Глобальні оголошення!

Евтаназія

Модератори: TaniaPicaSSo, taranjka

Евтаназія

Повідомлення Dribchuk » 30 січня 2013, 18:20

Dribchuk написав:Найгірше в цьому всьому мене "вбиває" ювенальна юстиція і питяння евтаназії. Я не розумію як держава може втручатися в такі особистісні питання як виховання дітей? Чи вирішувати кому вмирати а кому жити... От не розумію і боюся цих змін в суспільстві.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Re: Світ "зійшов з розуму"???

Повідомлення TaniaPicaSSo » 01 лютого 2013, 02:03

Але от евтаназію я підтримую. Кому вона може нашкодити, не розумію?
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Liljondr » 01 лютого 2013, 03:16

А заповідь - "Не вбий" ?
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення Dribchuk » 01 лютого 2013, 10:33

Я однозначно проти евтаназії. Я не знаю як це отримати "смертний вирок" від лікарів, не знаю як це терпіти довгими днями нестерпний біль, але я вірю що якщо є віра і надія то можливо вони перекреслять навіть найсумніші висновки лікарів - таких випадків є не мало. Крім того я засуджую людей які на це ідуть - і та людина яка просить щоб їй "допомогли померти" - вона є самовбивцею, а ті люди що допомагають - вбивцями. Не нам вирішувати коли і кому помирати.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Liljondr » 01 лютого 2013, 11:58

Dribchuk написав:Крім того я засуджую людей які на це ідуть - і та людина яка просить щоб їй "допомогли померти" - вона є самовбивцею, а ті люди що допомагають - вбивцями. Не нам вирішувати коли і кому помирати.

підписуюся під кожним словом.!
Мудра жінка будує свій дім, а безумна своєю рукою руйнує його.
(Пр.14:1)
Кожна праця приносить достаток, але праця уст в недостаток веде.
(Пр.14:23)
Liljondr Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 5
Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1557 раз.
Подякували: 1300 раз.
Діти: Дівчинка Росаночка і синочок Якимчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 01 лютого 2013, 12:19

Dribchuk Так от власне, що коли ми не знаємо, як воно комусь, то і не маємо права вирішувати, як їм поступати в таких ситуаціях. Бо нас ці ситуації не стосуються наразі, і чого ми тоді маємо вирішувати за когось. І це не значить, що без евтаназії люди не скоюватимуть самогубства. Самогубці завжди були. То може краще дати людині укол, якщо інакше вона буде кидатися з вікна, вішатися і т.д.? Нехай в кожного буде це право, про всяк випадок, а скористатися ним чи ні вже вибір кожного. Бо знову ж таки, не даючи людині такого права, ми тим самим втручаємося в її життя. А всі ж так обурюються, коли за них щось вирішують. Тобто коли держава каже нам, як виховувати наших дітей, то ми проти, бо це наші діти. А коли нам кажуть, що ми маємо чи не маємо право робити із власним життям, то це вже не наші життя?

Liljondr написав:А заповідь - "Не вбий" ?

Dribchuk написав:Не нам вирішувати коли і кому помирати.

Це вже питання релігійного характеру. І ми часом забуваємо, що релігія є вибором кожного, і релігії є різні. А в нас чомусь прийнято вважати всіх по замовчуванню християнами. А оскільки закон дає всім право на вибір віросповідання, то він вже не може опиратися на догми якоїсь однієї релігії.

А особисто вам заважатиме, якщо якась самотня хвора людина, яка не вірить у Бога і не вважає себе християнином, скористається евтаназією? Мені, наприклад, все одно. Якщо хоче - нехай.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення taranjka » 01 лютого 2013, 12:24

а якщо людина в гріхи не вірить?
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення Dribchuk » 01 лютого 2013, 12:33

TaniaPicaSSo якщо це ,як ти кажеш вибір кожного, то нехай кожен і вирішує, але непотрібно узаконювати вбивство чи самогубство, бо фактично евтаназія це синонім цих слів. Релігії дійсно різні і по-різному відносяться до смерті, але всетаки ми українці переважно таки християни. Ну от припустимо така ситуація - мене паралізувало, не можу говорити, лікарі кажуть шансів на одужання 0, а я то жити хочу, а може мої родичі вирішать що я не хочу? :scare: Чесно, я б не хотіла щоб мене "усипили" бо хтось може вирішувати що мені краще.
Хай краще введуть закон про донорство - з цим в нас реальні проблеми.
Ум, что забывает плохое,
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 01 лютого 2013, 12:45

на скільки я розумію право на евтаназію надається людині чи її родичам, а не лікарям. принаймні те, про що я читала. якщо смертельно хвора людина просить сама, або це вказано в її заповіті. якщо хворий сам не може сказати, то це кажися вирішують родичі.
зараз, людина має помирати має в важких муках, головне шоб сама. кожен має відмучитись за свої гріхи
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TaniaPicaSSo » 01 лютого 2013, 12:47

Dribchuk Ну евтаназії бувають різні. Ось що каже Вікіпедія:
| +
В теорії розглядають два види евтаназії: пасивна евтаназія (зумисне припинення медиками підтримуючої терапії хворого) і активна евтаназія (введення помираючому ліків або інші дії, котрі викликають швидку смерть). Активною евтаназією часто вважають і самогубство з лікарською допомогою (надання хворому на його прохання препаратів, які вкорочують життя).

Сьогодні про евтаназію говорять не лише стосовно важко хворих осіб, але також у випадку появи на світ дитини із серйозними вадами розвитку – евтаназія новонароджених.

Існує ще один вид евтаназії – соціальна евтаназія, у якій рішення позбавити когось життя залежить від суспільства, яке виходить з міркувань, що кошти, необхідні для лікування безнадійно хворих дорогими препаратами, внаслідок їх евтаназії будуть збережені для лікування тих хворих, які після одужання зможуть повернутися до нормальної робочої діяльності. Така загроза йде з боку економіки, яка керується критерієм «витрати – вигоди».

Як певну альтернативу евтаназії можна розглядати паліативне лікування, яке використовують тоді, коли з терапевтичної точки зору вже нічого не можна вдіяти для того, щоб зупинити хворобу, в лікарів ще залишаються засоби, які вони можуть і повинні застосовувати вже не заради оздоровлення, але з відчуття професійної етики та поваги стосовно пацієнта і в ім’я боротьби за якість життя, яке ще залишається в ньому.

Так от кожен вид евтаназії потребує окремого обговорення. Я однозначно за активну евтаназію. Коли людина сама вирішує відносно себе. Те, про що ти кажеш, стосується пасивної. А тут вже можна врегулювати цей закон таким чином, що людина сама, коли ще жива і здорова, може обрати, хто саме матиме право вирішувати за неї у випадку, якщо вона не буде дієздатна. І тут вже можна вибрати, кому ти довіриш це право. І мені здається, що в деяких країнах це вже є. Про тих самих геїв - в багатьох країнах їм не дають офіційного шлюбу, такого як гетеросексуалам, але дають юридичне право стати одне для одного правонаступниками і мати право як раз вирішувати одне за одного у випадку недієздатності.
Інші види евтаназії ще більш суперечливі :confused:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Далі

Повернутись до Політика, суспільство, Україна

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 6 гостей