Глобальні оголошення!

Що слід "прищеплювати" дітям?

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Діточок, як на небі-зірочок...

Повідомлення Alisa » 15 липня 2011, 15:08

І сантехніки бувають різні - є Афоні, а є Майкли Дельфіно :)
Зображення
Alisa Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 4
випускниця школи материнства (1) гостренький язичок (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1395 раз.
Подякували: 1354 раз.
Діти: синуля

Повідомлення Перлинка » 15 липня 2011, 17:30

Tajga написав: А ще спитайте чоловіків, які вміють ладити крани не за своєю прямою спеціальністю, чому вони це роблять і навіщо... певно, це в них хоббі таке, ага, а не досвід роботи з афонями.

навіть в нашій країні за хорошу платню можна отримати якісні послуги,починаючи від прибиральниці ,які в багатих людей заробляють більше ніж професор

є такі професії,допустимо як асинізатор ,про які ніхто в дитинстві не мріє ,але в цівілізованих країнах чорна робота ,яку ніхто не хоче робити відносно добреоплачувана,тобто всеодно є свої переваги,і людина будь-якої професії у них фахівець,тому що там вже давно орієнтуються на вузьку спеціалізацію,а не як у нас
Мы все учились понемножку: чему-нибудь и как-нибудь
Востаннє редагувалось Перлинка в 15 липня 2011, 19:58, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
гостренький язичок (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 3766 раз.
Подякували: 4017 раз.

Повідомлення Перлинка » 15 липня 2011, 17:47

і ще на рах. вміти щось своїми руками

допустимо ви вмієте гарно шити і добре на цьому заробляєте,а хтось не вміє

але хтось ,допустимо,вміє організувати колектив з 10 ,100 чоловік з тих хто гарно шиє ,завантажити їх роботою та реалізувати плоди їх праці.
І прицьому у нього буде купа вільного часу,поки ви від дзвінка до дзвінка всю зміну строчите на машинці

питання хто буде в виграші?

тобто ви зі своїм вмінням працювати руками вище голови не пригнете ,якщо не маєте наступних здібностей,якраз їх мені б хотілось найбільше привити своїм дітям.

Підприє?мливість — в широкому значенні практична кмітливість, здатність активно діяти, ініціативність. У вузько економічному це здібності людини до отримання прибутку з найменшими витратами.

Вважається що приблизно кожна 6—7 людина, тобто біля 15 % є підприємливими. Таким чином з одного боку далеко не кожен може бути підприємцем, а з іншого практично завжди і майже в будь якому суспільстві є достатня кількість підприємливих людей.

але погоджусь ,що майстерність та підприємливість -це ідеальний варіант

тобто якщо той хто організовує вміє сам робити те все що роблять люди яких він організовує,але це далеко необовязково.
Востаннє редагувалось Перлинка в 15 липня 2011, 19:59, всього редагувалось 1 раз.
«Спасай взятых на смерть, и неужели откажешься от обреченных на убиение? Скажешь ли: "вот, мы не знали этого"? А Испытующий сердца разве не знает? Наблюдающий над душею твоею знает это, и воздаст человеку по делам его». (Притч.24:11-12)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Tajga » 15 липня 2011, 18:52

Цікаво, то що, дитина не повинна вміти і гудзика собі пришити тільки через те, що мама має достатньо грошей, щоб покликати для того тьотю...
Перлинка написав:згідна з тим що якщо дитині цікаво буде не зайвим привити їй якомога більше навиків,але лиш за цієї умови і заради забавки,як хоббі
з цим успішно справляється школа та гуртки

+1, але задача батьків зацікавити дитину і прищепити їй любов до праці, ніхто інший цього за них не зробить.
Перлинка написав:завідома налаштовуватись на гірше, проектувати в своє життя ,що буде біда і все треба вміти своїми руками вважаю невірним

Я не кажу про якісь скрутні часи чи кінець світу, я говорю про всебічний розвиток дитини. З нього бере початок особистість та її якості, та ж сама підприємливість ;-) Тим більше,що знання за плечима не носити... Не обов'язково робити те, що вмієш, але ніхто не закладеться, що в житті таке уміння тобі ніколи-ніколи не знадобиться. Не всі мами, які віддають дитину на танці, розраховують, що вона буде займатись цим професійно, зате в дитини гарна фізична підготовка, чуття музики, вишиваючи, дитина розвиває посидючість а шиття не можливе без певної долі просторового мислення і знання математики і т.д. Хіба перераховані якості не знадобляться дитині в житті?..
Перлинка написав:але хтось ,допустимо,вміє організувати колектив з 10 ,100 чоловік з тих хто гарно шиє ,завантажити їх роботою та реалізувати плоди їх праці.
питання хто буде в виграші?

а тут питання, про яким саме виграш ти говориш? про гроші чи про відчуття задоволення від того, що ти робиш? я була би дуже рада, якби мені зустрілась така людина, за умови, що вона гідно б оцінювала мою працю в грошовому еквіваленті. ;-)
Я чудово розумію, що я можу, а чого нє.. То ж людина з підприємницькоюю жилкою мені б на заваді не стала, і всі були б у виграші. ;-)
Думати не боляче. Вірити не страшно. :)

Бережи, Господи, мою родину, щоб єдність і злагода панували в ній.
Tajga Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2646 раз.
Подякували: 3280 раз.
Діти: Давид 19.10.2007
Тереза 7.8.2009
Лев 16.11.2011
Маргарита 8.11.13

Повідомлення Перлинка » 15 липня 2011, 19:27

Tajga написав:+1, але задача батьків зацікавити дитину і прищепити їй любов до праці, ніхто інший цього за них не зробить.

я маю любов до відпочинку,а до праці не маю,тому й прищепити такого не зможу :lol:
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 15 липня 2011, 19:49

Tajga написав:Тим більше,що знання за плечима не носити...

але на них потрібно потратити час,який можна скерувати на корисніші речі для певної людини(в залежності від її талантів та здібностей)

колись в старших класах ми на трудове навчання ходили по черзі,тобто треба було щоб хтось був присутній ,щоб створював масовку,тому ми поділились на дві групи і одного тижня його відвідувала одна група,наступного інша

вчителька поскаржилась нашій керівничці і отримала від неї зовсім несподівану відповідь

-це мудрі діти,вони всі колись будуть начальниками та директорами ,тож можуть обійтись без цього предмету

з огляду на те скільки часу потрібно було тратити на навчання (тільки з літ-ри укр. та заруб.)скільки по програмі потрібно було перечитати,якщо чесно,в повному обсязі,а не по христоматії,в багатьох були репетитори аби готуватись до вузу то нам цих півтори години були зовсім не зайвими,навіть аби просто прошаритись,тому що часу на дозвілля не вистачало.

Якимось чудом я вмію і гудзика пришити ,і вязати гачком,спицями та макраме .Але робити всього цього не люблю.
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 15 липня 2011, 19:54

Tajga написав:а тут питання, про яким саме виграш ти говориш? про гроші чи про відчуття задоволення від того, що ти робиш?

чим менше працюєш при цьому більше заробляючи ,тим більше задоволення отримуєш,принаймні я :) .
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Повідомлення Перлинка » 15 липня 2011, 19:57

Tajga написав:я була би дуже рада, якби мені зустрілась така людина, за умови, що вона гідно б оцінювала мою працю в грошовому еквіваленті. ;-)
Я чудово розумію, що я можу, а чого нє.. То ж людина з підприємницькоюю жилкою мені б на заваді не стала, і всі були б у виграші. ;-)

буду мати на увазі ;-)

а поки тобі до Русік ,те що вона замутила з емамі наглядний приклад того про що я говорила :)
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Re: Що слід "прищеплювати" дітям?

Повідомлення Перлинка » 28 жовтня 2011, 00:19

попрсила доцю прибрати іграшки в дит.кімнаті,ще вдень,вона сказала добре

потім до неї прийшла сусідка ,подружка,старша на 2 чи 3 роки,вони довго бавились,а тоді під вечір доця прийшла одна до нас в спальню і сіла дивитись мультики

захожу в дитячу,а сусідська дитина там сама прибирає-моя дитина припахала,не знаю чи журитись,чи тішитись,ранувато ще :?
Перлинка Офлайн

Я тут живу

Re: Що слід "прищеплювати" дітям?

Повідомлення Natalinda » 28 жовтня 2011, 01:47

Перлинка написав:не знаю чи журитись,чи тішитись

ТИ перше спробуй розпитатися яким чином припахування відбулося, може таки тішитися :emphaty:
"люди ніколи й нікому не встигають ані подякувати за добро, ані відплатити за свої образи. Нікому. Навіть собі. І майже ніколи не є напваки"
М.Матіос
Natalinda Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Серце форуму (1) Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 14728 раз.
Подякували: 7324 раз.
Діти: Хлопчик Юрчик

Поперед.Далі

Повернутись до Виховання дитини

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 8 гостей