Глобальні оголошення!

Чи можна християнам їсти кров?

Модератори: олеся, Tajga

Re: Чи можна християнам їсти кров?

Повідомлення tetyana » 12 квітня 2011, 13:37

Виходить, християнам можна їсти кров?
tetyana Офлайн

Добре орієнтуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 98 раз.
Подякували: 25 раз.
Діти: три хлопчики

Повідомлення Перлинка » 12 квітня 2011, 13:51

о.Мартин написав:Кров - тканина організму, що виконує важливі функції в забезпеченні його життєдіяльності. Якщо людина стікає кровю - вона трачає сили, кисню, життя. Люди завжди бачили звязок між кровю та життям. Я вважаю, що у євреійській ментальності тих часів, кров вважалася не тільки життєдальною, але і містичною, як Ви кажете. У крові вони бачили Божий дух, саме життя, дане Богом. Кров - свята, яка належить Богові - Він дарує життя, життя його власність.

Кров складається з плазми крові і формених елементів (клітин), яких у хребетних тварин і людини є 3 групи: еритроцити, лейкоцити, тромбоцити (виробляються кровотворними органами). Тодішні люди про це не знали, тому точніше місцезнаходження крові немає у Біблії.

Біблію не можна завжди приймати дослівно чи буквально. Це не така книга. Хоча є християни які приймають Біблію дослівно, завжди.

але ж то слова не євреїв ,а Бога і тут важливо найперше,що Він бачив у крові,а не вони

тоді як Ви думаєте навіщо Господь давав їм тоді таку настанаову,і що Він хотів тим сказати,якщо не розуміти буквально?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення о.Мартин » 12 квітня 2011, 14:00

Слова Бога дана євреям, обраним народом, з якими Він заключив Заповіт (угоду, закон, обітницю). Слова про кров - це частина заповіту Бога для євреїв Старого Завіту, як обрізання, дієтичні приписи тощо.

Угода Бога - Я обіцяю вам жи
ття, благословення, якщо будете дотримуватись Моїх законів.
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)
Дякував (ла): 94 раз.
Подякували: 1058 раз.

Повідомлення о.Мартин » 12 квітня 2011, 14:01

Tetyana....

Якщо прочитати цю тему... відповідь, як на мене - ясна - ТАК!
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення christian » 12 квітня 2011, 17:00

о.Мартин написав:Tetyana....

Якщо прочитати цю тему... відповідь, як на мене - ясна - ТАК!

Католики з православними знаходяться в сопричасті. Тобто повинні визнаватися хрещення, сповідь, причастя і т.д. Різниця між православними та католиками полягає в богословському вченні та догматах (про це Ви неодноразово писали), але шлях по якому християнин іде до спасіння є одинаковим. Чому, на вашу думку, православні по даному питанні мають протилежну думку і у них це вважається важким гріхом?
Дуже часто греко-католики змушені ходити у православний храм, через відсутність католицького (особливо по селах) і таким чином чути інші погляди. Чи не вважаєте Ви, що необхідно, щоб хоча б список гріхів був одинаковий?
christian Офлайн

Повідомлення о.Мартин » 13 квітня 2011, 09:51

Католики з православними не знаходяться в сопричасті. УГКЦ є в сопричасті з Римьским Апостольським Престолом. Православні Патріархи не знаходяться в сопричасті з Римським Апостольським Престолом.

Різниця між православними та католиками полягає в богословському вченні та догматах про Походження Святого Духа, Розлучення подругів після укладання шлюбу, Чистилище та Примат Римського Архієрея.

Не знаю чи православні по даному питанні мають протилежну думку і чи у них це справді вважається важким гріхом.
Я особисто не розумію чому їсти кров вважається важким гріхом? Крім старозавітньої заборони, я не можу зрозуміти чому сьогодні у ХХІ столітті важливий такий припис, і порушення такого припису засудить мене до вічного пекельного вогню?

Моральне вчення про гріх одинаковий у наших церквах.
Список головних гріхів. чужих гріхів, Божих та церковних заповідей - одинаковий.
Святі Таїнства - одинакові.
Церковна традиція та звичаї (деякі елементи обряду) відрізняються. Наприклад, жінки повинні ходити до храму покритою головою і не дай Боже у штанах. У Католиків таких приписів немає. Тут можна ще дописати приписи посту (західні (римо-) католики майже не постять, східні католики (греко-) постять більше) та дієтичні приписи.
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Перлинка » 13 квітня 2011, 10:43

о.Мартин написав:Я особисто не розумію чому їсти кров вважається важким гріхом? Крім старозавітньої заборони, я не можу зрозуміти чому сьогодні у ХХІ столітті важливий такий припис, і порушення такого припису засудить мене до вічного пекельного вогню?

[/color]

Про те хто опиниться в пекельному вогні ,а хто ні до кінця нікому тут на землі не відомо.
Крім старозавітньої заборони є новозавітня в діяннях,з якої й починалась темка.Але ж ви кажете що то Вас вже не стосується,бо на дворі ХХІ століття :tipok: .
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення о.Мартин » 13 квітня 2011, 11:18

Точно так... з вищепредставлених аргументів :men:
о.Мартин Офлайн

Наш татко

Мамуся-творець (1)

Повідомлення Перлинка » 18 квітня 2011, 23:01

То знов я :oops:

У нас в селі родич в греко-католицькому храмі старший брат.

Ну і часто бували якісь святкові відправи,що зїжджалось на них в гості багато священників.Мама приїжджала тітці допомагати,бо в їх домі накривали обід.Я то памятаю ,бо в дитинстві мене брали батьки з собою .Так от на днях розговорились ми з мамою на тему крові ,і вона каже,що ксьондзи кровянку не їдять.Тобто ті хто приїжджали часто ,переважно щороку на праздник-її не їли.
Дивно чому?Виходить самі не їдять,а людей того не вчуть?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 20 квітня 2011, 07:27

Перлинка написав:Тобто ті хто приїжджали часто ,переважно щороку на праздник-її не їли.

Знаєш, Перлинко, є люди, які з тих чи інших причин просто гидують їсти кров'янку, от і все. Я, наприклад, ніколи не буду їсти "незнайомої" кров'янки, бо звикла, як готують мої бабці, а ще з базару, бо хто знає, як і коли вона була зроблена. Тож, гадаю, те, про що ти пишеш, швидше окремий випадок, чи ти підозрюєш отців у змові? :lol:
І потім, о.Мартин, так багато написав на цю тему, якої ще фортуни? Хіба спробувати ще раз перечитати викладене... ;-)
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Поперед.Далі

Повернутись до Духовне спілкування

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість