nelly написав:Подивилася тільки що фільм Лобстер
і ми його з чоловіком дивились десь тиждень тому. Я нічого не хотіла про цей фільм писати, бо власне теж не дуже знала що.
Початок фільму, допоки герой був в тому готелі, мені взагалі був дуже неприємним, і важко було дивитись, потім вже стало цікавіше. Загалом, важко сказати, що фільм сподобався, бо не сподобалось все те, що в ньому відбувалось, всі ті люди і їхні порядки, але з іншого боку, все ж було цікаво.
Багато моментів я не відразу зрозуміла, ще протягом кількох днів мені в голові вспливали різні деталі, які складалися як пазл, і я аж тоді зрозуміла самий кінець фільму, чому герой зробив те, що зробив. Я, наприклад, не відразу зрозуміла той момент, що знайти собі пару було не так то просто, що треба було знайти когось з очевидною хоч і безглуздою подібністю, щоб обоє кульгали, або обоє були близорукі, чи в обох було розкішне волосся і т.д. Але так і не зрозуміла, чому тим, хто жив в лісі, не можна було заводити пару. І чому вони не скинули ту свою "главну". Взагалі люлблю фільми, які по собі залишають багато роздумів, коли ще кілька днів ходиш його переварюєш.
Для тих, хто не дивився, то коротко розкажу, що фільм про суспільство, в якому всі повнолітні особи зобов"язані мати собі пару. Якщо хтось залишається один без пари (якщо він овдовів або розлучився), то його відправляють у спеціальний готель, куди звозять всіх самотніх, де за 45 днів вони мусять знайти собі пару. Тоді вони можуть повернутися жити в місто. Якщо не знаходять, їх перетворюють на якусь тварину.