Глобальні оголошення!

Перші страви

Модератор: irinka

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення гра з вогнем » 16 жовтня 2011, 21:27

happymamiз ковбаси бульон не вари. вари тоді просто на воді, а ковбасу та ін коченості в кінці давай.
гра з вогнем Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Мамуся-творець (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 3057 раз.
Подякували: 4232 раз.

Re: Перші страви

Повідомлення irinka » 22 липня 2012, 11:29

Грибна Юшка

Потрібно:
0,5 кг грибів
1 цибуля
1 морква
3-4 ст.л муки
3 ст. л сметани
3 зубчики часнику
сіль, перець
зелень
На 3 л каструлю я беру десь 0,5 кг шампіньйонів. Набираю в каструлю води і ставлю нехай закипить, тим часом нарізаю гриби півкільцями, тоді кидаю у підсолену воду варитись. Поки варяться гриби підсмажую кілька ложок муки до золотистого кольору, тоді муку відставляю нехай охолоне. Після того нарізаю цибулю кубиками, а моркву натираю на грубій тертці, і підсмажую до готовності тоді до цього додаю сметану і вливаю розведене з водою борошно (води даю на око, але небегато, розводити треба холодною водою ). Тоді вливаю цю суміш до каструлі з грибами, додаю сіль, перець, заправляю часником і зеленню. Смачного!
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Re: СУПИ. Усе про них

Повідомлення nadusha » 22 липня 2012, 17:17

svetla написав:Привіт куховарикам!!! Такі смачнющі (при прочитанні ;-) ) рецептики...
А може хтось поділиться рецептом і секретом приготування СОЛЯНКИ? :?

Мій перевірений рецепт. Відварюємо м"яско(будь-яке), витягуємо його, нарізаємо кубиками. У бульйон додаємо лавровий листок, перець горошком і хай ще кипить на маленькому вогні. Картоплю нарізаю кубиками і піджарюю на олії до коричневого кольору. Закидаємо її в бульйон. Тим часом ріжемо кубиками варену ковбасу, кружальцями сосиску і мисливську ковбаску, піджарюємо - і до картопельки. Цибульку дрібно ріжемо підсмажуємо, додаємо потерту морквочку, порізаний дрібними кубиками квашений огірок і томатну пасту, тушимо все разом 2 хвилинки. Закидаємо в каструльку, солимо до смаку, додаємо зелень. Подаємо з оливками і скибочками лимону. Лимонний сік видушує кожен собі в тарілку. Дууже смачно і з сметаною!
Дозвольте собі йти по шляху, який робить вас щасливим, не засуджуючи і не картаючи себе за зроблений вибір.
nadusha Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 1
за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 2381 раз.
Подякували: 2212 раз.
Діти: два синочки

Повідомлення Shalimar » 05 жовтня 2012, 03:10

taranjka написав:
Shalimar написав:а еще вспомнила, как я готовила лососевый суп-пюре............. Ото было объеденье!.........

давай в тему супів пиши. обожнюю всілякі такі супчики)))

ингредиенты: лук, картофель, морковь, спаржа, филе лосося и "суповой набор", сливки (пожирнее, оливковое масло.

Я с этим супом "набавилася", як кажуть, зато потом лопала его мисками!

Сварить рыбный бульон (из супового набора, или из филе), почти все пойдет в блендер (кроме спаржи), и еще пару кубиков лосося я оставляла "плавать"
в рыбном бульйоне (отцеженом от рыбы) сварить картофель, морковь, спаржу (соль, специи). Спаржу выловить) Остальное выловить и пюрировать (+ лосось)))) пюрировать отдельно) хотя бы овощи от рыбы)))
На оливковом масле обжарить лук до прозрачности
Все соединить) Дальше греть на маленьком огне. Тут в игру вступают те кусочки лосося, которые я хотела оставить плавать (ну чтобы на фоне розового супчика плавали кусочки лосося и зеленые стручки спаржи). Эти кусочки лосося посолить-поперчить - и булькнуть в уже кипящий суп, варить до готовности (ок. 5 мин). В конце добавить сливки (пожирнее) - сколько - не помню( (я варила 5-литровую каструляку) Украсить зеленью.
пока дописала - полный рот слюней
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення flower » 05 жовтня 2012, 09:20

ммм...хочу. я думаю той ж супчик можна з будь- якої червоної риби робити, правда? в мене форель є, думаю підійде. так би зробила, але спаржі немаю, і в нас ніде її нема, тре в Тернопіль їхати, а нема кому( почекає ще тоді моя форелька.
Зображення
Зображення
flower Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2899 раз.
Подякували: 2983 раз.
Діти: Веронічка- 20.06.2011
Матвій- 2.09.2015

Повідомлення Shalimar » 05 жовтня 2012, 14:47

ну можно без спаржи! я просто хотела что-то контрастное чтобы плавало) кто любит - можно сладкий зеленый горошек, или может, брокколи мелко порезать....
А можно обойтись картофелем и рыбным филе) спаржа и горошек точно особой роли не играют, кроме как "глаз радовать"
думаю, брокколи будет уместна, только немного
«…и вот когда попросили принести самое прекрасное из того, что есть на всем белом свете, ворона принесла свое дитя…»
Shalimar Офлайн

Я тут живу

акула пера (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1)
Дякував (ла): 715 раз.
Подякували: 1892 раз.
Діти: Gent

Повідомлення taranjka » 16 жовтня 2012, 21:05

суп мега смачний :clapping: :clapping: :clapping: :clapping: я навіть не признаюся, скільки ми зїли :crazy:
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Re: Що ви сьогодні готували?

Повідомлення TaniaPicaSSo » 20 грудня 2012, 23:09

flower написав:
TaniaPicaSSo написав:Морквяний супчик

що за суп такий?

Та от такий простий і невибагливий супчик, але справді дуже смачний. Мене навчили його готувати німці.
Вариться морква, приблизно кілограм або 5-6 середніх морквин (тут все взагалі на око). 2-3 середніх цибулини, так само варяться разом з морквою. Потім то все разом із водичкою, в якій то все варилося, і зі сметанкою (теж на око, але бажано дуже не жаліти, грам 200-300 на таку к-ть моркви) мелеться в блендері, і додаються сіль та спеції за смаком. Супчик получається густий, трохи рідший за манну кашу (хоча все ще залежить від того, скільки води дати). Дуже смакує з сухариками або грінками.
Ще від себе я деколи даю варену картоплю туди (варю її разом з морквою). Тоді суп виходить трохи ситніший.
Суп справді дуже смачний, хоча в це важко повірити, зважаючи на такі прості інгредієнти. Але навіть моєму чоловіку подобається, хоча він не любить ні супів, ні такого всякого, що він називає "їжею після операції" :hi: *
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення Dribchuk » 21 лютого 2013, 10:59

TaniaPicaSSo Суп Чилі
фарш (в мене говядина+курятина) - 200гр
фасоля червона дрібна - 1 стакан (замочити на ніч)
цибулина 1 шт
помідори 3шт (в мене консервовані у власному соці домашні 1 стакан)
часник 3-4 зубці
паста томатна 1 ст.л.
перець чилі (тут на любителя бо він гострий - я давала половину стручка - так щоб і дитині можна було дати)
перець болгарський червоний - десь 2шт (в мене морожений)
Приправи сушені - базилік, кінза, паприка, душиця, чорний перець, сіль
Поставити варитися фасолю. Поварити десь годину-півтора на малому вогні. Обсмажити на олії цибулю, часник і фарш, заправити приправами. Додати помідори і переці (якщо помідори свіжі зняти шкірку і мілко порізати, перці порізати), дати томатну пасту, потушити. Додати фарш з овочами до фасолі, при потребі долити води (але сам по собі суп має бути густий. Поварити ще 15-20хв.
При подачі на суп поставити ложку густої сметани і посипати дрібно натертим твердим сиром.
Господи дай нам глаза, которые видят в людях лучшее,
Сердце, которое будет прощать худшее,
Ум, что забывает плохое,
И душу, которая никогда не теряет веру.
Dribchuk Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 808 раз.
Подякували: 1487 раз.
Діти: Донечка.

Повідомлення irinka » 22 лютого 2013, 10:05

Повідомлення Модератора М
Повідомлення, які не стосуються теми, будуть видалені
Зображення

Навіть якщо ти янгол, то знайдуться люди, яким не подобається шелест твоїх крил
irinka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 3448 раз.
Подякували: 1929 раз.
Діти: Хлопчик)

Поперед.Далі

Повернутись до Рецепти

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей