного характеру - атестат, ЗНО і т.д.
Даш, я не фанат теперішньої шкільної освіти, але як людина після педагогічного усвідомлюю, що зараз практично неможливо знайти універсального гувернера (бо домашній вчитель - це і є гувернер), хоча би тому, що з того часу, коли інститут гувернерства був поширений, науки розвинулися, і одна людина не спроможна осягнути різні галузі знань на такому рівні, щоб пояснити і навчити дитину. Особливо, якщо ти хочеш, щоб це було більше і ширше, ніж передбачає програма. Якщо ж наймати кількох вчителів (а вийде, що багатьох треба буде: іноз.мови, фізика-атематика, природничі науки, філолог, історик, музика, малювання), то це вийде дорого. А стосовно часу - теж ціла проблема. Практикуючі вчителі не будуть мати тобі часу до обіду, бо вони працюють, а після обіду вдома - це, по-моєму, ще гірше, ніж друга зміна в школі.Плюс те, про що ми вже говорили - відірваність дитини від колективу.
На мою думку, домашня освіта на сьогодні - це не те, щоб фікція, а крайня міра на випадок неможливості відвідування школи (напр. через хворобу).
Ну і питання юридичного характеру - атестат, ЗНО і т.д.
Наскільки я знаю ,дитина закріплюється за якоюсь школою, і здає атестації.

Цікаво якою є мотивація до навчання дитини в домашній школі?Діти мого чоловіка відвідували приватну ,по 200 у.о міс. за кожного.

Позитивне хіба те що оточення було краще ніж в звичайній школі .Хоч класи були маленькими ,одного року в 11-му тільки 1 учень ,рівень освіти у дітей -низький .При тому що вони не були тупими в державній гімназії де вони навчались в молодших класах їх називали досить здібними і оцінки були хорошими.В приватній теж оцінки були непогані
,але з дітей не вимагали багато ,лиш би вони не скаржились і батьки не перестали платити.
Цікаво якою є мотивація до навчання дитини в домашній школі?

Для дитини, маєш на увазі?
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Консультант з грудного вигодовування

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1488 раз.
Подякували: 1891 раз.
Діти: Яся (30.08.05)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення Nymydora » 14 березня 2012, 04:14

Ну.. я не бачу школу аж в таких чорних тонах. То як попаде. Але домашня школа - це виховувати з дитини самітника і індвідуаліста. ФАктично, забрати від дитини тих 5-6 годин самостійності. Можливо, на початку то не страшно. Але для підлітків - трохи зле. Імхо.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Dashko » 14 березня 2012, 14:01

Nymydora, я згідна, що якщо просто забрати школу і нічого взамін не дати, то будуть ті результати, про які ти пишеш.
Тому тут якраз питання в тому, як і переваги школи зберегти, і недоліки усунути.

Звичайно, школи є різні. Але тут сама форма навчання (в першу чергу мотивація оцінками, примусовість) відбиває бажання вчитися.
КУМКА працює в форматі шоу-руму за адресою Лисенка 8, відкрита: середа та субота 11:00 - 13:00 або за домовленістю, тел. 097-981-97-23
Dashko Офлайн

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) жіночі посиденьки (1) багата мамуся (1)
Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення taranjka » 14 березня 2012, 14:05

не наю, мені б домашня школа не підійшла. як на мене це вже гіперопіка. треба вміти відпустити дитину від себе. бо не завжди те, що не подобаєтьсянепідходить батькам, не підходить дитині. думаю дорісши десь до підліткового віку дитина сама б попросилася в школу
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Dashko » 14 березня 2012, 14:27

taranjka, знову ж таки, все залежить, яка в дитини альтернатива звичайній школі.
Dashko Офлайн

Ярослав (11.10.07)
Марко (9.03.11)
Микита (23.12.13)

Повідомлення taranjka » 14 березня 2012, 14:59

з того що ти описала вище, то виглядає, що дитина більшу половину часу проводить з батьками. якими б вони кльовими і веселими не були, з ними з певного віку стає нудно і є природна потреба для спілкування з ровесниками. а ровесники більшу частину часу проводять в школі. гуртки, секції... цього буде мало.
можна створити комуну в диких степах, далеко від злого суспільства, без податків і будьякого впливу держави... про таке кажися Франко мріяв. правда він ше за вільну любов виступав :hi:
думаю в сьогоднішніх умовах краще вибрати підходящу школу, і самому працювати з дитиною, не в напрямку навчання навіть, а в максимальному спрямуванні її до навчання. не в всіх вчителів є талант привити любов до якогось предмету, але це в силі зробити батьки.
як на мене, батьки які жаліються на погану школу (ті що вже мають школярів), просто напросто самі не займаються з дітьми. але оцінок вимагають.
не всі діти однаково люблять вчитися, і в цьому вина не лише школи, це і в характері закладено. я не вірю що кожен може бути відмінником і лише школа в ньому пригноблює "природній потяг до знань".
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення мешканка » 14 березня 2012, 18:34

Із сучасною ситуацією освіти в Україні (одним словом: дитину "напихають" теоритичними знаннями і всіх під одну планку підганяють) навчання в школі досить виснажує дитину, втрачають природні завдатки і з"являється постійна відраза до навчання. Я б дуже хотіла. щоб мої діти вчились в маленькій групі і за відповідною МНОЮ одобреною програмою, а не щоб їх напихали тим, чого їм ніколи не буде треба, або відвертими брехнями... Але така вже скалась ситуація що про таке лишається тільки мріяти. Тому я віддаватиму дитину в звичайну школу, але намагатимусь розвивати її природні завдатки. (можливо, прийдеться "забити болт" на деякі предмети)
Ну ісоціальний аспект ніде не діти....Дитина потребує спілкування, потребцє однолітків, потребує формувати себе і вчитись "виживати"...зараз суспільство надто жорстоке і вчитись відстоювати себе тре з малих років.
мешканка Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 2726 раз.
Подякували: 2986 раз.
Діти: Дві донечки і маленький хлопчик!

Повідомлення Перлинка » 14 березня 2012, 19:51

мешканка написав:"забити болт"

треба ще його мати :ha:

але це ,звісно,дуже педагогогічно :wink:
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість