Глобальні оголошення!

Полуниця всяка різна

Модератор: Natalinda

Re: Полуниця всяка різна

Повідомлення Milichka » 25 квітня 2013, 14:26

Казала, що не було ні трави, ні клубніки....

А у мене є грядочка з рядочками клубніки, восенни насадили, то можна тепер зверху агроволокном накрити?

І ще сусідка казала щойно, що є якесь чорне і біле агроволокно, каже , що біле краще. А у вас яке?
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1381 раз.
Подякували: 983 раз.
Діти: Тінулька-симпатюлька і Тамілочка-красотулька

Повідомлення Natalinda » 25 квітня 2013, 14:38

(((( Жаль що так було. В мене і суниці були (я експерементувала на суницях) і клубніка. Побачу що цього року по урожаю.
В мен чорне, білим я накриваю грядки. Щось не пригадую щоб зустрічала що на біле садять, хоча можна пробувати мабудь. Якщо на чорному садити то земля відповідно швидше і краще прогрівається, бо ж біле навпаки сонце відбиває.
Можна і поверх пробувати, головне з дірками вгадати. Якщо широкі міжряддя то можна прото їх застелити
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Повідомлення flower » 25 квітня 2013, 15:13

Так, не судити строго мою господарську майстернысть :hi: це я вчора якраз знімала агроволокно і сапала, а чоловік малу фоткав. Я навпаки стелила агроволокно, а тоді вже робила дірку де треба і садила. Землею присипала, але так не дуже сподобалось, бо по тій землі і агроволокні трава чи клубніка з пагонів починає вростати. Поки камінцями приставила, але бачила в інтернеті, що найкраше в землю впихати такі гачки з дроту. Буду пробувати, якшо дріт якийсь найду. Збираюсь ще в ширину досадити.
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Milichka » 25 квітня 2013, 16:03

flower, класний в тебе город і ти така модна і стильна, аж любо глянути))) бачили б ви мене на городі )))))

Дівчата, як вважаєте, відправляти мужа по агроволкно? Варто (можливо)на уже посадженну клубніку його натягнути? чи не мучитись...

І ще розкажіть молодій господині)))) як правильно проріджувати клубніку і наводити ряди. Посидали грядку осінню 2011 року, минулого року були гарні рядочки, плодів майже не було, а цього року рядів не видно, як їх прорідити? які залишати? які виривати? як знати яка молода а яка стара? а то проріджу і знову цього року ягодок не буде...
Якщо дівчинка не Принцеса для свого татка - вона ніколи не буде Королевою для свого чоловіка.
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Natalinda » 25 квітня 2013, 16:18

Milichka написав:Казала, що не було ні трави, ні клубніки....

Я ото риюся на городі , а про тебе думаю))))
А коли садила свекруха? На осінь чи на весну. Бо як на весну, то логічно що не було врожаю.

flower шо там у відрі маєш))))?
Я робила тими дротами, то мені не сподобалося того, що в багатьох місцях поробилися діри((( Ну не критичні, але воно щороку рветься в тих місцях більше і більше(((( Я не знімала чесна кажучи жрдного разу, як застелила, так і лежить собі) Як десь травинка проросте через те волокно, то висмикну, та й по всьому.

Milichka ну можеш ще Любі написати в ПП щоб в темку заглянула, хай ще вона скаже. Я б відправляла, але кажу що в мене досвід позитивний вирощування. От ходила дивитися на суниці, то бачу що таки треба вже цього року їх пересадити, відповідно на свіже агроволокно. Бо суничка в мене без вусів, то вже дуже повилазила з землі. Для мене ще великий плюс, що дитина ходить рве і їсть, я не бігаю мити, бо знаю що критичного болота на ягодах немає. Я час від часу шлангом промиваю волокно.
Думаю що реально зверху покласти, якщо Оля знімає, сапає і знову кладе. Я чого стелю вже з дірками, бо перед тим на подвірї собі все чітко розмічаю, під лінієчку так сказати))) то мені так легше.

А як прорідити))) Я навіть не знаю як то на мігах пояснити, хіба приїду зроблю))))
Ну дивися які дуже маленькі розеточки, які дуже далекі. Взагалі пишуть що ті що першого порядку то найсильніші і плоди на них будуть найкращі. Міжряддя я раніше безжально перекопувала, так як і мама вчила))) Тобто залишала суцільний рядок. Не було кущиків, а суцільний ряд, ну і міжряддя ми все часником засаджували, бо то ніби сусідство для рослин хороше.
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)

Повідомлення flower » 25 квітня 2013, 17:02

Натягнути агроволокно точно реально, головне перед тим гарно прорідити. Стелиш агроволокно зверху, потім бачиш де горбик, намацаєш одним словом кущик і робиш дірку. Я знімала по тій причині щоб спушити грунт і всерівно десь не десь травичка була. Доречі я садила клубніку весною і літом були плоди, звичайно не дуже аж такі великі клубнічки, проте вони були і хватило наїстись, лиш в морозилку не було шо класти. Не жалій клубніку, вже як видьогнеш старий кущ то так і буде, головне зроби гарні ряди, постелиш агроволокно і забудеш про проріджування точно, лиш ті вуса будеш десь колись обстригати, але то легше ніж їх з землі видьоргувати.
П.С. За стильну дякую)))))))) А то лиш частинка моєї грядки, в мене ше одна є з другого боку будинку, там сонце лиш до обіду, то дуже класно сапати літом коли жара всюди, а там тінь.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Milichka » 25 квітня 2013, 17:09

Natalinda написав:
А як прорідити))) Я навіть не знаю як то на мігах пояснити, хіба приїду зроблю))))

Приїждай, Наталочко, приїждай)))) я така безпорадна в тому селі)))) з двома поверхами, майстрами, з двома дітьми і десятьма сотими городу і 10 сотими подвір"я(((((, всіх запрошую на поміч - обіцяють, але приїждають рідко)))))

мужа по волокно відправила, дякую всім за поради :rose: :rose: :rose: , може ще я колись буду файна городниця ))))
Milichka Офлайн

Почуваюся, як вдома

Повідомлення Natalinda » 25 квітня 2013, 17:28

Milichka будеш, чого ж не будеш)))) ТО як є до того бажання то й буде все потроху рости, а ти маєш!
Добре що є коло чого)))!!!
Я вот натхненна Олею думаю може то мені ще одну грядку поверх вкрити тоже, бо ще є добрий шмат волокна.

десь поділа свого записника((( І не помлю де я гарні сотри садила, щоб саме їх вкрити.
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Повідомлення krapk@ » 25 квітня 2013, 18:47

Natalinda написав:krapk@ в мене тоже фріго)))) 2 сорти. Поки шукала тему, забула назви :dash: В тебе який, де купувала? Я дивлюся що вроді вже й листочки появляються хоч щоно посадила

вобшім перші враження -ще без фоток, бо не дуже видно, але я така щаслива :clapping: -бачу що всі всі прижилися і вже почали рости пагінці :dance: !!! Це ж моя перша в житті грядочка. Купила з переляку не багато-лиш 15 кущів, про сорти напишу нижче. Стелила агроволокно, закріпляла скобами, робила ножницями хрестики і потім заривала корінчики-чесно важкувата то робота як для людини яка в житті нічого на землі не робила.. Потім в мене прибавилося ентузізму. Пішла по людях-знайомих, які знала мають грядки і ті давали по 10-15 кущиків. Короче вцілому вийшло десь 120 сажанців :crazy: . Але під агроволокно я запхала лиш 50 (15 фріго і решта накопаних молодих) (1.50м на 3), іншу грядку садила без нього, але планую піти докупити і накрити зверху -ну тобто навпаки -тоді прорізати дирки. Бо закопувати ту клубніку під агроволкном важко. Сфоткаю чуть пізніше, щоб вже було вижно як фріго прийнялися. От тепере думаю що буде як мої супер-пупер сорти поперезапилюються з тими дворнягами?? І як вони мають розмножатися? Ну вусик пустить і що? на агроволокні воно ж мабуть не проросте??? Треба буде робити все вручну???

| +
• Альбион плодоносит весь сезон. В условиях открытого грунта с конца мая до первых морозов. Ягода вкусная, при полном созревании очень сладкая и ароматная, высокотранспортабельна. Средняя масса ягоды на высоком агрофоне составляет 30-35 гр, максимальная до 70 гр. Куст образуется мощный, с большими трехпалыми листьями. Данному сорту присущя высокая урожайность, не требовательность к условиям выращивания и устойчивость к большинству болезней.

• Альба ранний сорт обычного плодоношения. Ягода сладкая, красивая, точеная. Очень вкусная и с сильным ароматом. Ягодки один в один. Не требовательна в уходе.

• Мальвина Для тех, кто интересуется очень поздними сортами: сорт Мальвина (Malwina, Германия). Пик урожая через 12 дней после Флоренции, на 22 дня позже Эльсанты (конец июня - две декады июля). Ягоды Мальвины крупные и очень крупные, ярко-красные, блестяшие, превосходный вкус благодаря высокому содержанию сахаров, сильный аромат. Урожай приблизительно на 10% ниже, чем у Эльсанты, но процент ягод 1-го класса высокий. Ягоды сохраняют качество и в дождевой период. Растения мощные, с высокой стойкостью к различным заболеваниям .

• Портола новейший сорт клубники нейтрального дня . Является дальнейшим развитием всем известного сорта Альбион. Отличие от Альбиона - она урожайнее на 30%. Вкус ягоды более гармоничный, без кислоты и ягода не хрустит, чем иногда грешит Альбион. Ягода очень красивая.

• Тельма очень ранний сорт. Первые ягоды созревают в начале мая и сбор продолжается до конца октября. Ягоды крупные, плотные, красивые с глянцевым блеском. Вкусовые качества хорошие. Сорт очень вынослив, хорошо показал себя жарким летом 2012 года.

• Флорин (Голландия) Сорт нейтрально-светового дня. Куст среднерослый, хорошо облиственный, средней плотности, листья светло-зеленые Цветоносы расположены поверх листьев . Ягоды от средних к большим ,широко-конические , светлокрасные, мякоть ароматная, очень сладкая и сочная , не темнеет и сохраняет блеск, плотность ягоды - мягкая. Урожайность высокая. Усообразование хорошее.
Зображення
И дай вам Бог того вдвойне,чего желаете вы мне.

Может, у кого-то жизнь и как зебра: полоса черная, полоса белая.А у меня как радуга и сейчас мне фиолетово
krapk@ Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1369 раз.
Подякували: 1663 раз.
Діти: В нас вдома Юрський період- всіма заправляє синочок Юрчик

Повідомлення flower » 25 квітня 2013, 21:23

Natalinda написав:flower шо там у відрі маєш))))?

У відро кидала траву і ті відростки з полуниці.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Матвій- 2.09.2015

Поперед.Далі

Повернутись до Дім, сад, город

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей