Natalinda років вже зо три точно. вона її сапає на весні, і деколи поливає. а більше нічого не робить. весною все що "лишнє" викидає, лишає рядок і все.
бо моя баба вуси обрізає, потім і клубніку обрізає, міжряда поливає підживками, засипає соломою і т.д.
це не тому що моя мама така засранка

, просто вона з тих людей що не можуть багато "на собі тягнути". а мій брат розвів їй ферму кролів, понасаджував і понасівав майже 100 сотих городів, а сам чухнув закордон. А вона собі ради не може дати.
але я дуже добре памятаю, як в нас колись тільки огірки і кабачки родили, помідори - вообше ніколи не робили, і перці тоже. я завжди питала маму нашо садити ті помідори, якщо з них і так нічого нема
а ото остані роки певно хімія сильніша, і краще справляється з фітофторою

бо в нас ростуть помідори

я сама в шоці
але я думаю, що то багато чого залежить від розсади. бо вже кілька років, як я вирощую росаду в себе на вікнах - а тоді везу в село. раніше мама завжди купувала на базарі. цього року половина загинула в морози, а решта була така нещасна, бо було холодно, а в тих ринках їй було тісно - я посадила загусто, а те дебарао як той баобаб

купу гілок напускало

важко підвязувати. такі зарослі - словами не передати, а фотку встидно показати

сусідка жартувала, що то я так помідор насадила, щоб пси бродячі мали де жити
мама казала мені чим кропила, я пів дня памятала яка назва, а вже забула. не хочу дзвонити питати, бо їй зараз не до помідор.
на розсаду висіваємо такі сорти: яблунька росії, ляна, дебарао різних кьольорів, волове серце, розовий гігант і ще що взбреде

а з перців, то завжди висіваємо каліфорійське чудо в різних кольорах. цього року загинуло чудо всьо

купили на базарі. половину плодів поскидав перець - таких малюсіньких

ще такого не було, щоб померзла розсада
а от з морквою цього року якась біда. тричі сіяли. не зійшла. засухо було. останій раз посіяли, то поки я з малою була в селі - то щовечора поливали. вона так гарно за 3 тижні рядочками зійшла. а потім вся засохла

дощів небуло, дома нікого нема

шкода. прийдеться купувати невідомо яку моркву.