Глобальні оголошення!

Емоції під час читання

Модератор: Сяна

Re: Емоції під час читання

Повідомлення georginochka » 17 вересня 2011, 15:10

О, ця книжка і на мене справила неабияке враження. Ще колись давно я читала Матіос "Життя коротке, щоб казати ні", а вже пізніше "Солодку Дарусю". Дуже в неї все по справжньому, гостро, болісно і через край.
Зображення
georginochka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 484 раз.
Подякували: 351 раз.
Діти: Хлопчик і дівчинка

Повідомлення Liza » 17 вересня 2011, 15:45

в шкільні роки я зачитувалася повістями "Дінка" і "Дінка прощаєтся с дєтством" Осєєвої. товстнькі книжечки були. по їх прочитанню я мала відчуття, наче завершився якийсь етап мого життя, який завершувати не хотілося. ще б ні - там йшлося про життя дівчинки приблизно того віку, в якому була я. Дінка була для мене подругою :)). маю ел.варіант йих книг - дуже хочу колись знову почитати.
пишучи, знайшла я ще таке, де можна читати онлайн :dance:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!

кілька років тому я прочитала "Ігри" Ярослави Литвин (перемога на "Коронації слова").
Зображення
там йдеться про віртуальний роман між хлопцем і молодою жінкою. кінцівка стала для мене раптовою і якоюсь жорсткою - поселила в мене камінь на душі, такий філософський, шолі...
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Liza » 17 вересня 2011, 15:56

я зараз читаю про подорожі Максимки Кідрука. бувають моменти, що читаю про його пригоди - і проживаю то разом з автором. ах! :)
невгамовний мандрівник, цікавий письменник, різносторонній інтелектуал і кльовий чювак :)
з прочитаного мною:
Зображення Зображення Зображення

скоро почну
Зображення
мама-спецназ
Liza Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 7
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1)
Дякував (ла): 3424 раз.
Подякували: 893 раз.
Діти: Святослав (06.09.2009),
Дарина (20.03.2012),
Ждан (22.11.13).

Повідомлення Nymydora » 18 вересня 2011, 18:20

А я солодку Дарусю більше ні в жисть читати не буду. Я хочу, щоб книжка мене на позитив нелаштовувала - негативу і в житті вистачає. А я коли це читала, то мені волосся дибом стояло.

Зараз читаю Олді "Еллада". Читати-неперечитати.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Natalinda » 18 вересня 2011, 18:23

Я от не читала тої Дарусі, читала мама моя - то каже шо їй зовсім не сподобалося, того я й не читаю
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Перлинка » 19 вересня 2011, 23:13

Nymydora написав:А я солодку Дарусю більше ні в жисть читати не буду. Я хочу, щоб книжка мене на позитив нелаштовувала - негативу і в житті вистачає. А я коли це читала, то мені волосся дибом стояло.

років з сім тому мої подруги читали ,дуже перлись від діалекту автора,так у них по рідних селах ще досі дехто розмовляє ,я не люблю літератури настільки рясно прикраашеної невідомими мені словами ,тому й читати не взялась

а що з сюжетом там такого страшного ,вбивали когось?

знаю вистава є за цим твором ,не бачили?
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 20 вересня 2011, 00:03

Перлинка та троха вбивали... Важко сюжет пояснити... Там про історію українського народу в селах. Коли приходили одні, вішали, тоді інша власть приходила - ше якісь гадості робила, всіх на війну забирала... Не скажу, що в мене ця книга викликала негативні емоції, але камінь явно лишила якийсь. Не камінь, а просто я іншими очима глянула на життя своїх прабабусь.
Моя мама читала - їй сподобалося, аж плакала, бо їй то близьке було. Вона навіть брату своєму книжку передала в Дніпропетровськ. В них просто вся родина в Сибірі, тому їх так і зачепило...
Там вся сіль, як на мене, в кінцівці... Неочікуваній і дуже драматичній. Я поки до кінця не прочитала, то не могла докупи скласти те, що читаю. Так, ніби книжка задом наперед писана. Але цікаво. Про діалекти... я чомусь мало які слова зрозуміти не могла... хм, може просто і без тих слів було ясно про шо мова? ХЗ. Але без того діалекту воно б по іншому сприймалося. Так, ніби не про село писано. Так, ніби не про ті давнішні події...
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Повідомлення mariana » 20 вересня 2011, 01:41

Вистава є, в Чернівцях її в театрі ставили, чоловік мій бачив, я тільки книгу читала. Взагалі Марію Матіос треба всю читати, в усіх її книжках про долю українського народу. А стосовно діалекту, то всі події відбуваються на Буковині, відповідно і мова така, нам галичанам трохи незвична, але мені зовсім не заважало це читати.
mariana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 335 раз.
Подякували: 637 раз.
Діти: Хлопчик

Повідомлення Перлинка » 20 вересня 2011, 08:13

дякую ,дівчатка,тоді я по тій же причині що й Нимидора не хочу це читати
плекати в собі дух націоналізму не маю ні потреби ні бажання,тим більше сповнюватись якимось негативом,скорботою ,жалем
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення happymami » 20 вересня 2011, 08:22

Перлинка та ніхто ж і не агітує :grin: ;-) . Тема про емоції, от і розказуємо, кому які емоції яка книга викликала. У мене не було негативу. Був мабуть більше жаль, як ти пишеш. Но він не був негативний. А комусь дійсно нерпиємно таке читати.
Всі ми різні.
Я колись від Есмеральди в "Соборі Паризької богоматері" не так шоб торчала але мені подобалося, а знайомі казали шо брєд і їм не йшло. Зато мені не пішов Карнегі "Как завєсті друзєй" чи шось в цьому роді, хоча весь клас на той час вважав цю книгу цікавою і читав взахльоб ;-)
Навчу комп'ютерної графіки. З сертифікатом чи приватно
ЗображенняЗображення
Ми можемо стримати біль, злість, сльози, любов... але стримати сміх - неможливо)))
happymami Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) за тривале грудне вигодовуванн (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2500 раз.
Подякували: 5212 раз.
Діти: Хлопчик-дівчинка)))

Поперед.Далі

Повернутись до Книжкова поличка

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей