Глобальні оголошення!

Балачки на городі

Модератор: Natalinda

Re: Балачки на городі

Повідомлення Natalinda » 04 листопада 2016, 20:30

Коли висаджувала? Ночі холодні були?
В мене цього року як і в багатьох з нашого регіону з перцями засадка, через те що червень був з холодними ночами, перець не ріс практично, а коли почав рости, то вже й осінь настала. Я зеленого 2 ящики викинула, а на кущах після приморозку то не меньше 5-ти змерзло(((( І все через холодні ночі влітку((((( Може й вас так було?
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення гра з вогнем » 04 листопада 2016, 21:06

Natalinda, не пам'ятаю, але пізно. Чекала, щоб нічна була більше 10.
Потім як посадила, був період більше тижня, нічна опускалася до 5-8, то я банками вкривала, пару днів. Але й пару днів стояли не вкриті.
Літо було тепле, вересень був теплий. У жовтні було 2 дуже холодних тижнів (я навіть витянула зимову куртку, але я мерзну). Зараз погода гарна, лиш ночі холодні.
Може у мене теж 2 змерзли, вони так поморщилися і гілочка обвалилася.

Як ти розрізняєш який зелений перець ще зелений, а який дозрів? Я читала, що має бути тріскаючий звук як його зтискати пальцями. Але це якийсь метод, не дуже, як на мене. Бо я стискати починаю як тільки бачу, що виріс :ha: А це явно тим перцям не на користь)
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Повідомлення vikilandi » 04 листопада 2016, 22:28

erinaceus, поки що дощу замало( із 22 річок-приток до Серету 14 зникли( У нашому селі уже однієї річки взагалі немає і ставу також( а одна стала вужчою вдвічі( Земля ще не напоєна дощами(
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Marichka » 05 листопада 2016, 09:08

Я то дуже практично з дощем розумію.Маю двох близьких,які воду довозили на їду,забули,що таке нормальний душ і прання в автоматі повноцінне.
Зображення
Marichka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2032 раз.
Подякували: 1655 раз.
Діти: Ліля 6.06.2010
Тадей 3.07.2013

Повідомлення Natalinda » 06 листопада 2016, 00:44

гра з вогнем написав:
Як ти розрізняєш який зелений перець ще зелений, а який дозрів? Я читала, що має бути тріскаючий звук як його зтискати пальцями. Але це якийсь метод, не дуже, як на мене. Бо я стискати починаю як тільки бачу, що виріс :ha: А це явно тим перцям не на користь)

Важко сказати, просто так собі думаю\бачу.....
Цього року жодного смачного пeрчика нe було :sad:
Поназбирувала вжe по добрих людях насіння, алe щe шукатиму товстостінні сорти. Мрію про свою паприку :love:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Ulkanet » 19 листопада 2016, 00:35

дівчата, а практикуєте посів редису осіню???
я сіяла вже два роки поспіль. цього року правда сніг мені всю редиску накрив. але то вже таке - проти природи не попреш. лиш встигли два рази салат зробити.
Від роботи дохнуть коні - ну а я безсмертний поні!!!!! :-))))))
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
Мамуся-творець (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3577 раз.
Подякували: 1979 раз.
Діти: Доця

Повідомлення Natalinda » 20 листопада 2016, 21:42

Я пробувала. В мене не росте(((
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Ulkanet » 21 листопада 2016, 23:00

Natalinda а ти її накривала??
того року я садила на початку вересня. осінь була не жаркою.
цього року прийшлося дочекати, поки впаде жара. Я посіяла і зразу під агроволокно.

Сніг зійшов, піду завтра гляну чи хоть щось вижило. :yes:
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Natalinda » 22 листопада 2016, 03:07

Нічим не накривала))) Дала волю))))
А якщо чесно не дійшли руки(((
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Ulkanet » 07 грудня 2016, 15:44

Я више вже писала про пермакультуру трошки.
От хочу розказати про свої експеременти на основі пермакультури.
Хто не знає, що це таке. Так щоб простіше сказати, пермакультура - це вирощування без "хімії", тільки орнічні добрива, мінімум механічної обробки землі.
Начиталася я, наслухалася, була навість на еко-фестикалях :hi: і вирішила спробувати. :=): чи все те правда що так гарно пишуть :hi:
так, от - взяла я "кусочок" землі - яка років два не оброблявся. буряни там були :scare: садити прямо в ті буряни, я всетаки не наважилася - хоча пермакультура "каже", що можна прямо так і всьо гарно росте. :hi: Землю таки зорали. посадили там квасолю і гарбузи. Нічим не обробляла я ні насіння, ні землю - я про хімікати. :hi: хоча всі мені радили побрискати, покропити і посипати екесь там міндобриво.
Сапати все ж прийшлося, бо замульчувати такий шмат землі не було чим. :sad:
Точно такий самий шматочок землі мав мій старенький сусід. Ми як би змагалися - в кого краще вийде. Посадили рівні частини квасолі і гарбуза. Сусід сипав міндобриво, кропив від хвороб, кропив листкову підживку.

Ну от прийшла осінь, зібраля той урожай і прийшов час порівняти пермакультуру і не пермакультуру :ha: :hi: ::Р: ::Р:
так от. врожай гарбузів був вдвічі меншим від врожаю мого сусіда. :sad:
а врожай квасолі - мене вбив :cry: в мене 5 кг. а в нього 50 кг :scare:

а висновки які? та трохи я розчарувалася в тій пермакультурі, бо не все так радужно, як там описують. але все ж є багато чого позитивного. наприклад, на помідорах - супер результат! навіть мої сусіди зацінили :В): :wink: на грядках всі ті принципи пермакультури дуже гарно працюють.
а от на великих шматках землі - не особо по пермакультуриш :sad:
ну і великий жирний плюс в тому, що я точно знаю що їм еко-продукти :В):
Ulkanet Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей