Nymydora » 08 квітня 2013, 08:15
Ми пішли в ту школу Монтесорі, що в Галичині. Були вже чотири рази.
Враження:
Увага до дітей - Дениса прямо від дверей зразу зустріла вчителька і взяла в роботу (показала, як в них дітки сама вішають одяг, що де є)
Великий акцент на самостійну діяльність дитини (для нас це безумовний плюс, бо наш пестунчик вдома поняття не має самому вдяігнутись-роздягнутись, не кажучи вже про скласти і повісити одяг). Ну і плюс витерти за собою в класі, якщо налив води чи насмітив. З яким гордим виразом обличчя Денис ніс швабру - це тре було бачити!
Довге заняття- 2 години. Встигають і групове заняття типу урок - коли всі в колі сидять і вивчають всяке-різне, а друга частина - робота з самостійно обраними матеріалами (мій вже другий раз з води не вилазить ))) ). Попри те, наставниця ще індивідуально з кожним працює по мірі його потреб і віку
Ціна - 45 грн за 2 години 2 рази на тиждень. В Пізнайку нам виходило 36 грн за годину 2 рази на тиждень
Два педагоги на групу (інколи одна): основна і помічниця. Це дуже гарно, бо середнє число дітей в групі 4 шт (при нас раз було 3, а вчора 7), то діти не залишаються без уваги.
Малому цікаво, він іде з задоволенням. Ми вже навіть готували доповідь - вони вчили комах і Денис розповідав про осу.
Дисципліна - на кожному уроці вони повторюють правила поведінки - не бігати, не шуміти і т.д. - це на любителя. Має свої плюси і мінуси. Плюси в тому, що дітям таки та дисципліна потрібна - хай навіть тільки на 2 годинки. А з другого боку - не кожна дитина витримає дві години чемно себе поводити. ДЛя неслухнних там покарання - наскільки я зрозуміла, порушника депортують на якийсь спеціальний стільчик на якийсь час і з ним ніхто не спілкується. При чому, таке враження, що дисципліна там утримується силою волі і майстерністю основного педагога - вона там творець атмосфери.
Є свої фішки в них - під час першої частини уроку діти таки сидять на ламінаті на килимках, як вище писала Радмила. Не скажу, що там дує - я не змерзла. Наставницю не можна називати вчителькою чи тьотьою - тільки на ім'я, бо вона не вчитель, а друг (це дуже принциповий момент, я розумію, що це частина методики, хоча, як на мене, це трохи збиває дитину, бо ж в інших закладах, які дитина відвідує чи буде відвідувати, буде чітка ієрархія вчитель-учень. При тому, що наставниця їхня досить авторитарна і категорична, при всій м'якості і врівноваженості спілкування з дітьми - жодного підищення голосу, але не послухатися неможливо )))) Але хай). Група різновікова. Це теж на любителя. Я в цьому мінуса не бачу. МИнулого разу діти ліпили підсніжник. Питаю Дениса - сам ліпив? Ні. А хто помагав? Старша дівчинка. А як ї звали? Не знаю. А чого не спитав? Бо не можна розмовляти )))) Під час спільної діяльності там дійсно за розмови роблять зауваження. Але це теж не є аж так погано.
Наразі особисто для мене є тільки кілька недоліків, і ті особисто наші. По-1, нам далеко добиратися - я на ті дві години реально не маю, де дітися - найчастіше п'ю чай в холі готелю ))) По-2, поки що малий втомлюється. Але то справа звички. Ну і ще чисто побутового характеру - малий коридор, важко всім нараз одягнутися чи роздягнутися, саме розміщення в готелі не дуже радує - часом затягує куревом. Але то таке, то він дирекції школи не залежить. Загалом враження дуже позитивні. Наразі ходимо туди на вихідних, а в пн і вт до Тані на фізкультуру.
Розклад розвивалок - Сб і Нд з 11 до 13. (зазвичай плюс 10-15 хв)
Є ще мінісадок по буднях з 10 (літом з 9) до 15. Без харчування. Але з прогулянками. Правда, поки вони туди дітей не беруть, я так розумію (то вже з fajno - вона детальніше питалася)

Мрії збуваються