krapk@ написав:І ще якщо чоловік офіційно аліменти не платить(або я відмовлюся від них) то я можу мати якусь допомогу від держави? Бо мені сказали що щось там трохи дадуть але до 3 років то не вигідно бо тоді дуже зменшується по доходах.
Є ще й інші види допомоги, насамперед, одиноким матерям, якщо я правильно Вас зрозуміла. Вони закріплені, насамперед, в Законі України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми". Він є тут:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Порядок отримання такої допомоги встановлює Постанова Кабміну " Про затвердження Порядку призначення і виплати державної допомоги сім'ям з дітьми", вона тут -
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Щодо самої процедури мені важко сказати, думаю, вам треба взнати методику підрахунку такої допомоги і співставити її з вашими доходами та іншою допомогою і аж тоді вирішувати, писати заяву про її призначення чи ні.
А щодо того, що Вам казали, що не вигідно - не дуже йміть їм віри - казна зараз, як і завжи, зрештою, бідна як липка, бо треба виплачувати тисячі пенсій нардепам та іншим, наближеним до корита :x :x :x . Тому вони і економлять на простих людях. Типовий приклад - виплата пенсій. Але це вже - тема окремої розмови.