Радмила написав: Що реально дасть нам вступ в ЄС? Я переваг не бачу.
РадмилаДля мене , якщо порівнювати , то ЄС - як університет , а Митний союз - як ПТУ. В ВУЗі вчитися довше і важче , але перспективи кращі , в ПТУ схалявити можна , але потім працювати обслуговуючим персоналом.
В найбіднішій країні Євросоюзу зарплати і пенсії на порядок вищі , ніж у нас . Я думаю , це аргумент.
Прагнути треба до кращого , до вдосконалення. В Європі ніхто за нас працювати не буде , а щоб були зміни треба працювати довго і наполегливо.Ми не потрібні в ЄС з своєю корупцією , повальним злодійством , халатністю , вибірковим правосуддям.
Наші товари неконкурентноспроможні , бо нема якраз тої конкуренції. Є попит - то нащо напрягатися. В Європі напрягтися прийдеться. Ясно , що зразу покращення ми не відчуємо.На це підуть роки.Але якщо нічого не робити , то нічого і не буде.
Україна велика країна з величезним потенціалом , ми можемо знову стати "житницею" Європи , для того є і земля, і робоча сила, і буде "копняк" , для проведення модернізації виробництва.Те ж саме і з легкою промисловістю.
Нам потрібні зміни , модернізація , інвестиції і це можна знайти в ЄС.
Я не спеціаліст , конкретного нічого написати не можу , не маю аргументів 1,2,3,... , але дуже хочу не "купувати" оцінок , дипломів і місця роботи своїм дітям , не їхати за кордон на заробітки , не боятися вмерти з голоду на пенсії , не ритися на городі , шоб було що їсти. Хочу якісну освіту , медицину , можливість відкладати , подорожувати , просто спокійно жити.
На жаль , в даних умовах Україна втратила право на нейтралітет. І зараз проблема не в тому з ким асоціюватися , а в тому , що за нас це вирішує купка олігархів , які прикидають , де буде вигідніше вести бізнес. Майбутнє своїх дітей вони вже забезпечили ( і чомусь відправили їх вчитися і навіть жити в Європу , а не в Росію ) , а на наших дітей їм просто начхати. Після нас хоч потоп...