mari » 12 лютого 2013, 12:21
А мастику для торта хтось робив???
От я знайшла 2 рецепти, може у когось є досвід...
Як зробити мастику для прикраси торта? (2 варіанти)
1. склянка цукрової пудри, стакан сухого молока і банку згущеного молока. Всі інгредієнти вимішувати до стану близького до м'якого пластиліну. В якості самого найпростішого барвника можна використовувати порошок какао.
2. Мастика з маршмеллоу
Склад:
маршмеллоу - 90-100г (одна пачка зефірна цукерок)
лимонний сік або вода - ~ 1 ст. ложка
цукрова пудра - ~ 1-1,5 склянки
Приготування:
Маршмеллоу найчастіше продаються не одноколірними.
Краще всього купити маршмеллоу білого кольору. Маршмеллоу розділити за кольорами - білі половинки скласти в одну посуд, а рожеві в іншу. У маршмеллоу одного кольору додати столову ложку лимонного соку або води і нагріти в мікрохвильовій печі (10-20 секунд) або на водяній бані до збільшення в об'ємі.
Якщо хочете підфарбувати мастику харчовим барвником, то його краще додати після того, як дістали набряклі і підтале маршмеллоу з мікрохвильовки. У цей момент потрібно додати барвник і добре перемішати масу ложкою.
Потім порціями вводити просіяну цукрову пудру і розмішувати масу ложкою або лопаткою. Коли розмішувати ложкою стане важко, викласти масу на посипаний цукровою пудрою стіл і продовжувати розминати руками до тих пір, поки мастика не перестане липнути до рук.
Отриману мастику загорнути в харчову плівку (плівка повинна щільно прилягати з усіх боків до мастиці, щоб повітря не потрапляло всередину пакета) і покласти в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Готову мастику дістати з холодильника, викласти на посипаний крохмалем стіл і тонко розкачати.
З готової мастики можна приготувати різні фігурки, квіточки, листочки чи покрити торт тонко розкотив ши
Якщо говорити між нами,То все починається з мами.І казочка перша у світі,І сонячна подорож в літо. Найперші легенькі сніжинки. І сяюче диво - ялинка.Від мами - і літери,Й слово,І зроблена разом обнова.Якщо говорити між нами,То все починається з мами.