Глобальні оголошення!

Порядок

Модератори: олеся, Любов

Re: Порядок

Повідомлення TaniaPicaSSo » 18 жовтня 2016, 12:08

Більшість жінок, мені здається, рухаються в напрямку "ідеальна господиня > діти, бардак, в хаті срач". А я почала рухатись від точки "дітей нема, але в хаті бардак, я мастила витрачати своє дорогоцінне життя на якесь там прибирання". Але вже з появою першої дитини мені ніби очі відкрились: я усвідомила, в якому срачі живу, і мене то стало напрягати. Просто раніше, коли ходила на роботу і вдома не так багато проводила часу, якось той бардак не муляв очі, а як засіла в декреті, стало муляти.
Але так як і у вас. Відчуття, що робиш, робиш, а результату не видно. І часом так обідно, і думаю, та ну його в баню, не буду нічого робити. Але тоді за пару днів засираєшся ще більше, і розумію, що те, що я завжди роблю все ж дає якийсь результат, щоб хоча би 'триматися на плаву', так би мовити, і не перетворитись вже геть на свиней.
Бо все ж порядок і чистота мені зараз важливі. По-перше, коли речі не на місцях, важко щось знайти. Коли тапочки десь в іграшках, а одяг скнитий десь на купу на стільці, важко щось шукати. Інколи важко пройти по заті, щоб за щось не зашпортатись. А ще мене дуже напрягає пилюка. Скільки не витирай, а її все одно повно всюди. Вранці як світить сонечко, навіть вилно на світлі окремі порошинки, що літають в повітрі. Марта їх ловить і каже, що це сніжинки :crazy: Я вважаю, що мої діти варті того, щоб не дихати цим, але тим не менше не можу їм того забезпечити. Як подумаю, що вже скоро менша почнете повзати... :dash: І нічого не можу з тим вдіяти. Постійно прибирати теж не будеш, бо тоді ні на що часу не залишиться, та й фізично я змучуюсь від того прибирання.
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення pan_kotskyy » 18 жовтня 2016, 12:39

дівчата, що прибирають в суботу. Скільки часу йде на суботнє прибирання, цілий день, півдня?
і хто прибирає щодня, те ж питанння, скільки загалом часу на глобальні речі типу помити підлоги-повитирати пилюки-видраїти кухню-санузли, робите це все щодня, по мірі забруднення чи як?
Вичитала в флайледі цікаву думку, що треба прибирати "по чистому", тобто протирати крани, мити сантехніку, холодильник, плиту і т.д. не тоді коли вже дуже треба, а коли ще зовсім чисті, оновити так сказати, тоді і часу на просто протерти чисте йде значно менше ніж віддерти "в'ївшеєся".

ага, і часу на прибирання теж шкода..., поки працюю над моральним настроєм, що порядок саме мені дуже потрібен. а ще мені щораз для прибирання потрібен настрій і стимул, енергійна музика або аудіокнига і щоб ніхто не дьоргав. Коли діти за мною ходять і ниють - дай те, покажи се, помалюй-почитай-їсти-пити, розкидають щойнопоскладане і т.д., мене це збиває з ритму і настрою. Кидаю все і йду бавитись.

І ще мене дуже засмучують картинки-комікси з мамського життя, всі ж бачили таке, пра? просто плакати хочеться, коли ні в туалет сходити, постійний шухер на голові і обсцяні треніки (ну хоч цей етап вже пройшли вкотре.... вже ніхто не впісюється на мене, ураа ))))
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення Галина » 18 жовтня 2016, 16:00

Підлоги мию щодня практично, бо ковриків в мене нема ніде, а пилюки постійно багато, особливо забруднюється на кухні, бо нас там постійно багато крутиться. Санвузли по мірі забруднення, ванну (не кімнату, а саме ванну) миємо щодня, бо купаємо малечу в ній. Плиту теж часто мию, бо вибрала собі нержавійку, а на ній так видно плями, розводи :crazy: через день-два приходиться мити. Кухня глянцева, то там де на неї попадає сонце тру щодня, страшно напрягають відбитки пальців. Пилюку витираю 2 рази в тиждень, але в мене меблів мало, то витирати не багато. Роблю все не за раз, а в кілька заходів, бо малявка не завжди дає мені час на прибирання. Часом прибираю вже як чоловік прийде з роботи і з дитями грається, а буває таке, що він прибирає, а я з дітьми.
Якщо помити підлоги, кухню і плиту, то десь година йде. Генеральне прибирання займає часом майже цілий день.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення Новенька » 18 жовтня 2016, 17:12

Ох це прибирання. Мене цей бардак напрягає сильно. Але дуже часто закінчується тим, що просто прибираю те, що найбільше муляє очі і на що вистачає часу. А як щось глобальніше, то як настрій є. Глянула в морозильнак, а там іній. Все бігом відключила, помила почистила і загрузила назад. На сьогодні все :=): . Іншим разом зняла тюль і штори, попрала, попарсувала, повішала. Все. Так і з підлогою. В нас підлога холодна, тому на підлозі коврики. Пилосос працює часто, а от помити, то вже як настрій є. Не подобається вже ну дуууже коридор, помила. І так до всього. Настрій не той що треба, вигрузила все зі шафи, щось поскладала, щось повикидала. Аж легше стало :ha: . А щоб генеральне, то мені треба щоб в дома нікого не було, так наразі то мрія.
Новенька Офлайн

Впевнено спілкуюся

Нагороди: 3
випускниця школи материнства (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 667 раз.
Подякували: 489 раз.
Діти: Донечка

Повідомлення erinaceus » 18 жовтня 2016, 17:53

pan_kotskyy написав:Знаю людей, які тримають той майже ідеальний порядок. Наприклад, моя сусідка, коли до неї не забіжиш, раптом іграшки розкидані, бо дитина щойно гралася, підлоги завжди помиті, але вона реально постійно прибирає (чи то мені так видається).

І в мене є така знайома. У них завжди чисто, так класно :love: Хоч і квартира велика, хлопчик активиний, але всюди порядок. Але вона реально прибирає дуже багато, і то все так ретельно, не так як я :hi: Але і напрягає то її нівроку. То от не знаю, чи би так хотіла. Постійно в роботі, в недвоволенні витраченим часом, силами і нервами, ну і потім знов в невдоволенні, коли все розкидають. Не хотіла би, щоб прибирання ставало сенсом життя.
Мене найбільше напрягають розкидані речі. Одяг особливо, взуття, посуду багато. Іграшок завжди купа. Але рідко коли їх збираємо, бо вони постійно в русі. Підозрюю, що якби було менше речей і більше місця для їх зберігання, то був би більший порядок. Хоча, звичайно, не факт :pardon:
Зображення

Зображення

"У кожного своя пустеля і свої міражі." - Ліна Костенко
erinaceus Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 2
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2191 раз.
Подякували: 1479 раз.
Діти: Хлопчик-горобчик
Дівчинка-квіточка

Повідомлення taranjka » 18 жовтня 2016, 18:00

pan_kotskyy написав:І ще мене дуже засмучують картинки-комікси з мамського життя

може якби не бачила тих картинок, то було б легше прибирати, а так згадаю і всьо, не йде воно мені :)
коли я посортувала іграшки і частину занесла в підвал, частину на балкон (потім їх міняти), решта має своє місце - то навести порядок можна швидко. прибирань генеральних не роблю, але з зменшенняям іграшок реально стало легше. ще б так одягу позбутися. вже три мішки стоїть на чергу в карітас, а всеодно забагато :crazy:
а загалом за роки мамства вже практично навчилась не червоніти коли несподівано заганяються гості :hi:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення pan_kotskyy » 18 жовтня 2016, 18:07

taranjka написав:
pan_kotskyy написав:І ще мене дуже засмучують картинки-комікси з мамського життя

може якби не бачила тих картинок, то було б легше прибирати, а так згадаю і всьо, не йде воно мені :)

та це просто крик душі, вирвалось, скажем так, до прибирання воно мало що має ))) а ще цей мультик про мавпу і купу мавпенят. Та мавпа така зачухана і вічно пере... :impossible: взагалі не смішний мультик...
ЗображенняЗображення
pan_kotskyy Офлайн

Почуваюся, як вдома

Нагороди: 4
за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1925 раз.
Подякували: 1575 раз.
Діти: хлопчик, дівчинка

Повідомлення nelly » 18 жовтня 2016, 20:02

ну то напевно треба на роботу виходити-тоді очі не бачать серце не болить. Я вже колись писала,що мені налаштуватися щось робити іноді йде часудовше ніж самої роботи :crazy:
Я вже навіть собі такийвислів придумала-синдром домогосподарки, коли старша йде в садок до обіду, а я їй розказую, що я за той час маю зробити :dash: а норм мами в цей час на йозі або фітнесі :=):
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення кcuxa » 18 жовтня 2016, 20:19

nelly написав:ну то напевно треба на роботу виходити-тоді очі не бачать серце не болить.
Я працюю, то коли зранку збираємось в школу і на роботу то також армагедон. Приходжу з роботи і не знаю за що братися.
кcuxa Офлайн

Впевнено спілкуюся

Дякував (ла): 122 раз.
Подякували: 184 раз.
Діти: 2

Повідомлення TYulia » 18 жовтня 2016, 22:08

Ми теж як кудись збираємось то все порозкидано.
Найшвидше прибираю, коли якісь несподівані гості дзвонять, що прийдуть. Я вже деколи кажу, що нам треба гостей частіше, то в хаті би був більший порядок.
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Поперед.Далі

Повернутись до Домашній затишок

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей