Глобальні оголошення!

Балачки на городі

Модератор: Natalinda

Re: Балачки на городі

Повідомлення Ameli » 06 квітня 2016, 21:02

Marichka на жаль я неликий експерт в цьому що можна вже а що ще заскоро. ми посіяли моркву вже бо не знаємо чи та що посіяна на зиму зійде і буде. ще буряк червоний хочемо але на мою думку то таки зарано. бо може ще змерзнути..хоча тепер така жара на початку квітня що не віриться що в травні буде -2 :crazy: але в нас тепер все можливо. ще все підряд не садили і грядок не робили. каже свекруха що треба після Благовіщення.
Я мама, а мама ніколи не буває самотньою. - К. Деньов
Ameli Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 2
багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 947 раз.
Подякували: 595 раз.

Повідомлення Natalinda » 07 квітня 2016, 00:49

Ми теж Благовіщення чекаємо)
Під агроволокно тільки посіяла рядок моркви, рядок горху, рядок рукколи, редиски 2 рядки, шпинат, салати (але то більше на розсаду) і капусту на розсаду, а так все. А мама сіянку посіяла)))))
Пятниця субота сподіваюся ранню картплю посадимо, ну і решту моркви хочу, і наступну партію редиски, салатів, рукол, шпинатів))))
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення vikilandi » 15 квітня 2016, 21:42

Я сьогодні купила розсаду надранньої капусти і цвітної. Посадила і накрила агроволокном.
А ще купила гранульований курячий помет, щоб відразу підживити ці паростки. Хтось практикував таке добриво, яке враження?
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення pan_kotskyy » 15 квітня 2016, 22:05

Маю насіння броколі, брюсельської, цвітної капуст, так і не висіяла на розсаду досі. Що робити, сіяти в горщики на розсаду, сіяти прямо на город в грядку чи вже чекати наступного року?
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Natalinda » 15 квітня 2016, 22:36

Що ти там саме маєш пиши))))) ранню можна сіяти, та навіть і середню, от пізню я б вже не радила. Сій на город відразу, на постійне місце і накрий обрізаними пляшками і буде тобі щастя. Як матиму щось лишнє і буде як тобі передати - то передам. В неділю теж хочу купити 5 штучок ранньої, шкода нею місце займати.

Я гранульований не практикувала, бо маємо свіжачок)))))) Але знаю досвід хороших і близьких знайомих, трішки печальних, бо погоріда розсада. Добре читайте як користуватися і краще недодати дозу, ніж дати бодай на грам більше.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення vikilandi » 15 квітня 2016, 22:45

Natalinda написав:
Я гранульований не практикувала, бо маємо свіжачок)))))) Але знаю досвід хороших і близьких знайомих, трішки печальних, бо погоріда розсада. Добре читайте як користуватися і краще недодати дозу, ніж дати бодай на грам більше.

Мабуть, моя погорить, бо я купувала на вагу і ніякої інструкції., просто засипала в лунки, а туди пагінці капусти повтикала). 4-й раз город саджу, і кожного року такі гулі на лобі набтваю. Постійно думаю, в наступному все правильно зроблю, і знову помилки за помилками.... :dash:
vikilandi Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 918 раз.
Подякували: 666 раз.

Повідомлення Kisja » 15 квітня 2016, 23:04

pan_kotskyy, думаю, що броколі і цвітну можна сіяти і пізніше відразу на город. Вона хоче або дуже рано висаджуватись або попізніше, коли день не дуже довгий - так щоб на вересень були суцвіття. А брюсельська довго росте - хоча я сама тільки тиждень тому повисівала всі капусти в теплиці на розсаду - тепер чекаю - нехай повідростають - бо з минулого року ще посходило насіння гірчиці - поки важко розрізнити де капуста , а де гірчиця. Чекаю справжніх листочків і тоді буду зайве виполювати.
А ще я посіяла насіння чорнобривців і айстрів. тільки посходило. Цікаво коли квіти зацвітуть :pardon:
Зображення
Kisja Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 1
Успішне грудне вигодовування (1)
Дякував (ла): 173 раз.
Подякували: 442 раз.
Діти: Донечка Софія

Повідомлення pan_kotskyy » 16 квітня 2016, 00:06

дівчата, я з себе в шоці. нині бараболі посадила, перші бараболі не "в баби на городі", а мої власні )))) тепер хвилююся чи достатньо місця лишилося на те, що ще чекає своєї черги, кукурудза-огірки-новий захід гороху-фасоля-гарбузи та інше... але так активно як цього року, ще не садила, що вже й горох зійшов. От що значить, бути на місці (а не доїжджаючи на город раз в тиждень з купкою дітей і галопом щось в землю кидати, щоб потім заросло пирієм по голову...).
І ще мене є особистий консультант по природознавству. :В):
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Natalinda » 16 квітня 2016, 09:08

vikilandi трeба на кращe сподіватися :(): я знаю що вони якісь типу як гашeні і нeгашeні є ті курячки, кшасно як у вас ті пeрші. Я минулого року була знайшла дeсь рeкомeндацію полити настоєм золи, щоб нeйтралізувати трохи дію курячок, і щe eпіном вони кропили, то помідори повідходили ім трохи. Поспостeрігайтe.

Я от вжe далeко нe пeрший і нe вeтвeртий рік з городом на "ти", алe цього року таких дров поналамувала, що мама дарагая :impossible:

А пізнішe капусту сіяти, то вжe дeсь в сeрeдині липня. Я впeршe хочу спробувати. Особливо пeкінку.
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення nadusha » 16 квітня 2016, 09:13

Шановні "городники!" :pardon: Як називаються такі штуки, якими огороджують клумби від травички? Таке цупке, але гнучке, щоб можна було обкласти клумбу (на глибину), щоб на неї не наростала трава. Щоб воно не ржавіло, не розсипалось, не прогнило. Бачила такі бортики на клумбах. Агроволокно то не з тої опери, правда?
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей