Глобальні оголошення!

Монтессорі клуб розвитку дитини

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet, irinka

Re: Монтессорі клуб розвитку дитини

Повідомлення fajno » 29 березня 2013, 14:30

Lenysa написав:киньте ссислу на сайт, а то торентыно э багагто

не зрозуміла? на сайт розвивалки? він зараз не активний
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 117 раз.
Подякували: 173 раз.
Діти: Ева

Повідомлення Nymydora » 08 квітня 2013, 08:15

Ми пішли в ту школу Монтесорі, що в Галичині. Були вже чотири рази.
Враження:
Увага до дітей - Дениса прямо від дверей зразу зустріла вчителька і взяла в роботу (показала, як в них дітки сама вішають одяг, що де є)
Великий акцент на самостійну діяльність дитини (для нас це безумовний плюс, бо наш пестунчик вдома поняття не має самому вдяігнутись-роздягнутись, не кажучи вже про скласти і повісити одяг). Ну і плюс витерти за собою в класі, якщо налив води чи насмітив. З яким гордим виразом обличчя Денис ніс швабру - це тре було бачити!
Довге заняття- 2 години. Встигають і групове заняття типу урок - коли всі в колі сидять і вивчають всяке-різне, а друга частина - робота з самостійно обраними матеріалами (мій вже другий раз з води не вилазить ))) ). Попри те, наставниця ще індивідуально з кожним працює по мірі його потреб і віку
Ціна - 45 грн за 2 години 2 рази на тиждень. В Пізнайку нам виходило 36 грн за годину 2 рази на тиждень
Два педагоги на групу (інколи одна): основна і помічниця. Це дуже гарно, бо середнє число дітей в групі 4 шт (при нас раз було 3, а вчора 7), то діти не залишаються без уваги.
Малому цікаво, він іде з задоволенням. Ми вже навіть готували доповідь - вони вчили комах і Денис розповідав про осу.
Дисципліна - на кожному уроці вони повторюють правила поведінки - не бігати, не шуміти і т.д. - це на любителя. Має свої плюси і мінуси. Плюси в тому, що дітям таки та дисципліна потрібна - хай навіть тільки на 2 годинки. А з другого боку - не кожна дитина витримає дві години чемно себе поводити. ДЛя неслухнних там покарання - наскільки я зрозуміла, порушника депортують на якийсь спеціальний стільчик на якийсь час і з ним ніхто не спілкується. При чому, таке враження, що дисципліна там утримується силою волі і майстерністю основного педагога - вона там творець атмосфери.
Є свої фішки в них - під час першої частини уроку діти таки сидять на ламінаті на килимках, як вище писала Радмила. Не скажу, що там дує - я не змерзла. Наставницю не можна називати вчителькою чи тьотьою - тільки на ім'я, бо вона не вчитель, а друг (це дуже принциповий момент, я розумію, що це частина методики, хоча, як на мене, це трохи збиває дитину, бо ж в інших закладах, які дитина відвідує чи буде відвідувати, буде чітка ієрархія вчитель-учень. При тому, що наставниця їхня досить авторитарна і категорична, при всій м'якості і врівноваженості спілкування з дітьми - жодного підищення голосу, але не послухатися неможливо )))) Але хай). Група різновікова. Це теж на любителя. Я в цьому мінуса не бачу. МИнулого разу діти ліпили підсніжник. Питаю Дениса - сам ліпив? Ні. А хто помагав? Старша дівчинка. А як ї звали? Не знаю. А чого не спитав? Бо не можна розмовляти )))) Під час спільної діяльності там дійсно за розмови роблять зауваження. Але це теж не є аж так погано.
Наразі особисто для мене є тільки кілька недоліків, і ті особисто наші. По-1, нам далеко добиратися - я на ті дві години реально не маю, де дітися - найчастіше п'ю чай в холі готелю ))) По-2, поки що малий втомлюється. Але то справа звички. Ну і ще чисто побутового характеру - малий коридор, важко всім нараз одягнутися чи роздягнутися, саме розміщення в готелі не дуже радує - часом затягує куревом. Але то таке, то він дирекції школи не залежить. Загалом враження дуже позитивні. Наразі ходимо туди на вихідних, а в пн і вт до Тані на фізкультуру.
Розклад розвивалок - Сб і Нд з 11 до 13. (зазвичай плюс 10-15 хв)
Є ще мінісадок по буднях з 10 (літом з 9) до 15. Без харчування. Але з прогулянками. Правда, поки вони туди дітей не беруть, я так розумію (то вже з fajno - вона детальніше питалася)
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення denamama » 08 квітня 2013, 10:28

В них попереднiй запис? Киньте, будь-ласка, контактний тел. в пп
denamama Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 171 раз.
Діти: Два хлопаки

Повідомлення mavpusya » 06 червня 2013, 19:20

Ми були вже тричі у Світлани в Галичині. Враження дуже хороші. Мій шилохвостик навіть чемно сиділа і все виконувала. Третій раз залишала її самою, хвилювалась, що от тепер точно закатає скандал, що щось не так, вдома доця у нас "Великий командир" :ha: А, ні, все пройшло тихо-мирно. Кожного разу плаче, не хоче іти до дому із заняття. А зранку сама встає, бо треба іти до Світлани. Це просто шок для нас, в інші дні її важко добудитись. :crazy: Хочемо в садочок на літо сюди записатись. Сказали нам місяць походити на вихідні, щоб адаптуватись :+++: Вже не дочекаюсь, коли зроблю порядки на городі, поки доця садікуватиме :crazy:
Зображення
Свобода волн и злата звон - пиратский дух не побеждён! Зображення
mavpusya Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 4072 раз.
Подякували: 1627 раз.
Діти: Дівчинка

Повідомлення nelly » 06 червня 2013, 20:50

а що в них ще садочок є?
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Shalimar » 06 червня 2013, 21:14

та он там вище Нимидора писала, в самому кінці повідомлення
вроді треба у ФАЙНО питатись
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення fajno » 06 червня 2013, 23:40

А ми вже третій тиждень в садку :ha: Я балдю :В): Сьогодні отримали перший табель успішності "листок особистих досягнень" :В): :В): :В): :В): :В): Хоч в рамочку вішай)
Зараз Світлана експериментує з часом. З цього понеділка діти ходять з 9 до 16, в четвер (сьогодні) - були з 10 до 14. Завтра з 9,30 до 15,30. Шукає ідеальний час щоб діти не втомлювались. Моя 2 дні походила 9-16, то третій не хотіла. Не хотіла - то й не пішла, адаптація в нас така. За пропуски платити не треба.
2 тижні діти ходять з пірЯми і розмальовані індіанцями - вчать Америку. Ева мала вже доповідь про них. Все так серйозно :В):
Питайте, якщо що, відповім.
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)

Повідомлення nelly » 07 червня 2013, 00:16

і що не їдять до 16 год? чи перебиваються перекусами?
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення fajno » 07 червня 2013, 00:24

2 рази їдять. Даю з собою воду, термос з чимось теплим (такий маленький, харчовий- спеціально купили), фрукт і булку чи яйце варене. Кожен має свою сумку, сам то все витягає і їсть.
Зображення
fajno Офлайн

Впевнено спілкуюся

Повідомлення Shalimar » 07 червня 2013, 01:15

прям как в норвежском дет саду !!
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Поперед.Далі

Повернутись до Ранній розвиток

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей