Глобальні оголошення!

Зберегти шлюб заради шлюбу

Модератори: Natalinda, ksana

Re: Зберегти шлюб заради шлюбу

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 22:43

Natalinda написав:ну ви конкретно напишіть что-то єщє ето что?

полюбил другую/ полюбила другого
поменялись какие-то взгляды, разные желания - невозможность найти компромиссное решение
ссора/ обида, которую не может простить
появились вредные привычки - нежелание от них отказаться
прогрессирующее раздражение
...
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення гра з вогнем » 28 жовтня 2010, 22:50

Shalimar, мені здається більшість з переліченого зовсім не підстава для розірвання шлюбу, швидше відговорка.
Дуже багато людей люблять звинувачувати у ситуації все, речі, оточуючих, довкілля, владу тільки не себе.
Думаю, якщо людина перед рішенням про розірвання шлюбу звернулася до сімейного консультанта, свого духівника, "вмєняємої" подруги, і прийняла рішення попрацювати над собою в першу чергу, то стільки розлучень і не було б.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 22:55

гра з вогнем написав:Shalimar, мені здається більшість з переліченого зовсім не підстава для розірвання шлюбу, швидше відговорка.

ну, хорошо, а если люди решили - не хотят быть вместе, почему они должны не смотря ни на что сохранить свой несчастливый шлюб?
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Alisa » 28 жовтня 2010, 23:16

Шлюб це на все життя, радісний він чи невдалий

А мені ця думка подобається :D .
Якщо люди не мають такої альтернативи, як розлучення, і вимушені варитися в тому, що є, то найрозумнішим буде зробити шлюб якомога комфортнішим для обох. :D

Іноді дивишся на старші подружні пари, гулять з онуками, щасливі такі - а хтозна, через що вони разом пройшли - там і зради могли бути, і шкідливі звички всяке...
А коли розлучення стало суспільною нормою - то навіщо прикладати зусилля, щоб щось зберегти.
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Shalimar » 28 жовтня 2010, 23:31

Alisa написав:Якщо люди не мають такої альтернативи, як розлучення, і вимушені варитися в тому, що є, то найрозумнішим буде зробити шлюб якомога комфортнішим для обох. :D
А коли розлучення стало суспільною нормою - то навіщо прикладати зусилля, щоб щось зберегти.

мда.. Спасибо за мысль!!! :good:
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 29 жовтня 2010, 00:26

Shalimar написав:
Natalinda написав:ну ви конкретно напишіть что-то єщє ето что?

полюбил другую/ полюбила другого
поменялись какие-то взгляды, разные желания - невозможность найти компромиссное решение
ссора/ обида, которую не может простить
появились вредные привычки - нежелание от них отказаться
прогрессирующее раздражение
...

1. Полюбив другу/полюбила другого - не причина розлучатися. А раптом через якийсь час знов розлюбить і назад захоче повернутися. Нє. Знаю таку сімю де він полюбив, але з горем пополам це пережив і живуть вони далі припіваючи і внуків вже мають.

2. Нерозумію які такі погляди змінилися і бажання. Це типу раніше не треба було мені грошей і брильянтів всяких, а через 10 років стало тре, а чоловік на брильянти не заробляє і вважає що можна і золотом обійтися??? Обшем не розумію.

3. Сварка/образа - конкретно на що так можна образитися щоб розлучатися - нерозумію.

4. Шкідливі звички - боротися з ними
Небажання боротися - тут вже по ситуації треба дивитися.
Шо за звичка? Азартні ігри? Куріння? Складання брудних шкарпеток на кухонний стіл?

5. Прогресуюче роздратування - до психолога, психотерапевта, невролога, сексопатолога, священника - дивлячись на причину роздратування.

Загалом це для мене не приводи для розлучення.
Але ситуації бувають різні.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Natalinda » 29 жовтня 2010, 09:36

Оскільки нічка виявилася безсонною, то трохи ще я думала над цією темою.

Нажаль так і не зрозуміла що саме ви, Shalimar маєте в цій темі на увазі вінчання в церкві чи розписку в РАГСі, ну але то таке.

Коли як на мене не варто зберігати "стосунки":
1. Коли один із пари проситься, молиться, або ж діє більш жорстоко для того щоб розірвати стосунки. Тут дійсьно - якщо любиш - відпусти.
2. Коли один з пари приховував ро себе важливу інформацію.
Приведу приклад. Хлопець і дівчина живуть в різних містах. Він приїжджає до неї раз в 2 тижні на вихідні, весь такий шо мама дарагая, і на протязі року подібних зустрічань ніяких негативних звичок за ним помітити не вдається. Після одруження і співжиття під одним дахом буквально відразу зясовується що він заядлий ігроман і програє все на світі. Жити з таким і росити дітей думаю дууууууже важко (читай неможливо).
Поки не придумала нічого іншого.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Shalimar » 29 жовтня 2010, 12:06

Natalinda написав:Нажаль так і не зрозуміла що саме ви, Shalimar маєте в цій темі на увазі вінчання в церкві чи розписку в РАГСі, ну але то таке.

Я писала, что (лично) для меня разницы нет, то ли это бракосочетание в ЗАГСе, то ли венчание в церкви, то ли сожительство без каких-либо свидетельств и оформлений, потому что если Двое соединились, то главное, чтобы они друг другу были верны (во всех смыслах) и без каких-либо свидетельств и обещаний "вслух" и прочих торжественно взятых обязательств или клятв.
Но в этой теме.. я ведь не зря привела слова о.Мартина. Там речь шла о шлюбе. А то, как каждый для себя понимает это явление - я сейчас не об этом. :) Ну, пусть будет мой вопрос о повенчавшейся паре.
Natalinda написав:1. Полюбив другу/полюбила другого - не причина розлучатися. А раптом через якийсь час знов розлюбить і назад захоче повернутися. Нє. Знаю таку сімю де він полюбив, але з горем пополам це пережив і живуть вони далі припіваючи і внуків вже мають.

2. Нерозумію які такі погляди змінилися і бажання. Це типу раніше не треба було мені грошей і брильянтів всяких, а через 10 років стало тре, а чоловік на брильянти не заробляє і вважає що можна і золотом обійтися??? Обшем не розумію.

3. Сварка/образа - конкретно на що так можна образитися щоб розлучатися - нерозумію.

4. Шкідливі звички - боротися з ними
Небажання боротися - тут вже по ситуації треба дивитися.
Шо за звичка? Азартні ігри? Куріння? Складання брудних шкарпеток на кухонний стіл?

5. Прогресуюче роздратування - до психолога, психотерапевта, невролога, сексопатолога, священника - дивлячись на причину роздратування.

Загалом це для мене не приводи для розлучення.
Але ситуації бувають різні.

п.3 - ну, обман, физ. насилие, измены.. Или Вы сейчас скажете, что верующий человек на такое не способен :) Тогда дальнейшая дискуссия не имеет смысла...
4 - наркомания, алкоголизм....

Может, о.Мартин всё-таки заглянет к Нам на огонёк...
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Ludmila » 29 жовтня 2010, 12:13

Мені здається, що основою для тривалого (на все життя), щасливого, гармонійного шлюбу ( з офіц. реєстрацією та вінчанням) є громадянський шлюб. Про нього вже багато писалося в окремому розділі. Мені б дуже-дуже хотілось, щоб наш шлюб з чоловіком був на все життя і для цього ми багато працюємо, бо на моє глибоке переконання шлюб - це щоденна праця, він потребує терпіння, розуміння, роботи над власними помилками.... І в РАГСІ, і в церкві чолвік і жінка обіцяюють один одному бути вірними, берегти один одного, підтримувати і в радості, і в горі, а пообіцяли свідомо, то дотримуйтесь тепер цієї обіцянки. Я за шлюб на все життя!!!!!!!!!!! :heart:
Зображення
Ludmila Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
випускниця школи материнства (1)
Дякував (ла): 496 раз.
Подякували: 325 раз.
Діти: дівчинка Сашенька

Повідомлення Shalimar » 29 жовтня 2010, 12:19

Ludmila написав: Я за шлюб на все життя!!!!!!!!!!! :heart:

я конечно же тоже всеми своими конечностями "за"! :) И для себя, и для всех других пар.... чтоб "раз и навсегда"
Но меня интересует, если уже всё - результат - брак несчастливый - зачем он такой на всю жизнь??? дети, муж-жена, родственники страдают/переживают... Какое объяснение этому в Библии???
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Сімейне життя

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість