Глобальні оголошення!

Християнська етика

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Християнська етика

Повідомлення erinaceus » 25 вересня 2015, 00:23

Ну взагалі, в розвинених країнах шкільна бібліотека не лише сховище книг, а бібліотекарі беруть активну участь в навчально-виховному процесі. То чому б ті діти, які не ходять на христ.етику, не можуть ефективно і цікаво проводити час в бібліотеці?! Запросто!
А як же тоді з дітьми, які в спецгрупі на фізкультурі? Чому вас це не хвилює? Вони ж, зазвичай, або просто сидять в роздягалці, або ходять табуном, як вівці, за тими, хто займається. То це для вас нормальна альтернатива? :impossible:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення Natalinda » 25 вересня 2015, 00:26

В нас діти виконують вправи які їм дозволено виконувати, не виконують силових і ще якихось, я цікавилася, але термінів не запамятала, бо нам неактуально, питалася щоб знати де вони і що роблять)
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Dribchuk » 25 вересня 2015, 00:35

Natalinda в реальності нічого не роблять, сидять на лавочці, я з 3 класу була в спецгрупі, робила домашку на уроках фізкультури ::Р: не думаю що сильно щось з того часу помінялося, ми робили вправи тільки як якась перевірка раз в рік в школу приїзджала.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення гра з вогнем » 25 вересня 2015, 01:59

думаю то все залежить від вчительки, бібліотекаря, тобто від людини.
є хороші біліотекарі, які спитають дитину про що книжка, коли та її здає, а є ті, що прикрикнуть
є вчителі фізкультури, які спец групу ведуть добре (я до такої ходила в інституті), а є, що на цих заняттях, як ви кажете, домашку роблять
так само думаю і з християнською етикою. бувають ті, що відібють бажання. а є такі, що навчать хорошому.

мене трохи дивує оте, що ви пишете про перетворення класу у "майже церкву" та всяке таке подібне. думаю, цей урок мав б бути уроком за вибором.
проте, якщо б цей урок читався більше з нахилом етичну сторону, а не в релігійну, я б проблеми не робила. ну вивчить дитина молитву, ну і що з того. вибачте за порівнння, але віршик про гарбуз і лупайте сю скалу так чи інак дитина вчить. то чим молитва відрізняється? тим що це молитва? ну розглядайте як вправу для запамятовування.
дитина на цих уроках крім молитви вивчає ще й оточення. принаймні ще пару років вона проживе в країні з сильними релігійними традиціями і що поганого в тому, що буде їх знати і розуміти?
буде вміти перехреститися і, наприклад, з поваги до свого друга піде з ним в церкву, щоб підтримати і не буде виглядати як турист там.
не зроблять ж дитини за один урок в тиждень воцерковленого фанатика. якби то було так, то всі були б поголовно вченими міжнародного рівня зі всіх предметів, що в школі вивчаються.

а батьки своє ставлення так чи інак покажуть, непотрібне відкинеться, потрібне розвиватимуть.

і казка про чортика мене не лякає та інше шось там про чортиків, що мало не до стану запаморечення довело. та на то це і казка, що має метафоричне значення.
а інші казки діти теж так реалістично сприймають і ви їх від них огороджуєте? бідного колобка взагалі зїли, але нічо, всі діти роками слухають і живі-здорові
ну смішно, чесслово.

якби я мала стільки натхнення в обговоренні доцільності урока християнської етики, то я б це натхнення спрямувала в якесь більш значиме русло. ну наприклад в організацію яких екскурсій, створення якоїсь лабаротарії в школі, розвиток шк бібілотеки.
а християнська етика раз на тиждень - не таке зло, як намалювали в цій темі.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення taranjka » 25 вересня 2015, 11:52

ви справді думаєте, що дитина може піти в бібліотеку і там сидіти весь урок? варіативна складова не означає, що дитина може нічого не вивчати. так само під час уроків вона має бути під наглядом вчителів. в обовязки бібліотек не входить нагляд за дітьми під час уроків. мова про те, щоб варіативна складова була варіативною, а не примусовою. в переліку варіативних предметів - їх понад сотню! і деякі справді дуже цікаві. але школи не практикують різноманіття. зазвичай це християнська етика і російська мова (ну або інша іноземна).
те, як предмет мав би читатися, і як він читається - різні речі. так само як він мав би обиратися і тим, як він є вже вибраним. чи те, що варіативна складова має бути останнім уроком.
а про порівняння молитви і віршика про гарбуза :clapping: по суті різниці нема, але й користі в тому не бачу :) як поводитися в церкві я дитину навчу сама, так само як і поваги до інших релігій і віри людей.
щодо пропозицій, щось робити в школі - повір, це заняття не таке просте (через перепони самої школи). хіба книжки носити в шкільну бібліотеку. але я не розумію звязку з нашою темою :pardon:

про фізкультуру. то я теж мала звільнення, але робила вправи які мені можна, або полегшений варіант інших. тому все, як завжди, залежить від вчителя. чому ніхто не переживає за те - тому, що ми переживаємо за те, що нас безпосередньо зачіпає, така людська натура.

erinaceus мені самій вирішувати, чим перейматися.
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Радмила » 28 вересня 2015, 21:57

Ми пережили 3 класи християнськоъ етики. Моя думка, однозначне НІ. Реально уроки перетворені в релігійно пропаганду. Заучування молитов, вкляканя на коліна і. т . д . Вчителька не розуміла, що я від неї хочу. Вірніше, чого не хочу. Пропускати уроки не було можливості. Бо зранку йшла на роботу, а стояв перший урок. Втрачений час і нерви. Добре, що це закінчилось.
На моральні якості дітей, це не вплинуло ні як.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення taranjka » 15 квітня 2016, 11:13

одна знайома підготувала звернення до міськосвіти - про те, щоб в школах викладався предмет етика, а не християнська етика. тих, хто підтримує - можна підписати звернення. кого цікавить (в якості підписати, а не пофиркати) - текст можу дати почитати і сказати де можна підписати :rose:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Sms » 15 квітня 2016, 21:52

taranjka написав:одна знайома підготувала звернення до міськосвіти - про те, щоб в школах викладався предмет етика, а не християнська етика. тих, хто підтримує - можна підписати звернення. кого цікавить (в якості підписати, а не пофиркати) - текст можу дати почитати і сказати де можна підписати :rose:

текст і де підписати
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення Mama3 » 05 вересня 2016, 14:53

Почався перший клас у доньки. Почали говорити про закупівлю зошитів, відповідно і з християнської етики, бо вчителька не може без цього. І як це називається? Минулого року я того зошита не бачила, закупила в сина в класі, вчителька тримала в себе, віддали наприкінці року. Не бачу потреби у ньому. Якщо вже є такий урок, то може, вчителька би якось проводила його цікаво, пізнавально, а не по зошиті. І я таки проти цих уроків, краще би просто про етикет розказували чи про фінансову грамотність, зрештою. Чи просто додатково інший предмет.
Mama3 Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 1389 раз.
Подякували: 522 раз.
Діти: Два хлопчики Володя та Олежик і дівчинка Марічка

Повідомлення taranjka » 05 вересня 2016, 16:23

Mama3 я не взяла, сказала, що не буде дитина ходити на нього. наразі розкладу нема, то не знаю яким він буде. далі буде :)
Зображення
taranjka Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей