Milichka написав:дуже категоричне судження.
"не заплатиш - то не отримаєш гарної оцінки" - не правда!!!!!
Якщо - знаєш, вчишся - ставлять оцінки високі, а якщо нема знань - тоді плати- інших варіантів немає.
А оці всі байки про те, що в школах, інститутах - за всі заліки, екзамени потрібно платити - видумали, ті хто не ходив, не вчив, а потім батькам розказував про "не справедливіть", і що всі платять.
Так, бувають винятки, але поодинокі.
Не правда, не погоджуся. Розажу за свій досвід молодших класів, який по нині пам ятаю і якось на душі коти шкебуть. Мо перша вчителька аналогічно ділила дітей на их чиї батьки окремо дарували золото, духи і т.д і на тих які скидались лиш в класі комітету. Це проявлялось не так в оцінках, як у ставленні, вона просто тих хто любимчики питала завжди і так восхваляла, а інших просто не замічала і шансу не давала. Вона могла на вулиці навіть не привітатись до мене, а до тих просто сіяла з усмішкою. Але вже пізніше доля так розпорядилася, що її сестра поїхала закордон, а їй лишила свою дівчинку інваліда, вона не розмовляла, тільки мукала. І моя перша вчителька почала з тою малою їздити на всякі збори, що колись для інвалідів проводились, благодійні концерти " Повір у себе", вистави в театрі. Моя сестра молодша з мамою теж завжди їздила, а деколи я з сестрою замість мами. Так от після цього вчителька почала мене замічати на вулиці, вітатися завжди з усмішкою, а не уникати. Хоча мені було тоді вже всерівно, бо я вже давно була в старших класах. Так і тепер чую про неї те саме. В моєї знайомої малий пішов в першй клас, як на мене він вундеркінд, він ходяча енциклопедія, знає все, бо він не любив на вулицях м яча ганяти, а постійно в книжках сидів до школи. І що я чую, що та моя знайома хабарів окремо не носить і вчителька малого її принижує, інгорує на уроках, дає лиш шанс "обраним". Знайома вже ходила розбиратись, бо дитина не хоче іти до школи і вчитися, жага до знань пропала. І в результаті вчителька зробила з малого пролемну дитину, недорозвинену, тупу і ще купу всякої критики. Знайома в шоці, знаю що хотіла переводити інший клас, але чим там закінчилсь я не знаю. Нам всім хто з ними гуляв на вулиці реально дивно, бо дитина дуже вихована, розумна. Він справжній джентельмен, ніколи не ганяє, все стриманий, спокійний з вічливими словами до всіх звертався, географію всю знав і всяке різне. Такщо, явний приклад коли дитина знає, вчиться, але її не оцінюють, ігнорують і навіть принижують.