Глобальні оголошення!

Перший раз у перший клас: у 6 чи в 7 років?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Перший раз у перший клас: у 6 чи в 7 років?

Повідомлення Sms » 27 серпня 2014, 16:14

Моя ще занадто мала , щоб думати про школу, однак скажу по свому власному досвіду.
Я груднева. Пішла в школу з 6 років і в грудні виповнилось 7. Мені було нудно. Всі діти мого року, мої друзі з двору вчились на рік старше, тож я нудилась у свому класі. І чим старше ставала, тим більше була різниця. А коли я поїхала в Артек і там розподілення йшло по класах, а не по року народження, то мене це взагалі добило!!! 24 дні я ревіла і просила перевести мене до старшого отряду, де були всі мої друзі. В свою палату я приходила лиш ночувати, весь час проводила в старшому отряді.Грубо кажучі я була підлітком, а всі з мого отряду ще дітьми! У старших класах різниця не була настільки відчутною і в інституті також. Однак я дуже жалкувала, що мама не віддала мене на рік раніше в школу. Зараз, прогортуючи сторінки життя назад, розумію, що це додало мому характеру якоїсь жорсткості та рішучості, адже розвиватись як дівчинка я почала скоріше на рік від своїх однокласників і смішинок, і дурних зауважень і приколів наслухалась вдосталь. Коли в 6 класі (майже 12 років) після літніх канікул я прийшла у бюстику в школу, а всі однокласниці під білими блюзками мали майки, скільки реготу було на 1 дзвонику, я у сльозах втікла із нього! Пізніше, я навчилась давати всім на горіхи, потерпали від мене і хлопці, і дівчата, за свої образливі слова. Зараз, на зустрічах ми згадуємо це зі сміхом. І я ні на хвилину не замислююсь, що це негативно вплинуло на мою самооцінку. Однак це я. А діти різні!

Тому, я за те, щоб діти йшли в садок, до школи, інституту зі своїм роком, а не на рік пізніше.
Зображення

ЕСЛИ У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ, ЭТО НЕ ЗНАЧИТ, ЧТО Я ВАШ ВРАГ ИЛИ ИДИОТ... ЭТО ПРОСТО ЗНАЧИТ, ЧТО У МЕНЯ ДРУГОЕ МНЕНИЕ.... Эдвард Радзинский
Sms Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1201 раз.
Подякували: 1237 раз.
Діти: Найкраще мамине сонечко - Дарья:)

Повідомлення taranjka » 27 серпня 2014, 16:52

в школу беруть якщо дн до листопада було, рііідко (якщо дитина нормально читає) швидше. племінника мужа взяли (в нього 20 листопада), але він тоді вже добре читав\рахував і тд. вимоги до нього були більші, ніж до інших :crazy: зараз все встигає, але в нього характер такий - активістський :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Кокетка » 27 серпня 2014, 17:18

мого однокласника віддали у школу в пять років він з березня, а пішов у школу з нами шестирічками(не знаю чому) але він толковий і шустрий хлопчик і вчився добре, не відмінник але на перших ролях, всюди його багато :ОК: . фактично він організатором був зустрічей (в 10-11 класі)( десь в парку чи на співучці) дискотек, прогулянок, новий рік у нього зустрічали не раз), до мами його приходили допомогати приготувати нам їсти (ми скидалися на продукти), багато ігор грали, мафію крокодила пантоміму, завжди було весело з ним і батьки у нього чудові. вмів гуртувати кругом себе людей , займався рафтингом ще в школі , на змагання до нього ходили, а він молодший на рік був но ми ніколи цього не замічали, з радістю зустрічаємося з ним на зустрічах випускників (які він разів три збирав) якось отак влився і згуртував клас , говорю за 10 11 бо до того я його не знала він був з паралельного класу
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Повідомлення Natalinda » 27 серпня 2014, 19:27

Sms ну але грудневим та січневим мені взагалі здається важко чітко сказати який їх рік. Я гордо кажу що чоловік на три роки від мене старший, але беручи до уваги, що він з кінця грудня, то трьома роками в нас і близько не пахне :ha:
От роздумую собі про ту школу і згадую підпис колисішній гри з вогнем "як дитину не виховуй, вона все одно матиме про що розповісти своєму психотерапевту" :crazy:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Радмила » 31 серпня 2014, 19:42

nadusha написав: Я думаю, що на підгрупи будуть все-таки ділити.

На підгрупи ділити не будуть. У нас в класі 26 дітей і на підгрупи не ділять. Кажуть має бути по нормах 28. Тому в нас і англійська, і українська, і читання, все на цілий клас.
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення олеся » 02 вересня 2014, 15:27

І в нас 26 теж на підгрупи не ділять... Лише ніби інформатику планують ділити, але лише через те що комп'ютерів не висачить всім на раз :hi:
Давайте замислимося над своєю поведінкою. Перш, ніж лаяти за поведінку своїх дітей - не забувайте, вони беруть приклад з нас...
олеся Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 919 раз.
Подякували: 1074 раз.
Діти: Хлопчик та ще раз хлопчик

Повідомлення Радмила » 02 вересня 2014, 21:47

Так на інформатику ділять. На все решту ні. :nea:
Зображення
Зображення
Щастя є
Радмила Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 1321 раз.
Подякували: 1747 раз.
Діти: Старша донечка Менша донечка

Повідомлення Oksana » 04 вересня 2014, 23:17

Ми жовтневі... Довго думали йти цього року до школи чи ні, але співставивши всі за чи проти, таки пішли :) Добре це чи погано поки судити просто боюсь, перший тиждень нам йде на ура, все подобається, хочемо йти і далі. Але поки немає як таких нагрузок, подивимось що буде далі. Зможу сказати якийсь результат лише згодом. Але як на мене це не залежить так від віку, як від самої дитини. Є різні дітки, є такі що хочуть, є такі що ні, є такі що рано підуть і все добре, а є такі що і в 7 будуть плакати... ТОму це все потрібно вирішувати спостерігаючи за дитиною. НУ і плюс не забуваємо, що теперішній буквар починається з тексту на першій сторінці, а не з букви А і т.д. ТОму однозначно якщо йти раніше, то дитинка повинна бути до цього готова, і не в останній місяць, бо воно спротивиться йому ще до школи.
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення taranjka » 16 жовтня 2014, 14:10

хе хе, отака я впевнена була, що підем з 6-ти і в кінці передумала :) навіть на підготовку не буду цього року давати :)) будем по наших гуртках ходити, це набагато корисніше. ще з нового року знайду якусь англійську і усе. може за рік ще до домашньої освіти дозрію )
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Оксанютка » 16 жовтня 2014, 14:57

Синочку лише 2з половиною,але теж інколи задумуюсь над цим :confused: Зважаючи на теперішню програму в молодшій школі, то думаю, що таки треба подарувати дитині ще рік дитинства.Але тут, швидше за все, треба кожному індивідуально вирішувати,дивлячись на саму дитинку,її готовність до школи, бо гальмувати розвиток теж не слід.
Оксанютка Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 210 раз.
Подякували: 150 раз.
Діти: Два хлопчики-горобчики

Поперед.Далі

Повернутись до Школярі (від 6 до 17)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей