Глобальні оголошення!

Балачки на городі

Модератор: Natalinda

Re: Балачки на городі

Повідомлення Natalinda » 07 червня 2013, 10:33

Дякую Міля!
Я капусти не люблю. Садити не люблю, вона в нас завжди погано завязуэться, біопрепарати їй не сильно помагають, тре хімію, причому як тільки вкорениться так відразу перший раз кропити. Сусід вирощує і кропить, то як побачу - спитаю його, або нині як не забуду тітоньки спитаю тої мудрої, бо поїдемо знову до неї, виноград рятувати
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення Shalimar » 08 червня 2013, 02:51

Хозяйки, прошу подсказать мне, когда что морозить - перец, зелень, что там еще? цукини... - буду очень признательна!!!
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення Natalinda » 08 червня 2013, 14:42

Shalimar то тобі в темку про морозилку))))) :yes:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення Shalimar » 08 червня 2013, 18:05

Natalinda написав:Shalimar то тобі в темку про морозилку))))):yes:

я бы и не подумала, что та тема ПРО ЭТО )))))) даже и не заглядывала туда)
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення olgakr » 08 червня 2013, 22:34

Natalinda, а що з виноградом?
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення Natalinda » 08 червня 2013, 23:29

Міля, казав сусід що Децисом покропити треба капусту, як тільки гарно вкорениться
olgakr на двох пожовкло листя (але то давніші) ваші ОК!!! Казали що нехватка заліза, чоловік в принципі так і думав, але хотів пересвідчитися :yes:
Ох ми вже мріємо щоб у нас такі ягодки були як у вас і ми вас закликали на пробу :dreams: Чоловік незмучується всім розповідати який виноград він бачив :love:
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення flower » 09 червня 2013, 07:21

Поділіться і зі мною смачним виноградом :wink:
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення olgakr » 09 червня 2013, 09:26

Natalinda написав:olgakr на двох пожовкло листя (але то давніші) ваші ОК!!! Казали що нехватка заліза, чоловік в принципі так і думав, але хотів пересвідчитися :yes:

Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
тут про хлороз винограду

Вследствие нарушения правил агротехники растение начинает проявлять признаки хлороза.
Причем при нехватке какого либо элемента проявление хлороза может быть различным.
При недостатке железа у растений развивается хлороз, причем не частичный (как при недостатке кальция или магния), а полный, когда вся поверхность листа постепенно становится бледно-зеленой, почти белой окраски. Сначала хлоротичными становятся молодые листья, затем старые.

Недостаток железа может быть вызван даже частыми внесениями удобрений. Все просто, мы поливаем свои растения не дистиллированной водой, а стало быть, в ней содержатся соли, при внесении удобрений, и поливе pH почвы постепенно переходит от кислой, слабокислой и нейтральной к слабощелочной и щелочной среде. А это ведет к ухудшению усвояемости элементов из почвы. Потому что избыток одних влияет на усвояемость других элементов, все взаимосвязано.

Как можно помочь в таком случае растению?

Как профилактика подобных случаев раз в 3-4 недели поливать растения подкисленной водой (расчет на 1 литр воды 1 грамм лимонной кислоты). Затем для активнорастущих растений и растений, растущих на кислых и слабокислых почвах, раз в две недели, либо раз в месяц вносят раствор хелата железа.

Если не удаётся найти хелат железа, то можно купить железный купорос, лимонную кислоту и сделать раствор. В одном литре воды растворяем 4 грамма лимонной кислоты, и после того как кислота растворится, добавляем 2,5 грамма железного купороса. В полученном растворе будет содержаться двухвалентное железо в концентрации 0,5 г/л.
flower написав:Поділіться і зі мною смачним виноградом :wink:

Ми вкінці літа дамо маячок коли можна буде продегустувати. :wink:
olgakr Офлайн

Впевнено спілкуюся

випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 421 раз.
Подякували: 342 раз.
Діти: дівчинка ,хлопчик і ще раз дівчинка,і ще раз хлопчик..,і ще раз дівчинка...

Повідомлення flower » 09 червня 2013, 16:40

olgakr буду тільки рада! лиш не забудь :wink:
В нас росте якийсь звичайний виноград, він тут був як ми переїхали, але місце трохи погане і не смакує мені, дрібний і кислий. Хочемо посадити.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення mamatalka » 09 червня 2013, 19:50

І я не відмовилась би від гарного винограду. В нас на дачі щось типу Ізабелли, і дрібний (та й запах його не всім подобається). А хотілося б чогось кращого. А на базарі купувати, то те саме, що кота в мішку, бо я на ньому не розуміюся. Прийшлось би повірити тому, що мені розкажуть-розхвалять, яку картинку покажуть. Купили б у вас, то хоч точно знали б що купуємо. Ще скажіть, які умови кращі для вашого виду винограду - наприклад, сонячна сторона, безвітряна, тощо. Чи то я вже занадто придираюсь і не такий він вже вибагливий?
Того, кого пустив одного разу в душу, просто так вже не проженеш. Там завжди залишається його порожній стілець...
mamatalka Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 176 раз.
Подякували: 100 раз.
Діти: Дві донечки

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість