Глобальні оголошення!

Орхідеї

Модератор: Natalinda

Re: Орхідеї

Повідомлення Marichka » 04 грудня 2013, 18:44

Ми зробили висновок,що краще все таки підливати орхідеї.Лию водичку або воду з підживкою на низ другого горшка,так ,щоб низ торкала вода.Одна орхідея від того в нас вже пів року цвіте,інша пустила гарні два пагони і має вже теж квіти.Тепер слідкую,щоб вода все таки була,хоч багато джерел пишуть купати,одна в нас так і була засуха і засохла і довго не цвила
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Ольчик » 04 грудня 2013, 21:49

Vikibee написав:Дівчата, маю вдома підживку для орхідей, але ще жодного разу не використовувала. А орхідеям всім приблизно до року часу, одні цвітуть, інші відцвітають, деякі просто так стоять відцвівші. Може, пора їх підживити :confused: хто підкаже, які там правила, маю на увазі чи всі можна підживляти, і ті що цвітуть і т.п?

Наскільки знаю, підживлювати не варто тільки одразу після того, як відцвітуть - у так званий період спокою.
Але у мене буває іноді так, що випускає пагони безперервно, тож підживлюю постійно :wink: Тільки дозу трохи зманшую порівняно з тим, що пише на етикетці - щоб часом не переборщити :yes:
Зображення
Ольчик Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 205 раз.
Подякували: 134 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення Oksana » 04 грудня 2013, 22:17

дівчата, а в мене щепка пустилась на пагоні, і вже буде цвісти. На щепці два пагона, і на основній частині пустився ще один пагон на цвіт. То ту щепку як перецвіте, відскубнути і посадити, чи як? Перший раз таке бачу...
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Повідомлення svetla » 04 грудня 2013, 22:24

У мене колись була випустила дві щепки але вже відцвівша. то я ті щепки вірізала як вони мали по три корінчика. Але не відламувала, а ра зом з кусочком пагона на якому росли. Посадила. пока ростуть...
svetla Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 477 раз.
Подякували: 471 раз.
Діти: сестричка Оленка і братик Іванко

Повідомлення Oksana » 04 грудня 2013, 22:50

в мене вже не три корінчика на щепці, а практично повноцінна орхідея :hi: ТО напевно тепер чекати поки все відцвіте, а тоді відскубувати, пра?
Зображення
[Зображення
Oksana Офлайн

Почуваюся, як вдома

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 387 раз.
Подякували: 679 раз.

Re: Квітучі вазони

Повідомлення Параїл Юля » 31 січня 2014, 18:22

Це мої орхідеї:
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Параїл Юля Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 133 раз.
Подякували: 242 раз.
Діти: Хлопчик Назар

Повідомлення Ysmishka » 01 лютого 2014, 00:21

Дуже гарні у вас орхідеї. Я теж виношую мрію мати таку чарівну квітку, але чомусь боюся, що не зможу вибрати здорову і вона в мене загине. Це мене так знайома залякала. Сказала, що треба вміти вибирати здорову квітку. Я вже в котрий раз заходжу до квіткового магазину, дивлюсь на корінці, розглядаю цвітонос і ... Нічого не розумію... Чи купити будь-яку але не саму дешеву (бо сказали,що то вони уцінені).
Ysmishka Офлайн

Повідомлення Кокетка » 01 лютого 2014, 00:31

купи ту яка тобі сподобається, корінчики мають бути зеленими тоді вони живі :yes: не бійся, орхідеї стійкі , я на свою розізлилася і поставила одну на балкон , де велися дії по ремонту, за місяць вона себе показала що жити хоче і буде не дивлячись ні на що, тож помила і забрала її до інших вазонів) вже третій рік у мене, правда цвіте лиш раз влітку :yes:
Люди охоче вірять тому, в чому б хотіли бачити правду.
Кокетка Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 869 раз.
Подякували: 787 раз.
Діти: два синочка

Повідомлення Параїл Юля » 01 лютого 2014, 09:50

Ysmishka написав:Дуже гарні у вас орхідеї. Я теж виношую мрію мати таку чарівну квітку, але чомусь боюся, що не зможу вибрати здорову і вона в мене загине. Це мене так знайома залякала. Сказала, що треба вміти вибирати здорову квітку. Я вже в котрий раз заходжу до квіткового магазину, дивлюсь на корінці, розглядаю цвітонос і ... Нічого не розумію... Чи купити будь-яку але не саму дешеву (бо сказали,що то вони уцінені).

Я завжди купую орхідеї уцінені, так майже в два рази дешевше, а інколи і більше (які вже відцвіли і на них висить якась одна бідна квіточка, просто щоб побачити який колір). Головне аби корінці були здорові.
Зображення
Параїл Юля Офлайн

Впевнено спілкуюся

Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 133 раз.
Подякували: 242 раз.
Діти: Хлопчик Назар

Re: Квітучі вазони

Повідомлення Ameli » 06 лютого 2015, 16:06

А в мене з щепки зацвіла орхідея!!! Мною виплекана. Тішуся :dance:
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов