taranjka
Пиріг з трьох видів молока
•
1 склянка борошна
• 1,5 чайної ложки пекарського порошку
• 1/4 чайної ложки солі
• 5 яєчних жовтків
• 5 яєчних білків
• 1 склянка цукру
• 3 пакетика ваніліну
• 1/3 склянки молока
• 1 банка згущеного молоко
• 1 банка концентрованого молока
• 1/3 склянки вершків 10-12% жирностіЗмішайте борошно, пекарський порошок і сіль.
Відокремте яєчні жовтки від білків. Міксером на великій швидкості збийте жовтки з цукром до густоти і світлого жовтого кольору.
Додайте 1/3 склянки молока і ваніль і продовжуйте збивати на мінімальній швидкості ще близько 1 хвилини.
Акуратно вливайте отриману суміш з жовтків в ємність з борошном і перемішуйте.
Окремо збийте міксером білки до утворення м'яких піків.
Додайте 1/4 склянки цукру і продовжуйте збивати на максимальній швидкості до утворень густих, щільних і стійких піків.
Акуратно додайте збиті білки до маси з борошном і збитими жовтками. Злегка перемішайте.
Вилийте отриману суміш у форму для випічки і розрівняйте за допомогою лопатки.
Випікайте в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 35-40 хвилин. По закінченні зазначеного часу застроміть в середину пирога зубочистку - вона повинна бути сухою і тісто не повинно прилипати до неї.
Остудіть пиріг при кімнатній температурі і, перевернувши форму для випічки, перемістіть готовий спечений пиріг в глибоке блюдо.
У чаші блендера змішайте згущене молоко, молоко стерилізоване без цукру і вершки. Злегка збийте на мінімальній швидкості близько 1 хвилини.
За допомогою вилки виконайте наскрізні отвори по всій поверхні пирога.
Акуратно поливайте молочною сумішшю пиріг. Слідкуйте за тим, щоб молочна суміш рівномірно розподілялася.
Коли виллє все молоко на пиріг, то він як-би потоне в ньому. Це нормально і так і має бути.
Вже буквально через 30 хвилин ви побачите, що пиріг повністю ввібрав всю вологу і на дні страви практично не залишилося ні краплі рідини.
- | +
