Глобальні оголошення!

Школи м. Тернопіль рекомендації та враження

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Школи м. Тернопіль рекомендації та враження

Повідомлення Оля777 » 11 вересня 2016, 10:18

Хоча і в мене і в чоловіка є вища освіта, я не думаю що це однозначний показник того, що мій син буде вчитись на "відмінно". Школа дає базові знання, тому це важливо. На рахунок, класичної гімназії (знайома моя там викладає) англійська мова там на хорошому рівні, а все інше не дуже. Згадайте, коли ви чули, щоб діти з цієї гімназії вигравали якісь олімпіади? Я за "понтами" не женусь і не хочу, щоб у мого сина в старших класах було трагедією всього життя - відсутність самої нової моделі iPhone.
Мені відомо, що раніше 23 була сильною школою, на хорошому рахунку і виділялась на фоні інших околишніх шкіл ("11","21" і т.д.), так як там був чудовий директор. Яка зараз ситуація не знаю, тому і цікавилась. :confused:
Оля777 Офлайн

Привіт, а ось і я!

Дякував (ла): 3 раз.
Подякували: 0 раз.
Діти: Cин

Повідомлення erinaceus » 11 вересня 2016, 11:57

nelly написав: Але все таки дитина буде проводити лиш півдня в школі а решта часу вдома і практично з батьками, то батьки теж матимуть можливість пояснити дитині що вчитися добре це важливо для нього.
Ви дуже боїтеся щоб на дитину не впливали інші діти, то вчіть його мати свою думку, наголошуйте на важливості освіти хорошої, якщо для Вас це важливо.
Мені здається що якщо сімя більше менш інтелегентна, батько-матір мають освіту спеціальну чи вищу і є хороший приклад то думка якогось там Петі Васі має Вас мало хвилювати.

То все правильно, звичайно. Але мені здається, рано чи пізно приходить час, коли батьки для учня втрачають колишній авторитет, і на перше місце виходять однолітки. Як би батьки не старалися, дитина живе в соціумі і думка колективу таки має вплив. Але чи взагалі в нашій країні при теперішній системі освіти ця думка може бути позитивною, я дуже сумніваюся... У нас не було, нема і мабуть і не буде поваги до навчання, розумників, відмінників і т.д. Діти вимахуються новими гаджетами, фотками, компаніями, поганими звичками і т.д. А не черговою прочитаною книжкою, виграною олімпіадою і т.д. На жаль :sad:
З іншого боку, чи хотіла б я, щоб моя дитина добре і старанно вчилась, отримувала високі бали, то таки мабуть ні. Бо сама завжди вчилася на 5, з атестатом, червоним дипломом і т.д. Чи щось воно мені дало в житті? Мабуть ні. А це як не як, навантаження на очі, хребет, нервову систему і т.д. Мені набагато важливіше, щоб дитина всесторонньо розвивалася. А це окрім навчання, і гуртки, і спорт, і прогулянки, і відвідування всіляких заходів. На це все треба час. А якщо вечорами і вихідними лиш уроки робити, то де той час знайти?!
А в плані навчання, то я вважаю, базових (читай глибоких, закріплених) знань з різних предметів цілком вистачає. Якщо є предмети, до яких має більший нахил і бажання (чи може вже визначилися з майбутньою професією), то краще більше уваги приділити їм. Ну і культивувати в дитини думку, що вчиться, насамперед, для себе, а не для когось. Що знання мають бути такими, якими можна оперувати в майбутньому. Ну і безперечно, знання іноземних мов. Бо це інструмент, який усім знадобиться в житті, чи для спілкування, чи продовження освіти, чи по роботі.
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення nelly » 11 вересня 2016, 14:31

ну вжe прям як пишeтe то сплошні тупаки зараз виходить? Моій дитині 5р і ій шe по барабану планшeт і тeлeфон які стоять постійно на видному місці. А мій плeмінник якому зараз 10р щe 5років назад нe хотів кнопочного Самсунга бо там нeмає мп3. Ходимо на озокeрит в поліклініку вжe 5років і кожна мама пхає дитині тeлeфон, щоб та сиділа тихо і цe вжe з 1.5року, за вeсь цeй час можe до 10мамів читали щось дітям щоб ти сиділи. То давайтe на сeбe дивитися і сeбe виховувати щоб наші діти були кращими.
Алe ж тeма всe таки про школи :pardon:
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Радмила » 12 вересня 2016, 11:50

За 23 -тю зараз чула дуже погані відгуки. в знайомої дитина ходить, то не задоволена страшно. Ще каже, фізкультура не в спортзалі,а на коридорі на бетоні. Івзагалі дуже погані має враження, і ще в однієї знайомої теж, хочуть дитину забирати. Казали, що тіхто поруч живуть в ту школу дітей не дають.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Dolorosa » 12 вересня 2016, 11:53

по-моєму, не туди йде тема і думки мами, котра дитину до школи готує - я б сказала, слова селяни (я не сильно далека, поясніть, що вкладаєте в це слово, п.с.-майже весь тернопіль село, якщо в тому плані), відстала школа взагалі неприйнятні, а мотивація вчитись для "на відмінно" - ще той совок. Я б хотіла, щоб моя дитина провела найближчі 10-12 років комфортно, розвиваючись і набуваючи знань і досвіду, формуючись і формуючи базу для подальшого життя. а не зациклено добивалась медалі. А судячи, які власне в темі циркулюють поняття про школи і поділ дітей, вища освіта мам-батьків не показник, швидше як самомета і суто для статусу
Зображення
Зображення
Dolorosa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 152 раз.
Подякували: 135 раз.

Повідомлення Радмила » 12 вересня 2016, 12:01

Ще про школу. Дівчата. маю досвід з двома школярками, скажу однозначно, шукати треба хорошу першу вчительку. Бо від неї залежить і атмосфера в класі, і бажання дитини вчитись.
Все ж таки дитина в школі проводить половину дня, і чи добре їй буде там , чи з радістю вона йде в школу чи як на каторгу, то також важливо. Якщо вчителька сильна, але вкладає ті знання в дітей так, що в них потім невроз, то нащо таа вчителька, щоб дитина боялась йти до школи. Радості від того навчання не буде.
Щодо бажання вчитись, то найбільше значення оцінки мають у молодших класах, з переходом у п'ятий клас, популярність в колективі здобувається іншим - це коли ти крутіший, сильніший, красивіший. Для хлопців це може бути. а ну хто по трубі залізе на дах, а тобі слабо? Ну і т.д Це ази дитячої психології, на перше місце поступово виходить не навчання , а спілкування з однолітками, тому вже і і вчитель і батьки не мають того впливу як колись. Зараз підлітковий вік вважається з 11 років, це те саме, що криза 3-х років. Хочу доказати, що я вже дорослий і самостійний, але ще далаеко не все можу.

То ще раз про школу. Шукайте хорошу вчительку, яка б сприяла бажанню вчитись дитини. Але загальний клімат в школі теж важливий, бо перша вчителька не всі предмети веде. Клас ділиться на підгрупи - на мову. читання + іноземна мова + музика + фізкультура + трудове + малювання + інформатика. Тобто перша вчителька реально веде математику, природу. основи здоров'я, може трудове, і якщо повезе то читання . мову у вашій підгрупі. А якщо на школу одна адекватна вчителька, то це ситуації не врятує.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Marichka » 13 вересня 2016, 11:01

А коли клас ділиться?
В нас 27 дітей,але не ділиться.Трудове і англ.мову вчать інші вчителі
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення TattyMummy » 13 вересня 2016, 11:15

Marichka написав:А коли клас ділиться?
В нас 27 дітей,але не ділиться.Трудове і англ.мову вчать інші вчителі

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Зображення
TattyMummy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 828 раз.
Подякували: 776 раз.
Діти: Двоє синочків і заюся доця

Повідомлення кcuxa » 13 вересня 2016, 11:39

Згідно наказу 1-9 класи не більше 30 у моєї знайомої в першому класі 40 дітей (попробуй навчи)
кcuxa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 122 раз.
Подякували: 184 раз.
Діти: 2

Повідомлення vikilandi » 13 вересня 2016, 16:27

В острівській школі цього року поділили 5-й клас,бо було аж 31 учень)
Не на підгрупи на мови чи матем, а повністю поділили клас. Думаю, має значення наявність вільного приміщення і воля керівництва.
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Поперед.Далі

Повернутись до Школи

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість