Глобальні оголошення!

Оптимальний вік для садочку

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Оптимальний вік для садочку

Повідомлення Nadija » 05 серпня 2013, 20:33

Дівчата, може хтось підкаже, до якого числа народження приймають у вікову группу, наприклад якщо ми хочемо йти у группу 3-4 роки, а малому буде 3 рочки в листопаді, чи можуть взяти? І чи варто спішити, я боюсь що з меншими дітками він не буде добре розвиватись. Нам на наступний рік в садочок, час ще є, але щоб місце було треба зараз вирішувати.
Nadija Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 24 раз.
Подякували: 168 раз.
Діти: Назарчик 28.11.11

Повідомлення irinka » 05 серпня 2013, 20:37

Nadija думаю, що в молодшу групу можуть взяти :yes: в крайньому випадку можете почати ходити з листопада. Але то все залежить від дитини і від вихователів.
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Повідомлення Natalinda » 05 серпня 2013, 20:41

Nadija можливо для міста це менш актуально, але все ж, ще варто подумати коли ти дитиину захочеш давати в школу. І чи для тебе прийнятно буде щоб дитина два роки ходила в старшу групу. (якщо я правильно зрозуміла те що ти питаєш)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Nadija » 06 серпня 2013, 07:04

Дякую, дівчата, за школу ще треба подумати.
Nadija Офлайн

Добре орієнтуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Re: Електронна система реєстрації дітей у садочки

Повідомлення TaniaPicaSSo » 14 вересня 2013, 01:12

Моя дитина народилася в жовтні 2012 р. Десь місяць тому я зареєструвала її в садок на 2014 рік, і тут мені дзвонять вчора з Управління освіти і кажуть, що моя дитина не може піти наступного року, бо їй на момент 1 вересня не буде 2 років! Кажу, добре, нехай (хоча знаю, що діти в неповних два зараз ходять у садки), тоді вона приєднається до групи в листопаді, наприклад, коли їй вже буде 2. А вони мені кажуть, що ні, моя дитина взагалі пролітає з садіком цілий рік, і зможе піти аж наступного року, в майже 3 роки, і тільки в ясельну групу з діткаим народженими в 2013 р.
Проблема в чому. Проблема не в тому, що мені горить здати дитину в садок чим раніше, я взагалі сумнівалася на рахунок того, чи варто давати її вже наступного року в 2 чи чекати ще. Але я хотіла зареєструвати, так би мовити місце зайняти, а там видно буде. Але мене дуже обурила та ситуація, що дитину моб відфутболили на цілий рік назад. Мені почали доводити, що всі осінні діти завжди йшли в садок і в школу з наступним роком, а не з попереднім. Я почала сперечатися з ними, бо знаю, що це не так. Я сама груднева, і йшла зі своїм роком, не з наступним. І в кожному класі були осінні діти, які були на рік старші, і такі, що на рік молодші. Одним словом, то батькам вирішувати, коли давати дитину в садок чи школу. А тут за мене вже все вирішили, получається.
І мені цікаво, чи це дійсно так строго зараз з цим, чи це штучно створена проблема, яку можна "вирішити"?
Бо я не хочу, щоб моя дитина йшла в 3 роки в яслі і була там найстарша в групі.
Наразі не знаю, що робити, бо мені в Управлінні сказали переправити заяву на 2015 рік, але перш ніж це зробити, я думаю, чи мене не обманюють. Чи є в мене право віддати дитину в садок з дітьми з її роком народження.
Хтось стикався вже з подібним?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення stella123 » 14 вересня 2013, 09:19

Я з таким не стикалася. Але я думаю, що все можна вирышити. І я думаю, що це краще вирішувати не відділі освіти , а безпосередньо в садочку. Чесно я записала свою дитину в садік. Але я довго з того всього ржала. І зробила висновок, що то є сум...Може не втему, але ви чули, що хочуть скоротити декретну відпустку до двох років :dash: :scare:
Зображення
Якщо зараз дуже погано, то в найблищому майбутньому буде дуже добре.
stella123 Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 199 раз.
Подякували: 124 раз.
Діти: дівчинка Полінка 23.09.2012

Повідомлення Nadija » 14 вересня 2013, 11:11

TaniaPicaSSo В нас майже така сама проблема, малий народився в листопаді, на наступний рік підемо в садок, і нас направляють в ясельну групу. Я говорила із завідуючою, то вона сказала, якщо буде місце (по черзі якщо пройдемо), то можна і в молодшу групу попробувати піти. Ще минулого року все можна було вирішити, а тепер від завідуючої не дуже залежить
Nadija Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення TaniaPicaSSo » 14 вересня 2013, 11:16

Nadija Я як раз думаю ще піти поговорити з завідуючою того садка, куди ми записалися. Але сумніваюся, що вона зможе нам чимось допомогти.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Natalinda » 14 вересня 2013, 23:44

TaniaPicaSSo розкажеш що з того всього вийде.
Я от думаю чи хочу щоб моя дитина була в класі однією з наймолодших. Чи може таки продовжити їй дитинство і присвятити лишній рік садочку, бо з теперішніми програмами реально шкода діток
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення TanenRom » 14 вересня 2013, 23:50

Nadija, TaniaPicaSSo - тобто ви хочете, щоб ваші дітки в 5,9 чи 5,10 йшли в школу???

просто моя дитина також з кінця листопаду, і в 2,9 пішла в яслі - нічого поганого я в тому не бачила, були в групі дітки і ще старші за неї. і в школу ми підемо в 6,9, а не 5,9 - просто якщо в садочок не беруть якщо немає 2, то відповідно і в школу можуть не взяти в 5,9 - тоді дитині прийдеться рік досиджувати в садочку з чужою групою
Зображення

Сім'я-це маленька країна, в якій ТАТО -президент, МАМА-міністр фінансів, міністр охорони здоров'я, міністр культури та надзвичайних ситуацій в сім"ї.А ДИТИНА-це народ, який постійно щось вимагає, обурюється і влаштовує страйки!!!!! !
TanenRom Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 5
за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (2)
Дякував (ла): 3113 раз.
Подякували: 3186 раз.
Діти: Дві донечки - Дана та Даяна

Поперед.Далі

Повернутись до Няні, садочки

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей