Глобальні оголошення!

Лікуємо ГРВІ в аптеці

Лікуємо ГРВІ в аптеці

Повідомлення Lesya » 30 листопада 2010, 18:38

Одразу хочу сказати, що тема буде мати кілька повідомлень (не рахуючи Ваші питання). Починаю її, бо знаю наш менталітет - до лікаря тільки коли гора ліків не допомагає. А так, то йдемо в найближчу (найдешевшу чи улюблену) аптеку і кажемо : - Дайте мені щось від... , але щоб помогло.
Так от, що собою являють кольорові коробочки, якими забиті аптечні полички?

Болить горло

Всі чомусь починають з льодяників чи таблеток для смоктання. Поділимо їх на 2 групи: рослинні і хімічні.
Ісла Мінт (Моос)_______________ Фарінгосепт
Шавлія Д-р Тайсс _____________ Стрепсілс
Ангі-септ _____________________ Лісобакт, Нео-ангін
Тонзипрет ____________________ Септолете, Ефізол
_____________________________ Фалімінт, Септофіт
_____________________________ Декатилен, Трахісан
а ще є "цукерки поштучно" з великих банок, які восновному на травах, та деякі назви Вам нічого не скажуть, бо ростуть тільки в Індії.
а ще є гомеопатія Ангін-Хеель, Ангін-Гран, Вокара...
а ще БАД...
Що я можу порекомендувати. Починайте з простішого! В кожного вдома є сіль,сода, йод - полощіть горло. Можна і травами. Хочеться щось посмоктати? Візьміть ложку меду. Хочете таблеточку з улюбленої аптеки - надайте перевагу рослинним - ВИ Ж МАМУСІ! БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І ТИХ ХТО ЖИВЕ В ВАС І ЇСТЬ ВАС!!!
Іслу краще брати, коли є кашель, а Тонзипрет поможе тільки під кінець дня (зразу ефект малопомітний).
Любите Фалімінт - купіть м"ятних цукерок - одне і теж.
Декатиленом і Трахісаном краще не захоплюватись - вони призначаються при гнійних ангінах.
Малюкам часто призначають Ефізол, Фарінгосепт чи Лісобакт. Це хороші антисептики, крім того їх можливо подрібнити на порошок, особливо якщо Ваша дитина не вміє смоктати льодяників чи може мати алергію на рослинні компоненти.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Нагороди: 4
Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 548 раз.
Подякували: 1086 раз.
Діти: Синочок і дві лапочки дочки

Re: Лікуємо ГРВІ в аптеці

Повідомлення Melisa » 30 листопада 2010, 19:31

Пані Лесю, а що скажете про Травісил?
Melisa Офлайн

Я тут живу

Дякував (ла): 1656 раз.
Подякували: 2019 раз.

Повідомлення Nymydora » 30 листопада 2010, 21:44

А фарингосепт можна при ГВ? А то горло вже другий тиждень на вечір болить,сил нема :dash:
Зображення
Зображення
Мрії збуваються
Nymydora Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1) Чемпіон (1)
Дякував (ла): 2120 раз.
Подякували: 3049 раз.
Діти: Троє

Повідомлення Lesya » 01 грудня 2010, 11:47

А фарингосепт можна при ГВ? А то горло вже другий тиждень на вечір болить,сил нема

Фарінгосепт можна, бо малюкам його дають до року (хоча виробник рекомендує від 3-ох). Крім того, він не має протипоказів для вагітних і годуючих.

Пані Лесю, а що скажете про Травісил?

Травісил - льодяники на травах. Він досить гарно знімає біль за рахунок великого вмісту м"яти. Гарно пом"якшує горло. Проте там теж є рослини, невідомі в наших краях.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)

Повідомлення Militariya » 01 грудня 2010, 18:56

А що скажете про ангін хеель і вокару, малому ними лікую горло, він в мене має схильність до лірингітів, що краще давати від горла?
Зображення Зображення
Militariya Офлайн

Тільки роззираюся

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 18 раз.
Подякували: 45 раз.
Діти: Коханий синочок і солодка донечка

Повідомлення Lesya » 01 грудня 2010, 19:39

А що скажете про ангін хеель і вокару, малому ними лікую горло, він в мене має схильність до лірингітів, що краще давати від горла?

Ангін-хеель - хоч і належить до заводської гомеопатії, проте про нього відгуки непогані. Єдиний недолік - спершу він викликає загострення стану.
Вокара - :???:
про неї за останні 3 роки я ще не чула, що препарат допомагає. Це хоч і австрійський препарат, але виготовляється тільки для СНД - в Європі про Бітнера не чули.
До речі, гомеопатія діє далеко не на всіх. ЇЇ першим ефектом і справді має бути загострення стану, бо вона спрямована на підсилення власних ресурсів організму для боротьби, а не видалення симптомів.
Можу порекомендувати з власного досвіду. В Малого в 7 міс. був ларинготрахеїт, температура і т.д. За 3 дні лікування ефекту не було (брали Хеель). Тоді педіатр порадила взяти Імупрет - штука, мушу сказати фантастична. До вечора температури не було, наступного дня горло мало значно кращий вигляд. Це хороший Німецький препарат на рослинах. Має місцеву дію на горло, підсилює імунітет, досить гарно діє як протипростудний. Якщо у Вас проблема вже хронічна, то варто пропити його 30-40 днів. Побачите, що забудете, що в дитини може хворіти горло. Тільки запивати чи заїдати його не варто. Можна розвести в кількох краплях води.
У флаконі там, здається 100 мл, тому якщо залишиться, то він стоїть довго. Може й Вам чи комусь з дорослих пригодиться.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Повідомлення Militariya » 01 грудня 2010, 22:10

А скажіть чи можна той імупрет давати в вигляді профілактики, а він гіркий чи солодкий?
і ще, як я зрозуміла, курс лікування його триває 30-40 днів, а чи хватить його, того одного флакончика, і як його саме пити, скільки раз і по скільки, малому 2,7 років.
дуже дякую вам за таку пораду, попробую обов'зково!!!
Зображення Зображення
Militariya Офлайн

Тільки роззираюся

Нагороди: 2
Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 18 раз.
Подякували: 45 раз.
Діти: Коханий синочок і солодка донечка

Повідомлення Lesya » 02 грудня 2010, 13:44

Lesya написав:А скажіть чи можна той імупрет давати в вигляді профілактики, а він гіркий чи солодкий?
і ще, як я зрозуміла, курс лікування його триває 30-40 днів, а чи хватить його, того одного флакончика, і як його саме пити, скільки раз і по скільки, малому 2,7 років.
дуже дякую вам за таку пораду, попробую обов'зково!!

Імупрет на смак досить неприємний, тому дитині можете давати з сиропчиком. Як профілактику - можна. Приймати немовлятам по 5 крапель 3 рази в день, діткам від1 до 6 років по 10 крапель 3 рази в день. Для такого віку упаковки вистачає на 2 місяці точно.
Для лікування гострих проявів приймається 5-6 разів на день до 3 днів, потім переходити на 3-ох разовий прийом.
Якщо для дорослого, то теж би рекомендувала брати в краплях (таблетки можна від 7 років), але ефект в них чомусь значно помаліше розвивається. Для дорослого флакончика вистарчає десь на 25 днів.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Повідомлення Lesya » 05 грудня 2010, 15:43

Болить горло 2

Ми зачепили лише смоктульки. А є ще спреї. То з чим їх їдять?
Про Інгаліпт думаю чули всі. Його основа, як і Каметону, Камфомену це евкаліптова і м"ятна олії, проте є і антибіотико-подібна речовина (сульфаніламід).Багатьом помагає.
Біопарокс - антибіотик. рекомендується тільки коли у вас страшна ангіна :head: і не частіше ніж раз в рік. при чому інших антибіотиків при цьому не приймати
Орасепт - такий з вишневим кольором - педіатри пишуть масово - виявляється, містить фенол - речовина, яка є еталоном токсичності - тобто шкідливість інших (токсичних) речовин вимірюють в порівнянні з фенолом, ще часті алергії на барвник. Але смачний.
Пропосол - штука хороша, кому помагає мед і його похідні - але якщо є мед, то нащо препарат з медом "обробленим"?
Ангінали - виключно на рослинній основі. Їх є кілька, але допомагають дуже добре. Дехто із знайомих брали, то кажуть що ефект вже після першого разу.
Йокс - на основі універсального антибактеріальної речовини - йоду - сильний, але вбиває всю мікрофлору рота, в т.ч. і корисну (вона є не тільки в кишечнику)
Гівалекс - хороший, але як на мене тих грошей, що коштує, не вартий
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Повідомлення Lesya » 06 грудня 2010, 13:14

Чи можна лікувати горло малюку так, як собі?

Ну це насамперед залежить від того, як лікуєте його Ви. Дитина рочків до 2 смоктати вам нічого не буде - може вдавитися. Років до 5-6 полоскати горло напевно теж не зможе. Спреї? Далеко не кожен можна малюкам ( завжди див. інструкцію).
Що пишуть педіатри?
- антибіотик (лікар не винен, просто вимоги такі) - варто лише коли ангіна, а не ларингіт, ларинготрахеїт і т.п.
- таблеточки, які можна подрібнити (див. вище)
- крапельки
- бактерії і протиалергічні (вже не для горла, а для антибіотика)
Коротше простенький рецептик на 200-250 грн. Ой, ще можуть дати профілактично вітамінки - це + 50-100 грн - дитині ж нічого не шкода. Але чи треба?

Які крапельки є в аптеках? Афлубін + Вокара - пишуть часто по звичці, але вже від кількох педіатрів чула, що допомагає дуже рідко, зато коштує ...
Імупрет - має місцеву дію на горло, рослинний, причому екстракти стандартизовані, гарно знімає запальний процес і набряк слизових, стимулює імунітет і навіть має трохи противірусний ефект. Але неприємний на смак (гіркий, як і всі рослинні препарати).
Імунофлазид - теоретично, він стимулює імунітет, знімає запальний процес. Якщо хтось зможе знайти його склад, особисто буду дуже вдячна - в інструкції та ін. джерелах не вказується. Тому я своїй дитині такого не давала і не дам. Не знаю що це.
Всі краплі можна приймати не тільки коли є хвороба, а й профілактично. От тільки приймати я б рекомендувала не менше місяця - розумію, що довго, але інакше просто не має змісту профілактика.

Старий-добрий розчин Люголя. Без сумніву, допомагав, допомагає і буде допомагати. Але містить той же йод, тому вбиває все на своєму шляху.

:!: :idea: І на завершення про горло:
1. що приймати Вам чи Вашій дитині - на Вашій відповідальності. І в принципі, не має значення, лікуєтесь самі, чи виписує лікар - думайте, чи потрібно все це. Кожен препарат потрапляє в кров, в печінку... Рослинні засоби шкодять значно менше.
2. не завжди краще те, що найдорожче. І навпаки.
3. ніколи не варто приймати якнайбільше ліків - щоб скоріше помогло. Або з тих же причин вживати більші дози.
Зображення
Lesya Офлайн

Аптекар (провізор)

Далі

Повернутись до Аптекар (провізор)

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість