Глобальні оголошення!



Рецепти хліба

Модератор: irinka

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення Nymydora » 03 грудня 2012, 20:06

ліля, хоч приблизно, скільки чого
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення lore1ei » 04 грудня 2012, 22:36

Nymydora написав:ліля, хоч приблизно, скільки чого

стакан пшениці, стакан борошна цільнозернистого, ложка гречаного меду,і води, так щоб по густині вийшло як сметанка)
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Рецепти хліба

Повідомлення Nymydora » 15 грудня 2012, 01:14

А далі що? Три дні постояло. А процес випічки хліба?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Рецепт на замовлення

Повідомлення lore1ei » 15 грудня 2012, 01:34

Nymydora написав:А далі що? Три дні постояло. А процес випічки хліба?


Потім перший заміс, тісто має бути рідкувате, щоб краще бродило. Вистоюється 12 год десь.
Інгрідієнти я даю на око, закваска, борошно, вода, сіль.
Беру пару ложок тіста першого замісу в банку, і ставлю в холодильник. Це наша вічна закваска. Наступного разу як печу хліб, то знову її даю в тісто. І знову з того тіста забираю пару ложок на майбутнє.

Коли тісто вистояло ті 12 годин, додаю в нього ще борошна, висівки, горіхи, кунжут, все що забажаєш, добре вимішую до стандартної густини тіста на хліб. Вистоюється в формі 7-8 годин. Має піднятись. І в духовку на годину.

З першої закваски хліб може вийти кислуватий. Наступні рази смачніший виходить. По часу вроді треба паритись трохи з тими замісами, але коли входиш в ритм, то вже просто все організовуєш, вимішуєш зранку, в форми ставиш на ніч, зранку випікаєш)))
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Nymydora » 10 березня 2013, 11:32

Перший блінхліб комом.
Не виріс, вийшов глевкий і гіркуватий навіть. Думаю, помилки наступні: холодною водою розводила закваску на перший виріст, недостатньо тепле місце, де хліб ріс - в нас в хаті взагалі прохолодно, зарідке перше і друге тісто, недопекла.
Зараз буду пробувати другий раз.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Рецепти хліба

Повідомлення lore1ei » 10 березня 2013, 12:24

в мене виходить клейкий від того, що погано вимісила, тісто не достатньо "туге", а так що через хв 20 розлазиться.
і ще коли недопекла.

а воно піднялось в духовці?
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Nymydora » 10 березня 2013, 12:43

нєа, скільки поклала, таке і було
МОже через те, що в мене не було форми і просто паляницю на пергамент виклала? Хоча мені здаєится, що я таки мало вимішала і зарідке зробила.
Зараз я поставила перший заміс не те, щоб на парову баню, але на каструлю з гарячою водою, тісто зробила,як густа сметана.
Ліля, а який приблизний об'єм має вийти в результаті першого замісу?
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Рецепти хліба

Повідомлення lore1ei » 10 березня 2013, 17:28

мені після першого замісу практично не піднімається, після другого десь на 3 частину, саме більше то в духовці, прямо на очах росте.
lore1ei Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 1384
З нами з: 04 січня 2010, 15:54
Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 1104 раз.
Подякували: 1772 раз.
Діти: Дівчинка

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Nymydora » 11 березня 2013, 01:00

ПІсля першого таки не піднялося, я додала муку, сіль і олію і зробила гарне туге тісто - вийшло небагато, об'ємом десь як пів класичної хлібини. Знову поставила на каструлю з гарячою водою і закутала. Зранку подивимося, що буде.
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3167
З нами з: 09 квітня 2010, 20:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Re: Рецепти хліба

Повідомлення Shalimar » 25 травня 2013, 13:20

ЛЕПЕШКИ С ТРАВАМИ:
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!


200 г цельнозерновой муки
250 г пшеничной белой муки
100 мл теплой воды
1 ст ложка оливкового масла
200 г 10% сметаны
15 г свежих дрожжей или 7 г сухих
4 зубчика чеснока
1 ч ложка сушеной петрушки
1 ч ложка сушеного укропа
0,5 ч ложки сушеного орегано
0,5 ч ложки соли

смешать в большой миске 2 вида муки (можно взять только обычную муку)

в теплой, но не горячей воде растворить дрожжи

в муку добавить соль и приправы (можно взять то что вам по вкусу, например прованские травы, базилик, тимьян..тмин будет великолепен)

выдавливаем чеснок

в разведенный дрожжи вводим сметану и оливковое масло, размешиваем

вливаем жидкие ингредиенты в сухие и замешиваем тесто

скатываем в шар. Накрыть полотенцем и дать постоять 10 минут в месте без сквозняков.

на присыпанном мукой столе, руками расплющиваем тесто в лепешку, толщиной 0,5-0,7 см

нарезаем ее на 8 треугольных сегментов

теперь каждый треугольник немного растягиваем, величиной больше лодони (примерно 20 см)

укладываем на ГОРЯЧИЙ противень, на бумагу для выпечки. ВАЖНО. Пока у вас нагревается плита, противень должен быть там в ней!

выпекаем примерно 12-15 минут при 200 гр, до легкого румянца!
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Аватар користувача
Я тут живу
 
Повідомлень: 3584
З нами з: 10 жовтня 2010, 16:53
Звідки: Тернопіль
Нагороди: 3
акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 3 гостей