Глобальні оголошення!

Орхідеї

Модератор: Natalinda

Re: Орхідеї

Повідомлення denamama » 30 березня 2013, 12:17

А я свою таки ризикнула пересадити, обрiзала ще корiнцi, якi менi задались гнилими. От... А сьогоднi побачила новий квiтконiс :aplo:
denamama Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 1
за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 75 раз.
Подякували: 171 раз.
Діти: Два хлопаки

Повідомлення natalun » 08 травня 2013, 16:42

Я свої орхідеї не ризикую пересаджувати,оскільки мала гіркий досвід коли пересадила а вона і загинула.Тепер роблю хитріше купляю прозорі горшки під колір квітів і просто вставляю разом із пласмасовим туди.Єстетично гарно і не треба ризикувати з пересадкою.А ще кожного дня пшикалкою вволожою листки і квітконос,особливо це робити подобається донечці.Замість поливу поміщаю в глибоку посудину і заливаю водою із добривом і десь годину так мокне-це правильний спосіб поливу.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Дякував (ла): 25 раз.
Подякували: 60 раз.
Діти: дівчинка Ліночка

Повідомлення krapk@ » 08 травня 2013, 21:18

denamama написав:А я свою таки ризикнула пересадити, обрiзала ще корiнцi, якi менi задались гнилими. От... А сьогоднi побачила новий квiтконiс :aplo:

і я таке саме зробила. Корінці були дивного кольору, а я начиталася що якщо гниють то дуже небезпечно в кімнаті таку квітку тримати. А то мабуть були не гнилі а просто молоді,бо один пагінець з квітами зразу завяв :cry: . Така я розстроєна...але зато інші квіти гарні. Так що пересджувати не страшно головне нічого лишнього не різати. Я звісно відрізані корінчики гарно зеленечкою замастила теер підживлюю, ну короче надіюся реанімую. а щодо поливу то найправильніше я так зрозуміла це поливати її звичайні і то протягом 5 хвилин тією ж водою (вона ж зразу витікає). Потім щоб все стекло і ставити на сухий піддон-не тримати в ньому водичку..
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення natalun » 09 травня 2013, 14:44

krapk@ написав:
denamama написав:А я свою таки ризикнула пересадити, обрiзала ще корiнцi, якi менi задались гнилими. От... А сьогоднi побачила новий квiтконiс :aplo:

і я таке саме зробила. Корінці були дивного кольору, а я начиталася що якщо гниють то дуже небезпечно в кімнаті таку квітку тримати. А то мабуть були не гнилі а просто молоді,бо один пагінець з квітами зразу завяв :cry: . Така я розстроєна...але зато інші квіти гарні. Так що пересджувати не страшно головне нічого лишнього не різати. Я звісно відрізані корінчики гарно зеленечкою замастила теер підживлюю, ну короче надіюся реанімую. а щодо поливу то найправильніше я так зрозуміла це поливати її звичайні і то протягом 5 хвилин тією ж водою (вона ж зразу витікає). Потім щоб все стекло і ставити на сухий піддон-не тримати в ньому водичку..

На рахунок поливу що я писала так мені порадила моя кума(займається орхідеями).Ставити в глибоку посудину і заливати рівно з горшком і досить години щоб кора набрала вологи і так раз в тиждень або по мірі висихання, і збрискувати обов"язково листки кожного дня.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення гра з вогнем » 09 травня 2013, 16:25

natalun добриво даєте в кожний полив?

мою тре пересадити в більший горщик
я її після цвітіння восени пересаджувала, бо в горщику завелеся гриби :crazy:
тоді ж поробила додаткові отвори на стінках горщика
якось я не вдало пересадила, нияк не могла між коріння рівномірно грунт насипати й коріння було велике й багато
моя орхидейка перекособочилася
але прийнялася, пустила нові листочки (а я вже думала хана їй/ бо то була магазинна "масового виробництва" з льодовим поливом)
квитконоси поки не пускає, напевно аж через рік, я дуже сподіваюся
зараз активно пускає нове коріння :+++:
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення natalun » 09 травня 2013, 16:51

гра з вогнем

Ні десь через раз, а коріння те що зверху просто збрискуйте кожного дня або і два рази щоб не пересихало.
І така методика поливу тим і добра що кора набирає вологу і не заводяться грибки.Но це тільки в пласмасових горшках коли може вода стикти.В звичайних гошках Ви поливаєте, вода стікає і зацвітає і від того і грибки.В такому випадку треба не лити багато зразу води а поступово збризгувати щоб вбирало в себе.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення гра з вогнем » 09 травня 2013, 17:45

у мене пластмасовий прозорий

я теж через раз даю підкомку. але не бризгаю по листочках водою. бо прочитала, шо від того листя може зігнивати. не знаю чи правда чи ні, але моїй орхідеї добре живеться ніби. перезимувала з опаленням. я й тішуся.
листя мию під час поливу.
я набираю теплу воду в умивальник, мию листочки акуратно. потім кладу свою орхідею в воду, через півгодини витягую, даю воді стекти і переношу на постійне місце.
з початку весни через однин полив почала давати підживку.
поливаю навіть дещо рідше ніж раз на тиждень, бо прочитала шо краще недоляти ніж переляити
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення krapk@ » 09 травня 2013, 21:02

Tanya_Ly написав:Чекаю поки відцвіте, хочу відрізати квітконіс, (чи то стебло) і покласти на спецгрунт, (прочитала, що в такий спосіб можна розмножувати орхідеї) і там де сплячі бруньки можуть пуститись корінчики :confused: якось так....

а детальніше??
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення natalun » 09 травня 2013, 22:24

Багато цікавилась орхідеями і вияснила що збрискувати треба а особливо корінці які ростуть назовні і пересисають.І ще домівка орхідей тропіки і вони люблять теплий і вологий клімат.
natalun Офлайн

Добре орієнтуюся

Повідомлення Vikibee » 04 грудня 2013, 16:23

Дівчата, маю вдома підживку для орхідей, але ще жодного разу не використовувала. А орхідеям всім приблизно до року часу, одні цвітуть, інші відцвітають, деякі просто так стоять відцвівші. Може, пора їх підживити :confused: хто підкаже, які там правила, маю на увазі чи всі можна підживляти, і ті що цвітуть і т.п?
Моя молитва лине в Небеса! Стою я перед Богом на колінах: "Дай, Отче, миру, спокою в серця... Тебе благає щиро Україна..."
Vikibee Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 862 раз.
Подякували: 335 раз.
Діти: Дівчинка Марічка.
Синочок Гліб

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 5 гостей