Перлинка написав:Як це діти і стосунки ?безпричинно мені здається у віці 4 роки такого не буває
це вже робиться свідомо,можуть бути інші причини як заздрість,але вони є обовязково
ти ж сама вище писала що проблема існує
проблєма може бути в батьках. Інколи вони занадто мало приділяють дітям уваги, от вони і намагаються отримати ту увагу в інших місцях, починаючи або з якоїсь агресії, або навпаки в якихось виявленнях талантів. Ще може бути таке, що вдома дитина лідер, керує батьками, або просто батьки їй все дозволяють, бо так балують. От потім та дитина впевнена, шо на вулиці вона теж лідер і шо всьо належить їй і всьо такоє.
Хоча всяке буває. От згадую стосунки своєї малої і дітей, з котрими гуляємо. Так, моя мала може штовхати менших дітей. Але радше тому, шо вона вдома так поводиться. В нас часті бойні між малими, в шутку, але з метою шось в когось забрати "своє". Також вона в мене по характеру лідер, от з ровесниками і може битися, якшо з'являється ще якийсь лідер на площадці.
Я навіть не знаю, як дитину вберігати від подібного. Але коли в школі якийсь пацик її вдарив троха, то я гаркнула, мол зараз татові твому все розкажу. І пояснила малій, що коли хтось її 'є чи ображає, нехай каже, шо так не можна. А якшо не помагає - хай звертається до мене. Всетаки, не думаю, що це виховає впевнення, що батьки за неї все рішають, адже перший крок в протистоянні має робити вона.
А дітиська мусять знати, що за моєю малою стоять старші люди, котрі можуть дійсно і татові розказати чи ше шось, і тоді той пацик получить. Бо пам'ятаю випадок, як хлопчик, в котрого не було батька. часто в школі получав, бо діти знали, шо за ним нікого нема. Вони і сумку йому розмальовували, і дерли одяг, і щемили по повній. Тому, поки дитина сама ще не можн морально когось присадити, то це мають робити батьки. ІМХО. Бо так в мене виходить