Nin4ik » 13 березня 2013, 11:46
Моя свекруха готує дуже смачні парові вареники. Начинка в основному солодка: сир-творог, вишні.
Рецепт простий, але з нюансами: кефір 400 г, дрібка солі, і десь 0,5 ч. л. соди, борошна, щоб було м"яке і не круте тісто. Замісити і дати відпочити 15 хв. накривши рушничком. Потім відщипувати кульки, з яких робити варенички та начиняти як звичайні ваерники (тіста не дуже тонко десь 3-5 мм товщиною), можна ще защипати косичкою. Змастити чашу пароварки олією, парити не довго, лише 4 хв.(по них видно, вони починають підійматись і треба не дати їм осісти, саме 4 хв їм і треба), якщо довше, то вони стають жорсткими як гума.
Моя свекруха готує дуже смачні парові вареники. Начинка в основному солодка: сир-творог, вишні.
Рецепт простий, але з нюансами: кефір 400 г, дрібка солі, і десь 0,5 ч. л. соди, борошна, щоб було м"яке і не круте тісто. Замісити і дати відпочити 15 хв. накривши рушничком. Потім відщипувати кульки, з яких робити варенички та начиняти як звичайні ваерники (тіста не дуже тонко десь 3-5 мм товщиною), можна ще защипати косичкою. Змастити чашу пароварки олією, парити не довго, лише 4 хв.(по них видно, вони починають підійматись і треба не дати їм осісти, саме 4 хв їм і треба), якщо довше, то вони стають жорсткими як гума.