Глобальні оголошення!

Дитяча художня література

Модератори: TaniaPicaSSo, mavpusya, Ulkanet

Re: Дитяча художня література

Повідомлення taranjka » 30 січня 2017, 02:43

Мандрівний замок Хоула - крута книжка, правда трохи для старших. років 8-9 - якраз то. чаріники, чари, добро зло і як все, насправді змішане. написано легко, з гумором. (я прочитала в той же день, не дочекалася щоб з малими по розділу тягнути :hi: ). книжка без ілюстрацій

Марійчині пригоди - дарця прочитала сама за кілька годин. тепер читає Амалії вголос, бо їй дуже сподобалася книжка. на скільки я розумію - це про маленьку дівчинку і її переживання - ремонт зубів, народження братика, темрява і все інше важливе для них :) написано теж з гумором і легко, ілюстрацій багато і вони гарні.

Елла і друзі (і одразу наступна частина не памятаю назви). пригоди дівчинки першокласниці і її друзів. я зновужтаки ще не читала :) Дарця з перевами за два дні прочитала дві книжки. з того як вона реготала і підсміювалася там пригоди були смішні. я читала кілька уривків, то переклад мені сподобався, ілюстрації теж гарні. з того, що Дарця розповідала - це про пригоди, в які могли попасти тільки першокласники. хоч мені важко уявити українських першокласників які літом їдуть на тиждень в літній табір :)
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 6
Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення TYulia » 31 січня 2017, 00:58

Кролик Петрик та інші історії - Беатрікс Поттер. видавництво Астролябія. Український переклад.
Побачивши цю книгу в новинках, одразу її захотіла для свого сина, любимо ми всяке-різне про кроликів читати. Хоча саме про кроликів там певно менше половини. Така грубенька книженція повна милих казочок. Ілюстрації такі якісь старовинні, але дуже, як то зараз кажуть "мімішні". Читаючи ввечері перед сном мусіли залишати велике світло ввімкнутим, щоб розглянути добре малюнки. Але чесно кажучи, я певно чекала від цієї книги (чи то від нас самих) більшого захоплення нею. Мушу визнати, що читалось трохи складно. В деяких казках багато детальних спеціалізованих описів, наприклад видів тканин, чи корабельного обладнання, тому були слова, що навіть я чула їх вперше в житті. І не можу сказати, що ця книга для старших дітей, бо ж історії про милих тваринок для чотирирічок ніби гарно мають підходити. Наприклад, Чарлі і Шоколадна фабрика (по шкільній програмі здається клас 5) нам читалось значно легше :confused: . Але є і плюси, поповнили свій словниковий запас, а це не може не радувати.
Зображення
Розвороти
| +
Прихований текст. Щоб його побачити, Вам необхідно зареєструватися!
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення TaniaPicaSSo » 31 січня 2017, 14:25

TYulia не пам'ятаю, де і як я вперше почула про Беатрікс Поттер, та коли почула, то відразу закохалась у її творчість, та й у нею саму. Дуже надзвичайна жінка з цікавою біографією. Вона захоплювалась біологією і навіть написала свою якусь працю, в якій зробила відкриття якихось бактерій чи лишаїв, я вже не пам'ятаю, а її роботу завернули, очевидно через те, що автор була жінкою. А вже потім, здається навіть після її смерті, було визнано, що вона була права. Тому, до речі, в її казках, такі детальні описи поведінки тварин та природи, з них можна багато черпати справжніх фактів про природу та тварин. І ілюстрації до казок вона малювала сама. А скільки вона зробила для збереження природи. Вона скуповувала землі розорених фермерів, які хотіли викупити великі підприємці під забудови, і дозволяла там тим фермерам працювати на своїх землях і надалі. Одне слово, це просто дивовижна жінка!
Але я досі була впевнена, що українського перекладу її казок не існує. Спеціально гуглила не раз, і не знаходила. І все дивувалась, як таку світову класику дитячої літератури за сто років так ніхто й не переклав?! Може я погано шукала, а може то лише переклали. Тим не менше, дуже рада бачити, що таки переклали. Мушу тепер придбати собі цю книну, бо не заспокоюся :hi: Це буде чергова дитяча книга, придбана суто для себе, незалежно від того, сподобається вона моїм дітям чи ні, мені вона треба для себе :hi:
Зображення
TaniaPicaSSo Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) випускниця школи материнства (1) Успішне грудне вигодовування (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 1350 раз.
Подякували: 2568 раз.
Діти: Дві доці

Повідомлення TYulia » 31 січня 2017, 17:19

TaniaPicaSSo написав:Може я погано шукала, а може то лише переклали. Тим не менше, дуже рада бачити, що таки переклали.

так оця книга тільки недавно вийшла
Перші сім років дитину потрібно любити, другі сім років треба її виховувати, треті сім років - бути їй найкращим другом, а потім відпустити її і молитися, щоб у неї все було добре...
Зображення
TYulia Офлайн

Я тут живу

Нагороди: 3
Успішне грудне вигодовування (1) поцілована Богом (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 797 раз.
Подякували: 700 раз.
Діти: маленький чудо-хлопчик

Повідомлення nelly » 07 лютого 2017, 18:33

Дочитали Анну+Йоргeн=любов. От на пeрший погляд ніби банальна собі історія про дівчинку 10р яка закохалася в хлопчика і привeртає його увагу. Можна вжe з 6 думаю читати.
А от з іншоі сторони були такі момeнти, що вона обстригла косу своій супeрниці а потім нe ночувала цілу ніч вдома, бо була розстроєна чeрeз коханого і щe боялася що пeрeпeдe за ту косу. І от я собі тако замислилася, що то як трeба бути своій дитині другом і вміти цінувати іі почуття в будь—якому віці, щоб дитина могла тобі довіритися. І уявила собі щоб моя тако нe привeди Божe нe ночувала вдома бо в нeі душeвна трамва. Можe автор так глибоко нe копала, коли писала, всe закінчилося добрe, алe іі вчинки нe обговорилися в книзі і можливо дитина яка читатимe подумає що так можна робити? Поділитeся хто щe будe читати, цікаво мeні стало....
Життя прeкраснe, якщо навчишся жити. Мeнандр
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)
Дякував (ла): 2203 раз.
Подякували: 2638 раз.
Діти: Дві дівчинки і 1 хлопчик Сивко

Повідомлення Галина » 07 лютого 2017, 21:19

nelly, ти маєш свою? Даш почитати (мені)? Подивлюся чи варто моїй таке пропонувати.
Галина Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1) слінгомама (1)
Дякував (ла): 3341 раз.
Подякували: 2248 раз.
Діти: 3 дівчинки-красунечки

Повідомлення nelly » 07 лютого 2017, 21:59

в бібліо взяли на Копeрника, там було пару eкзeмп
nelly Офлайн

Я тут живу

Серце форуму (1) за тривале грудне вигодовуванн (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (2) слінгомама (1)

Повідомлення nelly » 07 лютого 2017, 23:41

прочитала в нeті то відгуки схвальні, так глибоко як я ніхто нe копав :crazy: до рeчі бачу що фільм тeж є, катeгорія сімeйний 2011рік.
nelly Офлайн

Я тут живу

Повідомлення taranjka » 07 лютого 2017, 23:50

Дарця прочитала Велику книгу почуттів, сама. Потім мені зачитувала найцікавіші моменти :) я читала не всю, так де не де. Мені книжка сподобалася і обовязково її ще сама перечитаю. Є поради для батьків, є цікаві ідеї для розмов про почуття. наразі Дарця сама піднімає теми, на які надихнула книжка :)
ну і там є розділ про те, звідки беруться діти :)) як робляться діти там розказано від імені малого, який випадково прочитав книжку "сексуальне виховання. як говорити з дітьми про це". і він в кількох реченнях описав основні моменти, без прикрас і тд. і зробив висновок - що їм наразі іграшками цікавіше гратися, бо то якась штука для дорослих :) раніше з Дарцьою про це не говорили, після прочитання розділу я тільки кілька разів підтвердила те, що вона питала і її ця тема перестала цікавити :) наразі )
Зображення
я завжди той, ким я собі здаюся - а моє уявлення про себе постійно змінюється А.Жід
не кажіть мені шо робити, і я не скажу куди вам іти)))
taranjka Офлайн

Я тут живу

Мамуся-творець (1) акула пера (1) Успішне грудне вигодовування (1) багата мамуся (1) за дитя форуму (1)
Дякував (ла): 1739 раз.
Подякували: 5566 раз.
Діти: трійко чудів

Повідомлення nelly » 07 лютого 2017, 23:54

Ми щось на пeршому розділі закинули, трe вeртатися до нeі.
nelly Офлайн

Я тут живу

Поперед.Далі

Повернутись до Дитяча читальня

Хто зараз онлайн

Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей