Глобальні оголошення!



Кулінарна естафета. Батл. Голосування!

Наші конкурси, голосування, визначення переможців

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 18:03

flash-ka


Пиріг для лінивих

Зображення


знадобиться
0,4л. сметани,
4л. улюбленого кетчупу,
8-10 шт. яєць курячих
2шт. лаваша тонкого,
0,5 кг. фаршу
1 морквина,
1 цибулина,
петрушка
3-4 помідори
200гр. твердого сиру.
сіль,перець.

приготування
- на лист лавашу по довжині розкласти фарш, потерту моркву і порізану цибульку і петрушку. Зверху розкласти порізаний кільцями помідор. закрутити у рулет. З другим листом зробити те ж саме.
- рулети викласти у скляну чи іншу форму, що не протікає.
- змішати сметану, яйця і кетчуп.
- залити рулети сумішшю.
- викласти зверху помідори порізані кільцями.
- помістити у духовку на 30 хв. при температурі 180 градусів.
- вийняти, посипати натертим сиром і поставити ще на 10 хв.
- вимкнути і залишити на годинку.
Смачного!
| +
Зображення
Зображення
Зображення
[url=http://firepic.org/]Зображення[/url
]
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Етап 5

Повідомлення Поштарик » 07 липня 2013, 20:34

mariana


Хліб з печеними помідорами і базиліком

Зображення


Тісто:
500 гр борошна
20 гр манки
15 гр свіжих дріжжів
320 мл теплої води
50 мл оливкової олії
10 гр солі

Начинка:
300 гр маленький помідорів або помідорів черрі
20 зубків печеного часнику
пучок базиліку
сіль, пряні трави

Спочатку замішуємо тісто: дріжжі додаємо в теплу воду, розтираємо і залишаємо запрацювати на 15 хв.
Додаємо решту складників і замішуємо м"яке тісто. Тісто добре вимішуємо протягом 10 хв. Перекладаємо в миску. змащену олією, накриваємо рушничком і залишаємо підростати. Тісто повинно збільшитися в об"ємі до 3 разів..
Поки тісто підходить, готуємо начинку: помідорки миємо та нарізаємо на четвертинки. Викладаємо на деко, посипаємо сіллю, пряними травами. Біля помідорів ставимо зубці часнику(неочищеного). Запікаємо при темп. 120 гр. 1 год. Часник запікається швидше. тому дивимося чи він вже м"який і витягаємо його швидше. Спечений часник очищуємо від лушпиння.
Тісто, яке вєе підійшло розкачуємо в прямокутник розміром 25 на 35 см. Викласни на тісто зубки часнику, спечені помідори та листя базиліку. Скласти в прямокутник в 3 шари і защіпати кінці. Розрізати хліб на 3 частини.
Викласти хліб на деко швом(де розріз) донизу і розкрити верхні слої тіста. Дати підійти тісту 15-20 хв. ВАипікати 20-30 хв при темп. 220 гр.
| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 5. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 09 липня 2013, 18:09

Голосування в 5 етапі зупинено!!!
Турнірна таблиця в першому пості теми !
Вітаємо переможницю - taranjka - 17 балів :clapping: :clapping: :clapping:
Як заохочувальний приз вона отримає подарунок від нашого спонсора Huggies

Не було враховано голоси двох учасниць, які не мають 20 корисних повідомлень (Іваночка, Siana)
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 12 липня 2013, 12:25

Інгредієнтом 6 етапу була чорниця! На які смачнющі десерти вона надихнула наших учасниць дивіться далі, та не забувайте голосувати за рецепти, які вам найбільше сподобалися :love: :clapping:

Голосування закінчиться 16 липня о 18.00
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 12 липня 2013, 15:55

taranjka


Чізкейк з чорницею (без випічки)


Зображення

Інгредієнти:
пісочна основа:
печиво солодке, крихке - 200 гр.
масло вершкове-70 гр.
начинка:
маскарпоне - 500 гр.
вершки 35% - 150 гр.
цукор - 100 гр.
желатин - 20 гр.
чорниця-200 гр.

Спосіб приготування:
Печиво помолоти в крихту. Розтопити вершкове масло. Перемішати масло і печиво. Повинна вийти сипуча масляниста маса. Викладаємо печиво у форму, злегка утрамбовуємо і ставимо в холодильник.

Тим часом чорницю промити і обсушити.
Замочити желатин у воді на 10-15 хвилин. Потім розчинити його на дуже тихому вогні, але не кип'ятити. Остудити. Якщо використовуєте швидкорозчинний желатин, то його треба залити гарячою водою і розмішати до повного розчинення і теж остудити.

Готуємо крем. Збити міксером маскарпоне, вершки і цукор. Влити остиглий желатин і ще раз гарненько перемішати. На пісочну основу покласти ягоди чорниці (трохи залишити для прикраси). На ягоди викласти крем, розрівняти. Поставити чізкейк в холодильник на кілька годин, до повного застигання крему. (Близько двох годин)

Для дітей можна зробити в маленьких формочках.
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 12 липня 2013, 15:57

Сяна


Чорнична запіканка з рисом


Зображення

У 4 склянки киплячого молока насипати 3 чашки рису і розварити, потім обережно змішати із сумішшю, яку одержують з двох добре розтертих яєчних жовтків, 50 г піскового цукру, 30 г вершкового маргарину (я брала масло) і пучкою солі. Додати 2 столові ложки подрібненого мигдалю, 50 г ізюму і 500 г ягід чорниці, злегка проварених із пісковим цукром (50 г). Далі додати окремо збиті білки з двох яєць.
Форму змазти маслом, викластиь на неї підготовлену масу. На її поверхні розкласти шматочки вершкового масла і запекти у духовці (40-50 хв при температурі 180градусів).

Смачно і корисно!

| +
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 12 липня 2013, 16:01

flash-ka


Торт „Роса”


Зображення

для тіста
3 яйця + 1 білок
2/3 стакана цукру
200 г вершкового масла
150 г сметани
2 ч. л. соди погашеної оцтом
1,5-2 стакана муки;
2 ст. л. какао;
3 ст. л. вершків

для кульок
1 жовток
3 ст. л. цукру
8 ст. л. кокосової стружки (~ 60-80 г)
200 г творога

для крему
250 г творога
120 мл вершків
1/2 стакана цукру

для прикраси
чорниця
желатин.

- Спочатку робимо кульки. Усе змішуємо і формуємо кульки розміром як грецький горіх. Кульки поставити у морозильну камеру на 25 і більше хв.
- Тісто. Масло кімнатної температури збити з цукром і по одному добавити яйця, потім сметану. Муку, соду і акуратно перемішати.
- Половину тіста виливаємо у форму.
- Змішати какао і 3 ложки вершків та додати до другої половини тіста. Викласти рівно по білому тісту.
- Вийняти кульки з морозилки і помістити у тісто злегка придавити.
- Пекти у духовці при 180 градусах 40 хв. (перевірити зубочисткою)
- Охолодити.

- Крем. Творог і трохи вершків збити блендером, решту вершків і цукор збити міксером, додати сирну масу і знову збити.

- Прикраса. Викласти крем на холодний корж. Зверху викласти чорницю і щоб не розбіглась і залишалась довго свіжою залити желе з желатину.

- Поставити на кілька годин у холодильник.

- Варто використовувати розкладну форму діаметром приблизно 22см. висота 6 см.

- п.с. я переборщила з содою і зробила пів порції крему.

Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 12 липня 2013, 16:15

TaniaPicaSSo


Чорничний коблер з лимонним курдом


Зображення

Коблер - вид пирога, в якому начинка знизу, а тісто зверху. Схожий на крамбль, але тісто рідке. Подаються такі пироги теплими, а зверху часто кладуть морозиво або солодкі соуси. В нашому випадку це кисло-солодкий лимонний курд.

Для курда
3 яєчні жовтки
100 мл. лимонного соку
70 грам цукру
70 грам вершкового масла
200 мл. жирних вершків

Для коблера

400 грам чорниці
1 яйце
100 грам цукру
120 грам борошна
75 мл. кефіру або рідкого йогурту
40 грам розм'якшеного вершкового масла
1/2 ч.л. розпушувача
1/2 чайної ложки кориці

Спочатку варто приготувати курд. Для цього необхідно збити жовтки з цукром і лимонним соком. Проварити на маленькому вогні в каструльці близько 5 хвилин, постійно помішуючи. Додати масло, нарізане шматочками. Продовжити варити до загустіння ще хвилин 5. Остудити. Вершки збити і змішати з остиглим курдом.
Для коблера: борошно змішати з розпушувачем. Збити 70 грам цукру і вершкове масло до білого кольору. Ввести яйце і збити ще. Всипати 20 грам борошняної суміші, влити кефір і збити ще. Чорницю змішати з цукром, що залишився. Всипати решту борошна з розпушувачем і добре перемішати. Форму для випічки змастити маслом, викласти чорницю. Залити тістом. Ложку цукру перемішати з корицею і посипати тісто. Випікати близько 30-35 хвилин при 180 градусах, до сухої скоринки.
Найкраще коблер смакує теплим з холодним курдом.

| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 12 липня 2013, 16:15

irinka


Млинці з сиром та чорницями


Зображення

Інгредієнти:
Для тіста:
-молоко 800 г
-4 яйця
-сіль, цукор
-борошно
Яйця збити блендером, додати сіль, цукор і поступово всипати борошно ретельно помішуючи.
В кінці додати 2 ст.ложки олії і ще раз вимішати. З тіста посмажити млинці.
Для начинки:
-сир творог 500г
-2 ст. ложки цукру
1п. ванільного цукру
50 г масла
-200 г чорниць
-кориця за бажанням.

Сир розтерти з цукром, додати розмякшене масло, добре вимішати. Вкінці додати чорниці.
Готові млинці намастити начинкою і загорнути конвертиком. При подачі можна полити сметаною і прикрасити ягодами чорниці.
Смачного!
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Re: Кулінарна естафета. Етап 6. Голосування!

Повідомлення Поштарик » 12 липня 2013, 16:20

kskz


Торт-мус із чорницею


Зображення

Інгредієнти:

Бісквіт:
5 яєць
125 гр цукру
125 гр муки
1 ст.л. какао
1/2 ч.л. соди

Пропитка:
любий сироп (цукор, варення) розбавлений наполовину з водою 50 мл

Мус:
400 гр чорниць
250 гр сира Маскарпоне
100 гр цукру
15 гр желатину

Шоколадний ганаш:
130 гр чорного шоколаду
90 гр вершків (у мене нежирна сметана)
чорниця, щоб прикрасити зверху

Приготування:
1. Духовку розігріти до 180С. Для бісквіта збити яйця з цукром до гарної пухнастої масси, хвилин 10 міксером.
Добавити просіяну муку, какао та соду. Акуратно перемішати лопаткою. Квадратну або прямокутну форму змастити олією, вистелити пергаментом і вилити тісто. Випікати 20-30 хв (готовність провірити зубочисткою). Підшукати форму для торта, квадратну або прямокутну, тільки десь меншу в 2-2,5 рази від форми для випікання.
2. Для мусу: З чорниць зробити пюре, добавити цукор, вимішати. Маскарпоне перемішати ложкою із чорницею. Желатин замочити в маленькій кількості води (у мене 3 ст.л.), прогріти, щоб він повністю розчинився і добавити до чорнично-сирної масси. Розмішати. Можна поставити в холодильник на 1 годину.
3. Дати бісквіту остигнути, сухі краї обрізати, бісквіт розрізати повздовж на 2 коржі, ті в свою чергу на боковинки для нашого торта (це вже індивідуально дивитись по своїй формочці) Головне щоб не бракнуло, а обрізки можна з"їсти з чаєм:)
4. Щоб точно витягнулось, можна формочку застелити харчовою плівкою. Я не застеляла. Зробити коробочку, стараємось максимально щільно.
Промастити пропиткою, у мене десь 50 мл було.
Вилити крем, якщо трохи витече між боковинок - не страшно, потім все зверху покриється шоколадом.
5. Поставити в морозілку на 2-3 години.
6. Зробити шоколадний ганаш: для цього в кастрюлі прогріти вершки, виключити вогонь і добавити кусочки шоколаду, розмішати до гладкої масси.
7. Витягнути торт із морозілки (заглянути чи точно він застиг), акуратно перевернути. Зверху лопаткою змастити шоколадом, прикрасити чорницями і поставити в холодильник на 1 год мінімум.
8. Різати торт зручно так: гострий великий ніж ставимо під гарячу воду на пару секунд, витирамо серветкою і зразу ж ріжемо на порційний кусок.
Смачного!


| +
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Поштарик Офлайн

Аватар користувача
Почуваюся, як вдома
 
Повідомлень: 659
З нами з: 16 квітня 2010, 10:50
Звідки: Тернопіль
Дякував (ла): 30 раз.
Подякували: 5760 раз.
Діти: Всі учасники форуму))))

Поперед.Далі

Повернутись до Конкурси



Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 20 гостей

cron